CHAMPIONS LEAGUE

Σεμπαστιέν Αλέγ: Ο παίκτης που δεν δήλωσε πέρυσι ο Άγιαξ στην Ευρώπη, είχε χθες διπλάσια σουτ από Μέσι, Νεϊμάρ και Εμπαπέ

Ο Σεμπαστιέν Χαλέ με τη φανέλα του Άγιαξ
Ο Σεμπαστιέν Χαλέ με τη φανέλα του Άγιαξ PHOTO CREDITS: © 2021 AP PHOTO/PETER DEJON

Ο Σεμπαστιέν Αλέγ πέρυσι δεν δηλώθηκε από τον Άγιαξ για τα ευρωπαϊκά ματς από λάθος των ανθρώπων του και φέτος πέτυχε τέσσερα γκολ στο ντεμπούτο του στο Champions League, έχοντας χθες (15/9) διπλάσια σουτ από Μέσι, Νεϊμάρ και Εμπαπέ μαζί.

Το βράδυ της 15ης Σεπτεμβρίου 2021, ο Σεμπαστιάν Αλέγ έγραψε την πρώτη συμμετοχή της καριέρας του σε αγώνα του Champions League.

Χρειάστηκε μόλις 63' για να σκοράρει τέσσερις φορές απέναντι στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας (1-5) και να ενταχθεί σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ της διοργάνωσης, καθώς έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που σκοράρει τόσες φορές στο ντεμπούτο του. Ο μοναδικός που έχει προηγηθεί, ήταν ο Μπάρκο Φαν Μπάστεν τον Νοέμβριο του 1992 ως παίκτης της Μίλαν απέναντι στην σουηδική Γκέτεμποργκ.

Εντούτοις, πέτυχε και κάτι ακόμα μοναδικό, αφού σημείωσε τέσσερα γκολ με τέσσερα σουτ στην αντίπαλη εστία και είχε διπλάσιες τελικές από Μέσι, Νεϊμάρ και Εμπαπέ που είχαν μόλις δυο μαζί στο 1-1 της Παρί Σεν Ζερμέν στο Βέλγιο με τη Μπριζ.

Θυμίζουμε ότι ο Αίαντας απέκτησε τον Ιανουάριο τον Αλέγ από τη Γουέστ Χαμ έναντι 22.500.000 ευρώ, ποσό που ήταν το μεγαλύτερο που έχει δαπανήσει ποτέ για παίκτη. Ωστόσο, δεν έστειλε τα έγγραφα που χρειαζόταν για να τον δηλώσει εντός της προθεσμίας (σ.σ. 3 Φεβρουαρίου) και έμεινε εκτός της περσινής ευρωπαϊκής λίστας.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΑΓΙΑΞ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ