CHAMPIONS LEAGUE

Σέλτικ - Σαχτάρ 1-1: Ο Μούντρικ εξουδετέρωσε το γκολ του Γιακουμάκη και κράτησε στο κόλπο τους Ουκρανούς

Ο Μιχάιλο Μούντρικ της Σαχτάρ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Σέλτικ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2022-2023 στο "Σέλτικ Παρκ", Γλασκώβη | Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022
Ο Μιχάιλο Μούντρικ της Σαχτάρ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Σέλτικ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2022-2023 στο "Σέλτικ Παρκ", Γλασκώβη | Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 © 2022 SCOTT HEPPELL/ASSOCIATED PRESS

Ο Μιχάιλο Μούντρικ έδωσε στη Σαχτάρ την ισοπαλία 1-1 απέναντι στη Σέλτικ του σκόρερ Γιώργου Γιακουμάκη και οι Ουκρανοί διατήρησαν τις ελπίδες πρόκρισης στα νοκ άουτ του Champions League, αφήνοντας τέταρτους τους Σκοτσέζους.

Ο εκπληκτικός Μιχάιλο Μούντρικ ισοφάρισε το γκολ του Γιώργου Γιακουμάκη και με το 1-1 στη Γλασκώβη απέναντι στη Σέλτικ έδωσε στη Σαχτάρ αυτό που ήθελε ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής. Οι Ουκρανοί θα προκριθούν από τον 6ο όμιλο του Champions League αν νικήσουν ξανά τη Λειψία και θα συνεχίσουν στο Europa League με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, την ώρα που οι Σκοτσέζοι περιορίζονται στην τελευταία θέση.

Οι Σκοτσέζοι έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο, αφού σε περίπτωση μη νίκης τερμάτισαν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Το άγχος ήταν μεγάλο και για τους Ουκρανούς, που εξαρτιώνταν από το αποτέλεσμα στη Γερμανία, με συνέπεια τα πρώτα λεπτά να είναι γεμάτα κακές επιλογές και καμία ουσία.

Οι γηπεδούχοι έπαιρναν τον έλεγχο όσο κυλούσε ο χρόνος και κυρίως έφταναν με περισσότερες αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Σε μία τέτοια περίπτωση στο 34ο λεπτό, ο Γιακουμάκης εκμεταλλεύτηκε μία κόντρα που έφερε την μπάλα στα πόδια του σε πλεονεκτική θέση και σκόραρε για πρώτη φορά στο θεσμό, το πρώτο γκολ της Σέλτικ στην έδρα της σε ομίλους από τον Οκτώβριο του 2017.

Μία επέμβαση του Τζο Χαρτ στον Μιχάιλο Μούντρικ στο τέλος του 1ου μέρους κράτησε το χαρμόσυνο κλίμα στις κερκίδες του Σέλτικ Παρκ, όμως με την έναρξη του 2ου μέρους ο Ουκρανός εκκολαπτόμενος σταρ σε μία αντεπίθεση έγραψε το 1-1.

Ο Μούντρικ θα μπορούσε να γίνει δημιουργός του τέρματος της νίκης λίγα λεπτά αργότερα, όταν έδωσε πάσα στον Ντανίλο Σίκαν, ο οποίος σε κενή εστία έκανε κάτι ανάμεσα σε κοντρόλ και σουτ κι έχασε την ευκαιρία της χρονιάς.

Η ισοπαλία παρέμεινε στη Γλασκώβη, όμως ουσιαστικά έμοιαζε με ήττα για τη Σέλτικ που τερμάτισε στην 4η θέση και νίκη για τη Σαχτάρ, που εξασφάλισε το Europa League και με "τρίποντο" στην Πολωνία κόντρα στη Λειψία την επόμενη εβδομάδα προχωράει στα νοκ άουτ.

ΣΕΛΤΙΚ: Χαρτ, Γιουράνοβιτς, Κάρτερ Βίκερς, Γεντς, Τέιλορ, Ο' Ράιλι, Χατάτε (84' Τέρνμπουλ), Αμπάντα (66' Φόρεστ), Χακσαμπάνοβιτς (65' Μαέντα), Γιακουμάκης, Φουρουχάσι (65' Μόουι)

ΣΑΧΤΑΡ: Τρούμπιν, Τέιλορ, Μπόνταρ, Ματβιγένκο, Μιχαϊλιτσένκο, Ζουμπκόφ, Μπονταρένκο, Στεπανένκο, Σουντακόφ (90' Κριβτσόφ), Μούντρικ (90' Πετριάκ), Τραορέ (57' Σίκαν)

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

  • Σέλτικ - Σαχτάρ 1-1 (34' Γιακουμάκης / 58' Μούντρικ)
  • Λειψία - Ρεάλ 3-2 (13' Γκβάρντιολ, 18' Ενκουνκού, 81' Βέρνερ / 44' Βινίσιους, 90+4' πέν. Ροντρίγκο)

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

  • 02/11 19:45 Ρεάλ - Σέλτικ
  • 02/11 19:45 Σαχτάρ - Λειψία
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ