ΣΚΩΤΙΑ

Σέλτικ - Ρέιντζερς 3-2: Πάρτι τίτλου για τους καθολικούς

Σέλτικ - Ρέιντζερς 3-2: Πάρτι τίτλου για τους καθολικούς
@2022 SCOTT HEPPELL/AP IMAGES

Η Σέλτικ επιβλήθηκε 3-2 εντός έδρας της Ρέιντζερς στο Old Firm και αγκάλιασε τον τίτλο, αυξάνοντας τη διαφορά της από την αιώνια αντίπαλό τους στους 12 βαθμούς.

Η Σέλτικ ήθελε τη νίκη για να αγκαλιάσει τον τίτλο και η Ρέιντζερς για να ξαναμπεί στη μάχη της κορυφής, με το φινάλε του σαββατιάτικου μεταξύ τους Old Firm να βάφεται στα πράσινα. Οι καθολικοί κατάφεραν να επιβληθούν με 3-2 των μεγάλων αντιπάλων τους και εκτόξευσαν στους 12 πόντους τη διαφορά των δύο ομάδων στη βαθμολογία της σκωτσέζικης Premiership, γεγονός που τους μετατρέπει το ακλόνητο φαβορί για να διατηρήσουν τα πρωτεία στη χώρα.

Το πρώτο μέρος στο "Σέλτικ Παρκ" ήταν ισορροπημένο, με τον Φουρουχάσι να ανοίγει το σκορ στο 26' και τον Τάβερνιερ να απαντάει στο 45', φτάνοντας τα 100 γκολ με τη φανέλα των διαμαρτυρόμενων. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και με τα γκολ των Φουρουχάσι (62') και Ζότα (73') πήραν τεράστιο αβαντάζ για τη νίκη, την οποία κράτησαν παρά το δεύτερο γκολ του Τάβερνιερ στο ματς, που μείωσε απλά σε 3-2.

Πλέον, με επτά ματς να απομένουν για το φινάλε και την Σέλτικ να υπερτερεί κατά κράτος στη διαφορά τερμάτων, οι καθολικοί χρειάζονται τρεις ακόμα νίκες για να κλειδώσουν τον τίτλο, με την πρώτη ήττα του Μάικλ Μπιλ στον πάγκο της Ρέιντζερς από τότε που την ανέλαβε να κοστίζει ακριβά στην ομάδα του στην προσπάθειά της να αποτρέψει την στέψη της μεγάλης αντιπάλου της.

Σημειώνεται πως η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου έφτασε τις 15 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις ενώ στο πρωτάθλημα έχει ρεκόρ 29 νίκες - 1 ισοπαλία - 1 ήττα, με γκολ 98 υπέρ και 23 κατά.

  • ΣΕΛΤΙΚ: Χαρτ, Τζόνστον, Κάρτερ-Βίκερς, Στάρφελτ, Τέιλορ, Μόι (61' Ιγουάτα), ΜακΓκρέγκορ, Ο'Ράιλι (75' Χιουν), Ζότα (75' Χακσαμπάνοβιτς), Φουρουχάσι (85' Τέρνμπουλ), Μαέντα (86' Μπερναμπέι)
  • ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ: ΜακΓκρέγκορ, Τάβερνιερ, Σούταρ, Ντέιβις, Μπάρισιτς, Ράσκιν, Τζακ (86' Λούντστραμ), Κάντγουελ (86' Ράιτ), Τίλμαν (69' Σακάλα), Κεντ, Μορέλος (86' Τσόλακ)
TAGS ΣΚΩΤΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ