ΣΚΩΤΙΑ

Σέλτικ - Ρέιντζερς 3-0: Θρίαμβος με βασικό τον Γιακουμάκη και προσπέραση στην κορυφή

Σέλτικ - Ρέιντζερς 3-0: Θρίαμβος με βασικό τον Γιακουμάκη και προσπέραση στην κορυφή
COSMOTE

Η Σέλτικ είχε σε εκπληκτική μέρα τον Ρέο Χατάτε που είχε δύο γκολ και μία ασίστ στο θρίαμβο 3-0 επί της Ρέιντζερς. Αγωνίστηκε για 62 λεπτά ο Γιώργος Γιακουμάκης, ο οποίος είχε δύο ευκαιρίες. Προσπέρασε στην κορυφή η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου.

Η Σέλτικ μετρούσε τρεις σερί ήττες από τη Ρέιντζερς, επτά σερί παιχνίδια χωρίς νίκη σε Old Firm και άρχισε να συνηθίζει στη σκιά των μισητών γειτόνων της. Μέχρι που στο πρώτο ντέρμπι του 2022, η παρέα του Γιώργου Γιακουμάκη έφτασε σε ένα μεγάλο θρίαμβο με 3-0 για την 22η αγωνιστική της Premiership, προσπερνώντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα!

Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Ρέο Χατάτε, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ κι έβγαλε μία ασίστ, όλα στο 1ο ημίχρονο. Στο 5' με καλοζυγισμένο σουτ έπειτα από κόρνερ άνοιξε το σκορ και στο 42' με ακόμα πιο όμορφο φαλτσαριστό δεξί διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων. Δύο λεπτά αργότερα, έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Λίελ Αμπάντα από κοντά αξιοποίησε την απαράδεκτη αμυντική λειτουργία των φιλοξενουμένων για το 3-0.

Ο Έλληνας επιθετικός είχε δύο καλές στιγμές από κοντά, όμως ο Άλαν Μακγκρέγκορ του είπε "όχι" και του στέρησε ένα αξιομνημόνευτο γκολ στο πιο σημαντικό παιχνίδι του σκοτσέζικου πρωταθλήματος. Ο Άγγελος Ποστέκογλου τον αντικατέστησε στο 62' (και άφησε ξανά εκτός αποστολής τον Βασίλη Μπάρκα), με τη Σέλτικ να ρίχνει ρυθμό και να κρατάει το μεγάλο προβάδισμα, παρά το δοκάρι του Ράιαν Τζακ από τα 30 μέτρα.

Με την πρώτη νίκη σε Old Firm έπειτα από περισσότερα από δύο χρόνια, η Σέλτικ πέρασε κατά ένα βαθμό τη Ρέιντζερς, με τις δύο ομάδες να έχουν από 24 αγώνες και να δίνουν τα πάντα στην κούρσα του τίτλου.

TAGS ΣΚΩΤΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ