ΣΚΩΤΙΑ

Σέλτικ - Ρέιντζερς 1-2 παρ.: Ανατροπή και ραντεβού με Χαρτς στον τελικό κυπέλλου

Ο Τζέιμς Τάβερνιερ της Ρέιντζερς πανηγυρίζει την πρόκριση επί της Ντόρτμουντ για τα μπαράζ της φάσης των 16 του Europa League 2021-2022 στο "Άιμπροξ", Γλασκώβη | Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022
Ο Τζέιμς Τάβερνιερ της Ρέιντζερς πανηγυρίζει την πρόκριση επί της Ντόρτμουντ για τα μπαράζ της φάσης των 16 του Europa League 2021-2022 στο "Άιμπροξ", Γλασκώβη | Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022 © 2022 SCOTT HEPPELL/ASSOCIATED PRESS

Η Ρέιντζερς πήρε το Old Firm στα ημιτελικά του Κυπέλλου Σκωτίας στην παράταση με 2-1 κόντρα στη Σέλτικ και θα διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι στη Χαρτς.

Η Σέλτικ οδεύει προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος και η Ρέιντζερς πήρε εκδίκηση στο Κύπελλο Σκωτίας, επικρατώντας στα ημιτελικά με 2-1 στην παράταση, σε ένα σπουδαίο Old Firm στο "Χάμπντεν Παρκ".

Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος, αν και η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου είχε μια ελαφρά υπεροχή στο 1ο ημίχρονο. Το πρόβλημά της ήταν η ευστοχία, με τον Γιώργο Γιακουμάκη νοκ άουτ λόγω τραυματισμού (εκτός αποστολής για ακόμα ένα παιχνίδι και ο Βασίλης Μπάρκας).

Το 2ο ημίχρονο είχε περισσότερη δράση και τα γκολ. Σε μία φάση διαρκείας, ο Γκρεγκ Τέιλορ με χαμηλό σουτ άνοιξε το σκορ για τους τύποις γηπεδούχους, σκοράροντας μόλις για 3η φορά στην καριέρα του. Η χαρά κράτησε για λίγο, αφού ο Τζιοβάνι φαν Μπρόνκχορστ δικαιώθηκε για την επιλογή του Σκοτ Άρφιλντ στον αγώνα μόλις τέσσερα λεπτά μετά την αλλαγή του.

Το 1-1 στο 78ο λεπτό έδωσε ώθηση στη Ρέιντζερς, η οποία έκλεισε την αντίπαλό της στο μισό γήπεδο, αλλά δεν κατάφερε να παραβιάσει ξανά την εστία του Τζο Χαρτ.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, όπου η Ρέιντζερς εξακολούθησε να έχει το πάνω χέρι και στο 114' εξώθησε τον Καρλ Στάρφελτ σε αυτογκόλ.

Η νίκη οδήγησε στην 53η παρουσία της σε τελικό Κυπέλλου Σκωτίας, όπου θα διεκδικήσει τον 34ο τίτλο με αντίπαλο τη Χαρτς (η οποία στο άλλο ντέρμπι είχε νικήσει τη Χιμπέρνιαν).

TAGS ΣΚΩΤΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ