ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Σεισμός στην Τουρκία: Σβήνουν οι ελπίδες για τον εντοπισμό του Ατσού, έκκληση από τον ατζέντη του

Σεισμός στην Τουρκία: Σβήνουν οι ελπίδες για τον εντοπισμό του Ατσού, έκκληση από τον ατζέντη του
PRINT SCREEN / YOUTUBE

Ο Κριστιάν Ατσού παραμένει αγνοούμενος στα συντρίμμια που άφησε ο σεισμός στην Τουρκία και ο ατζέντης του έκανε έκκληση για βοήθεια από τις τοπικές αρχές.

Ο Κριστιάν Ατσού βρίσκεται στα χαλάσματα που άφησε ο σεισμός μεγέθους 7,8 της κλίμακας Ρίχτερ στη νοτιοανατολική Τουρκία, όμως ύστερα από εννέα ημέρες οι ελπίδες διάσωσης έχουν ελαχιστοποιηθεί.

Ορισμένα ξένα συνεργεία έχουν αποχωρήσει και ήδη οι Τούρκοι έχουν αρχίσει να πηγαίνουν με μπουλντόζες στα σημεία όπου έχουν καταρρεύσει κτίρια.

Ο ατζέντης του διεθνή Γκανέζου, Νανά Σεσερέ, μίλησε γραπτώς στο Sky Sports και περιέγραψε την κατάσταση, επιβεβαιώνοντας ότι ακόμα ο 31χρονος εξτρέμ δεν έχει εντοπιστεί, αν και έχουν βρεθεί ορισμένα παπούτσια του.

"Πέρασαν εννέα ημέρες από το σεισμό και ακόμα δεν έχει εντοπιστεί ο Κριστιάν. Είμαι στο σημείο του σεισμού στο Χατάι με την οικογένεια του Κριστιάν. Οι σκηνές είναι αδιανόητες και οι καρδιές μας έχουν ραγίσει για τον κόσμο που έχει πληγεί. Κατά την παρουσία μου εδώ έχουμε καταφέρει να μάθουμε το ακριβές σημείο του δωματίου του και έχουμε βρει δύο ζευγάρια απ' τα παπούτσια του. Χθες λάβαμε επιβεβαίωση ότι θερμικές κάμερες έδειχναν σημάδια έως και πέντε ανθρώπων, ωστόσο μου είπαν ότι ο μοναδικός τρόπος επιβεβαίωσης ύπαρξης ζωής είναι μέσω όρασης, οσμής και ήχου και δυστυχώς δεν έχουμε καταφέρει να εντοπίσουμε τον Κριστιάν", δήλωσε αρχικά.

"Είναι μια δύσκολη κατάσταση και είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες σε όλα τα τουρκικά και ξένα συνεργεία διάσωσης, στους ντόπιους και τους εθελοντές για τις προσπάθειές τους και την ανταπόκριση στη διάσωση ανθρώπων. Ωστόσο, καλούμε για περισσότερη βοήθεια, μεταξύ άλλων και μεταφραστή. Τα πράγματα κινούνται απίστευτα αργά και ως αποτέλεσμα πολλές διασώσεις καθυστερούν και χάνονται ζωές λόγω της έλλειψης όσων είναι απαραίτητα προς τους διασώστες".

"Είναι δυσάρεστο που ο σύλλογος δεν είναι στο σημείο μαζί μας, δίπλα μας, στην αναζήτηση του Κριστιάν. Η θέση και η επιρροή του, μαζί με τη γνώση της τοπικής κοινωνίας, θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμες. Παρακαλούμε τον πρόεδρο του συλλόγου και το δήμαρχο του Χατάι, Λουτφού Σαβάς, να μας παρέχουν περαιτέρω βοήθεια, για να επιταχύνουμε τις προσπάθειες διάσωσης".

TAGS ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SUPER LIG
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ