ΙΤΑΛΙΑ

Σασουόλο - Κάλιαρι 1-0: Πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου, βασικοί Κυριακόπουλος και Κουρφαλίδης

Οι παίκτες της Σασουόλο πανηγυρίζουν γκολ του Σκαμάκα σε ματς της Serie A κόντρα στην Μίλαν | 28 Νοεμβρίου 2021
Οι παίκτες της Σασουόλο πανηγυρίζουν γκολ του Σκαμάκα σε ματς της Serie A κόντρα στην Μίλαν | 28 Νοεμβρίου 2021 @2021 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Η Σασουόλο έγινε η 6η ομάδα των προημιτελικών του Coppa Italia, αφού νίκησε με 1-0 την Κάλιαρι χάρη σε γκολ του Αμπντού Χαρουί. Βασικός ο Γιώργος Κυριακόπουλος για τους νικητές, ντεμπούτο ο Χρήστος Κουρφαλίδης για τους ηττημένους.

Η Σασουόλο υποδέχθηκε την Κάλιαρι στη Ρέτζιο Εμίλια για τη φάση των 16 του Coppa Italia και πήρε το "εισιτήριο" της πρόκρισης έπειτα από το 1-0 στο "Τσιτά ντελ Τρικολόρε".

Ο Αμπντού Χαρουί άνοιξε λογαριασμό με τη Σασουόλο μόλις στο 18ο λεπτό του αγώνα, ύστερα από πάσα του Ροζέριο που αγωνίστηκε ως αριστερό μπακ. Η τοποθέτηση του Βραζιλιάνου σε αυτήν τη θέση έφερε τον Γιώργο Κυριακόπουλο σε ρόλο αριστερού μέσου, όπως έχει δοκιμάσει κι άλλες φορές ο Αλέσιο Ντιονίζι το τελευταίο διάστημα.

Ο Έλληνας διεθνής αγωνίστηκε για 74 λεπτά, ενώ απέναντί του είχε τον 19χρονο κεντρικό μέσο Χρήστο Κουρφαλίδη, ο οποίος έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα των Σαρδήνιων, έχοντας συμμετοχές στην Primavera. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν κυρίως στο 2ο ημίχρονο να βρουν γκολ, έστειλαν δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα όμως ο VAR ενημέρωσε για οφσάιντ και τελικά το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους.

ΣΑΣΟΥΛΟ: Πέγκολο, Μούλντουρ, Τρεσόλντι, Φεράρι, Ροζέριο, Χαρουί, Μανιανέλι (46' Λοπέζ), Ντεφρέλ, Ρασπαντόρι, Κυριακόπουλος (74' Πελούζο), Σκαμάκα (69' Φρατέζι)

ΚΑΛΙΑΡΙ: Ραντούνοβιτς, Αλτάρε (46' Γκολντανίγκα), Καρμπόνι, Όμπερτ, Τζάπα, Νάντες, Λαντινέτι (87' Καβουότι), Κουρφαλίδης (78' Ντεσόγκους), Ντάλμπερτ, Γκαλιάνο, Παβολέτι

Coppa Italia: Τα αποτελέσματα της φάσης των 16

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

  1. Γιουβέντους - Σασουόλο
  2. Φιορεντίνα - Αταλάντα
  3. Μίλαν - Λάτσιο
  4. Λέτσε ή Ρόμα - Έμπολι ή Ίντερ

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

  • Νικητής 1 - Νικητής 2
  • Νικητής 3 - Νικητής 4
TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ