ΠΑΟΚ

Σαρλερουά - ΠΑΟΚ 0-2: Καθάρισε στο δεύτερο μέρος με Ολιβέιρα και Μουργκ

SUPERLEAGUE 2020-2021 / PLAY OFF /  -  ( )
SUPERLEAGUE 2020-2021 / PLAY OFF / - ( ) EUROKINISSI SPORTS

Με το πρώτο γκολ του Νέλσον Ολιβέιρα στο ντεμπούτο του με τα ασπρόμαυρα και ένα ασύλληπτο σουτ του Μουργκ λίγο πριν το φινάλε, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε δίκαια 2-0 της Σαρλερουά στο δεύτερο φιλικό του επί ολλανδικού εδάφους.

Τη δεύτερη νίκη του στα τρία συνολικά φιλικά προετοιμασίας που έχει δώσει το φετινό καλοκαίρι και την πρώτη του στο δεύτερο ματς επί ολλανδικού εδάφους πανηγύρισε το Σάββατο (17/7) ο ΠΑΟΚ, που επιβλήθηκε 2-0 της Σαρλερουά, σε ένα ματς που ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε δύο διαφορετικές ενδεκάδες στην έναρξη κάθε ημιχρόνου θέλοντας να δει όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Κυπελλούχοι Ελλάδας ήταν καλύτεροι αλλά όχι αποτελεσματικοί, στοιχείο όμως που είχαν στο παιχνίδι τους στο δεύτερο μέρος, με τον Νέλσον Ολιβέιρα να κάνει το 1-0 στο 47' στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Δικεφάλου του Βορρά και τον Μουργκ να διαμορφώνει το τελικό 2-0 στο 89' με άπιαστο σουτ εκτός περιοχής.

Συνολικά, η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν τουλάχιστον ένα επίπεδο πάνω από την αντίπαλό της (είχε καλύτερο παίκτη τον γκολκίπερ της η Σαρλερουά που έκανε αρκετές επεμβάσεις) και πήρε απολύτως δίκαια τη νίκη, ενώ θα μπορούσε να είχε πετύχει - με λίγο περισσότερο προσοχή στην τελική προσπάθεια- ακόμα μεγαλύτερο σκορ.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο σημαδεύτηκε από τη αδυναμία και των δύο ομάδων να επιβάλλουν το ρυθμό τους, ωστόσο ήταν ο ΠΑΟΚ εκείνος που μπόρεσε να φτάσει με μεγαλύτερες αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ και να φλερτάρει ουσιαστικά με το γκολ.

Στο 18' και στο 19ο λεπτό οι Ροντρίγκο και Βιεϊρίνια είχαν τα πρώτα φιλόδοξα σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή που έφυγαν άουτ, για να φτάσουμε στο 24' που καταγράφηκε η μεγαλύτερη φάση μέχρι εκείνη τη στιγμή και η καλύτερη στο πρώτο μέρος συνολικά.

Ο Ουάρντα βρήκε με υπέροχη μπαλιά τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς μέσα στην περιοχή των Βέλγων και εκείνος προσπάθησε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση όμως ο κίπερ Κόφι απέκρουσε και τα δύο σουτ που έκανε ο εξτρέμ του Δικεφάλου, με τον Εσίτι να ακολουθεί τη φάση και να κάνει νέο δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι, για να στείλει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η συνέχεια βρήκε την Σαρλερουά να κερδίζει μέτρα και να προσπαθεί κυρίως από τα αριστερά να προκαλέσει ρήγματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ, για να βρει ωστόσο σε ετοιμότητα τους Κρέσπο - Βαρέλα που "καθάριζαν" στον αέρα, για να ανεβάσει στροφές η ομάδα του Λουτσέσκου στο τελευταίο πεντάλεπτο.

Αρχικά ο Ζίβκοβιτς έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει, για να νικηθεί ξανά από τον Κόφι στο σουτ που έκανε από πλεονεκτική θέση, ενώ ακολούθησαν το σουτ του Βαρέλα από το ύψος της μεγάλης περιοχής και η κεφαλιά του Κρέσπο, με αμφότερες τις προσπάθειες των παικτών της ελληνικής ομάδας να καταλήγουν άουτ.

Ο Ολιβέιρα βρήκε δίχτυα με το καλημέρα

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Λουτσέσκου παρέταξε μία εντελώς διαφορετική ενδεκάδα και το εντυπωσιακό είναι πως η κυνικότητα και η αποτελεσματικότητα που έλειψε από τον ΠΑΟΚ στο πρώτο 45λεπτο, εμφανίστηκε σε χρόνο dt στο δεύτερο.

"Υπεύθυνος" για αυτός ήταν ο Νέλσον Ολιβέιρα, που μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μουργκ από τα δεξιά, έβαλε υπέροχα το πόδι του στο πρώτο δοκάρι και στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα με τη φανέλα του Δικεφάλου την έστειλε στην απέναντι (δεξιά) γωνία της εστίας της Σαρλερουά για να γράψει το 0-1.

Ο ΠΑΟΚ πήρε κατόπιν τον έλεγχο και επεδίωξε και δεύτερο γκολ, χωρίς όμως να το πετύχουν οι Τζόλης (η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυντικού) και Βρακάς (απέκρουσε ο κίπερ της Σαρλερουά, Κόφι, σε μία ακόμα εξαιρετική επέμβασή του στο παιχνίδι), για να ανέβει από την πλευρά της η Σαρλερουά μετά το 60ο λεπτό και να έχει την πρώτη της φάση στο 65', όταν ο Ζίβκοβιτς έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ το συρτό σουτ του Ριμπέιρο από πλάγια θέση.

Στο 73' ο κίπερ του ΠΑΟΚ έγραψε νέα θετική επέμβαση, αυτή τη φορά σε σουτ του Ζιλέ, με τη φάση αυτή να αφυπνίζει τον ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να κλείσει στη συνέχεια τους χώρους προς την περιοχή του και να μην επιτρέψει στην αντίπαλό του να απειλήσει εκ νέου.

Το game over γράφτηκε με στιλ από τον Μουργκ

Τουναντίον, ήταν εκείνος που βγήκε ξανά με αξιώσεις προς τα αντίπαλα καρέ και κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, με τον Βρακά να προειδοποιεί στο 88' με συρτό σουτ που κατέληξε στην αγκαλιά του κίπερ της Σαρλερουά, και τον Μουργκ να τιμωρεί τους Βέλγους ένα λεπτό λεπτό αργότερα.

Τότε που βρήκε ελεύθερο πεδίο και έκανε ανενόχλητος γεμάτο σουτ εκτός περιοχής με το αριστερό πόδι, για να καρφώσει τη μπάλα στην αριστερή γωνία και να σφραγίσει τη φιλική νίκη του ΠΑΟΚ, που την εδικαιούτο 100% από τη στιγμή που ήταν η αδιαμφισβήτητα καλύτερη και ποιοτικότερη ομάδα στο χορτάρι.

Μοναδικό μελανό σημείο στο ματς και δη στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ο τραυματισμός του Χρήστου Τζόλη, με τον ιατρικό επιτελείο να του δένει το γόνατο και τον Λουτσέσκου να προτιμάει να τον κάνει αλλαγή στο 83' για να τον προφυλάξει.

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Εσίτι, Ουάρντα, Ζίβκοβιτς, Καγκάβα, Σβιντέρσκι

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο: Ζίβκοβιτς, Τέιλορ, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Περέιρα, Τσιγγάρας, Νινούα, Μουργκ, Τζόλης (83' Τζόλης), Βρακάς, Ολιβέιρα

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ