ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ

Σάουθγκεϊτ στους παίκτες: "Εμβολιαστείτε, είναι ο μόνος τρόπος για να βγούμε από την πανδημία"

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δίνει οδηγίες στον Χάρι Κέιν σε αγώνα της Αγγλίας κόντρα στην Ανδόρα στο Γουέμπλεϊ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου | 5 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δίνει οδηγίες στον Χάρι Κέιν σε αγώνα της Αγγλίας κόντρα στην Ανδόρα στο Γουέμπλεϊ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου | 5 Σεπτεμβρίου 2021 @2021 IAN WALTON/AP IMAGES

Η άρνηση αρκετών παικτών της Premier League να εμβολιαστούν ώθησε τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να μιλήσει για μία ακόμα φορά υπέρ της ανάγκης εμβολιασμού, με τον Άγγλο ομοσπονδιακό να κάνει έκκληση στους ποδοσφαιριστές μέσω συνέντευξης Τύπου.

Μπορεί στο Ηνωμενο Βασιλείο να είναι πλήρως εμβολιασμένο ένα ποσοστό άνώ του 78% του πληθυσμού άνω των 16 ετών και πάνω από το 85% να έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση, ωστόσο όταν η συζήτηση αφορά την ποδοσφαιρική κοινότητα και δη την Premier League τα αντίστοιχα νούμερα πέφτουν δραματικά.

Το μαρτυράει άλλωστε η πρόσφατη αποκάλυψη από αγγλικά ΜΜΕ πως μόνο το 1/3 των ομάδων της κορυφαίας κατηγορίας της Αγγλίας (7 από τις 20) έχει εμβολιάσει περισσότερους από τους μισούς ποδοσφαιριστές του ρόστερ της, καθώς και το ότι υπάρχουν τουλάχιστον πέντε νυν διεθνείς με την εθνική Αγγλίας που είναι κατά του εμβολιασμού.

Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει ένα περίεργο κλίμα και ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θέλησε να πάρει ξεκάθαρη θέση για μία ακόμα φορά, με τον Άγγλο εκλέκτορα να κάνει έκκληση στους παίκτες που αγωνίζονται στο Νησί να κάνουν το εμβόλιο για να βρεθεί κάποια στιγμή το φως στην άκρη του τούνελ.

"Όλοι γνωρίζουν τη θέση μου σχετικά με αυτό το θέμα, το εμβόλιο είναι αναγκαίο. Τον τελευταίο 1,5 χρόνο οι γιατροί μας έχουν εξηγήσει συχνά στους παίκτες τα ευεργετικά οφέλη του εμβολίου.

Πέρα από το να μιλάμε, αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τίποτα άλλο να κάνουμε. Το μόνο που μένει είναι να επαναλάβω πως οι εμβολιασμοί είναι ο μοναδικός τρόπος για να βγούμε από αυτή την πανδημία", τόνισε με δηλώσεις ο τεχνικός των τριών λιονταριών, παραμονή του εκτός έδρας αγώνα με την Ανδόρα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ