LEAGUE CUP

Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Σίτι 2-0: Οι Άγιοι σόκαραν τους Πολίτες και τους πέταξαν εκτός League Cup

Ο Σεκού Μαρά της Σαουθάμπτον πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι για τα προημιτελικά του League Cup 2022-2023 στο "Σεντ Μέρις", Σαουθάμπτον | Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023
Ο Σεκού Μαρά της Σαουθάμπτον πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι για τα προημιτελικά του League Cup 2022-2023 στο "Σεντ Μέρις", Σαουθάμπτον | Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023 © 2023/ALASTAIR GRANT/AP IMAGES

Η Σαουθάμπτον έπιασε στον "ύπνο" τη Μάντσεστερ Σίτι και με 2-0 την απέκλεισε στα προημιτελικά του League Cup.

Στην Premier League, η μία είναι ουραγός, η άλλη ομάδα κορυφής. Στα προημιτελικά του League Cup οι ρόλοι αντιστράφηκαν, αφού η Σαουθάμπτον επιβλήθηκε με 2-0 της Μάντσεστερ Σίτι στο "Σεντ Μέρις" και πήρε μεγαλειώδη πρόκριση.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα κράτησε στον πάγκο για ακόμη ένα παιχνίδι ορισμένα αστέρια όπως ο Έρλινγκ Χάλαντ και ο Κέβιν ντε Μπρόινε, όμως πλήρωσε κυρίως την αμυντική ολιγωρία των παικτών του.

Στο 23ο λεπτό, ένα διπλό λάθος στην άμυνα έδωσε την ευκαιρία στον Σεκού Μαρά να ανοίξε το σκορ. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μουσά Τζενεπό με ψιλοκρεμαστό σουτ αρκετά έξω από την περιοχή νίκησε τον Στέφαν Ορτέγκα Μορένο κι έκανε το 2-0.

Ο Γκουαρδιόλα αντιμετώπιζε για πρώτη φορά το φάσμα του αποκλεισμού στα προημιτελικά εγχώριας διοργάνωσης και στην ανάπαυλα έκανε τρεις αλλαγές. Στο 58' δε έριξε στον αγώνα και τον Χάλαντ, κρατώντας στην ενδεκάδα και τον Χούλιαν Άλβαρες.

Κανένα πρόβλημα για τους "Άγιους", που περνούσαν περισσότερο χρόνο στο γήπεδο του αντιπάλου παρά στο δικό τους και ήταν πιο απειλητικοί για το επόμενο γκολ του αγώνα. Αυτό δεν σημειώθηκε, όμως το 2-0 ήταν αρκετό για να στείλουν τη Σαουθάμπτον στα ημιτελικά και να αφαιρέσουν ένα στόχο από τη Σίτι.

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών

  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τσάρλτον 3-0 (21' Άντονι, 90', 90+5' Ράσφορντ)
  • Νιούκαστλ - Λέστερ 2-0 (60' Μπερν, 72' Ζοέλιντον)
  • Νότιγχαμ - Γουλβς 4-3 πέν., 1-1 κ.α. (18' Μπολί / 64' Χιμένες)
  • Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Σίτι 2-0 (23' Μαρά, 28' Τζενεπό)
TAGS LEAGUE CUP ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ