EURO 2020

Σάντος: "Η ευθύνη είναι δική μου"

Ο Φερνάντο Σάντος στην αναμέτρηση με τη Γερμανία
Ο Φερνάντο Σάντος στην αναμέτρηση με τη Γερμανία © 2021 MATTHIAS HANGST / POOL GETTY / ASSOCIATED PRESS

Ο Φερνάντο Σάντος ανέλαβε την ευθύνη για το αρνητικό αποτέλεσμα με τη Γερμανία, δίνοντας το σύνθημα στους παίκτες του να ηρεμήσουν και να στρέψουν την προσοχή τους στο επόμενο παιχνίδι, κόντρα στη Γαλλία.

Ο Φερνάντο Σάντος δεν μάσησε τα λόγια του μετά από την ήττα από τη Γερμανία με 4-2 για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Euro 2020.

Ο 66χρονος τεχνικός ανέλαβε την ευθύνη για τη βαριά ήττα, ενώ τόνισε ότι η ομάδα του πρέπει να ηρεμήσει, αφήνοντας πίσω της το παιχνίδι με τη Γερμανία και ύστερα να καταστρώσουν τα σχέδιά τους, κόντρα στους Γάλλους για την τελευταία αγωνιστική.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ανέφερε μεταξύ άλλων αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης: "Κάθε ομάδα κατέστρωσε τα σχέδιά της, η Γερμανία δεν άλλαξε τίποτα σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στη Γαλλία, δεν άλλαξα ούτε εγώ πολλά. Η ευθύνη για την ήττα είναι δική μου"

"Η Γερμανία είναι μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Πίστευα ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε τη Γερμανία, όπως και άλλες ομάδες οι οποίες ήρθαν εδώ".

"Ξεκινήσαμε καλά, με οργάνωση στο παιχνίδι, προσπαθώντας να βγούμε μπροστά και να συνδέσουμε τις γραμμές. Πήραμε πλεονέκτημα από μια αντεπίθεση και κάναμε το 1-0".

"Το παιχνίδι ήταν περισσότερο προς τη μεριά τους, αλλά νιώθαμε ασφαλείς. Είχαμε μια δεύτερη ευκαιρία που μπορούσαμε να σκοράρουμε δύο γκολ αλλά αυτό δεν συνέβη. Κατέληξαν να αντιδράσουν με τον αριστερό τους μπακ".

Για το παιχνίδι με τη Γαλλία: "Το μόνο που θέλω είναι να προχωρήσουμε. Θέλουμε κάθε μέρα να φτάσουμε στο φεγγάρι. Θα σκεφτώ ήρεμα. Θέλοντας να φτάσουμε ψηλά, όπως θέλαμε και σε αυτό το παιχνίδι είναι επικίνδυνο για τους παίκτες μου".

"Αν κερδίσουμε τη Γαλλία, θα περάσουμε, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Ας χαλαρώσουμε και να δούμε πως θα παίξουμε κόντρα στη Γαλλία".

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ