Σάντερλαντ – Νότιγχαμ 0-5: Πάρτι της Φόρεστ που πλέον ξεμπερδεύει με την παραμονή και στρέφει την προσοχή της στην Ευρώπη

Η Νότιγχαμ δείχνει να φορμάρεται στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν. Η Φόρεστ διέλυσε με υπερηχητική εμφάνιση με 5-0 τη Σάντερλαντ εκτός έδρας και αποσπάστηκε οκτώ βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού της Premier League.
Η τεράστια πρόκριση επί της Πόρτο και το όνειρο του ευρωπαϊκού τροπαίου έδωσαν… φτερά στη Νότιγχαμ, που πετάει από τεσσάρα σε τεσσάρα.
Η Φόρεστ πήγε για ματς λεπτομερειών στο Stadium of Lights, όμως το τέλος της βραδιάς τη βρήκε να συντρίβει με 5-0 τη Σάντερλαντ και να βρίσκεται πλέον με το 1,5 πόδι και τη νέα σεζόν στην Premier League.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν καταιγιστική και μέσα σε 20 λεπτά “καθάρισαν” τις “μαυρόγατες” χάρις τις στατικές φάσεις και την κακή αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων.
Η Νότιγχαμ άνοιξε το σκορ μόλις στο 17′ με το αυτογκόλ του Χουμ. Οι παίκτες του Βίτορ Περέιρα έκαναν κομπίνα σε εκτέλεση κόρνερ, ο Χάτσινσον έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ζεσούς πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και την έστειλε στα δίχτυα με τη βοήθεια του αριστερού μπακ της Σάντερλαντ.
Και το πραγματικό πάρτι άρχισε στο 31′ και ολοκληρώθηκε έξι λεπτά αργότερα, διάστημα στο οποίο η Φόρεστ έκανε το 0-1, 0-4.
Αρχικά στο 31′ ο Ρουφς έκανε ολέθριο λάθος, ο Γουντ έβαλε την κόντρα στην πάσα του τερματοφύλακα των γηπεδούχων, η μπάλα έφτασε στον Γκιμπς-Γουάιτ, αυτός την έδωσε στον στράικερ και εκείνος με αριστουργηματικό πλασέ έγραψε το 0-2.
Στη συνέχεια στο 34′, ξανά από κόρνερ όπως το πρώτο γκολ, ο Ζεσούς με κεφαλιά έστρωσε στο πέναλτι στον αρχηγό του, Γκιμπς-Γουάιτ, που με βολίδα με το δεξί νίκησε για τρίτη φορά τον Ρουφς.
Το 0-4 διαμορφώθηκε στο 37′ από τον κορυφαίο του γηπέδου, Ζεσούς. Ο Βραζιλιάνος φορ επωφελήθηκε από τις κόντρες, οι αμυντικοί της Σάντερλαντ τον ξέχασαν στο δεύτερο δοκάρι και με δεξί κεραυνό έβαλε και αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.
Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να κάνουν την αντεπίθεση, πήραν την μπάλα στην κατοχή τους, βρήκαν γκολ με τον Μπάλαρντ στο 61′, όμως μετά από αρκετή ώρα και έλεγχο του VAR, το τέρμα ακυρώθηκε για φάουλ του Μουκιέλε στον Σελς.
Αυτό έφερε πολλούς ανοιχτούς χώρους στην άμυνα της Σάντερλαντ, με συνέπεια η αποκάλυψη Άντερσον να διαμορφώνει με πλασέ μέσα από την περιοχή το 0-5 στο 90+5′.
Έτσι, η Νότιγχαμ έφτασε τους 39 βαθμούς και αποσπάστηκε οκτώ βαθμούς από την Τότεναμ, που βρίσκεται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Την επόμενη αγωνιστική, η Φόρεστ φιλοξενείται στην έδρα της Τσέλσι (04/05, 19:00), ενώ η Σάντερλαντ καλείται να περάσει από την έδρα της Γουλβς (02/05, 17:00), προκειμένουν να εξαντλήσει τις πιθανότητές της για έξοδο στην Ευρώπη.
ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Ρουφς, Μουκιέλε, Μπάλαρντ, Αλντερέτε, Χουμ, Τσάκα, Σαντίκι, Ριγκ, Ντιαρά, Λε Φε, Μπρόμπεϊ
ΝΟΤΙΓΧΑΜ: Σελς, Αϊνά, Μιλένκοβιοτς, Ζαΐρ, Γουίλιαμς, Χάτσινσον, Σανγκαρέ, Άντερσον, Γκιμπς-Γουάιτ, Ζεσούς, Γουντ
Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής
- Μπράιτον- Τσέλσι 3-0 (3′ Καντιόγλου, 56′ Χίνσελγουντ, 90+1′ Γουέλμπεκ)
- Μπόρνμουθ – Λιντς 2-2 (60′ Κρούπι, 86′ Ράγιαν – 68′ αυτ. Χιλ, 90+7′ Λόνγκσταφ)
- Μπέρνλι – Μάντσεστερ Σίτι 0-1 (5′ Χάλαντ)
- Σάντερλαντ- Νότιγχαμ 0-5 (17′ αυτ. Χουμ, 31′ Γουντ, 34′ Γκιμπς-Γουάιτ, 37′ Ζεσούς, 90+5′ Άντερσον)
- 25/04 14:30 Φούλαμ – Άστον Βίλα
- 25/04 17:00 Λίβερπουλ – Κρίσταλ Πάλας
- 25/04 17:00 Γουέστ Χαμ – Έβερτον
- 25/04 17:00 Γουλβς – Τότεναμ
- 25/04 19:30 Άρσεναλ – Νιουκάστλ
- 27/04 22:00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπρέντφορντ
Η επόμενη αγωνιστική
- 1/05 22:00 Λιντς – Μπέρνλι
- 2/05 17:00 Μπρέντφορντ – Γουέστ Χαμ
- 2/05 17:00 Νιουκάστλ – Μπράιτον
- 2/05 17:00 Γουλβς- Σάντερλαντ
- 2/05 19:30 Άρσεναλ – Φούλαμ
- 3/05 14:00 Μπόρνμουθ – Κρίσταλ Πάλας
- 3/05 17:30 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ
- 3/05 21:00 Άστον Βίλα – Τότεναμ
- 4/05 19:00 Τσέλσι – Νότιγχαμ
- 4/05 22:00 ‘Εβερτον – Μάντσεστερ Σίτι