ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Σάλκε - Ζανκτ Πάουλι 3-2: Ανατροπή και άνοδος στην Bundesliga, μάχη για τα άλλα "εισιτήρια"

Ο Ροντρίγκο Σαλαζάρ πανηγυρίζει το νικητήριο γκολ της Σάλκε απέναντι στην Ζανκτ Πάουλι
Ο Ροντρίγκο Σαλαζάρ πανηγυρίζει το νικητήριο γκολ της Σάλκε απέναντι στην Ζανκτ Πάουλι 2022 AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Η Σάλκε μία αγωνιστική πριν από το φινάλε της 2. Bundesliga επικράτησε 3-2 της Ζανκτ Πάουλι με ανατροπή και ανέβηκε στην Bundesliga. Μάχη για τα άλλα εισιτήρια της ανόδου.

Μία μεγάλη νίκη στην Veltins Arena πέτυχε η Σάλκε. Οι βασιλικοί μπλε αν και βρέθηκαν πίσω με δύο γκολ κόντρα στην Ζανκτ Πάουλι έκαναν την ανατροπή και επικράτησαν 3-2. Έτσι, έφτασαν τους 62 πόντους και πανηγύρισαν την άνοδό τους στην Bundesliga, έπειτα από έναν χρόνο. Θυμίζουμε πως η χρονιά είχε ξεκινήσει με τον Γραμμόζη στον πάγκο.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με δύο γκολ του Ματάνοβιτς στο 9' και στο 17'. Στο 47' ο Τερόντε μείωσε από την άσπρη βούλα, ενώ ο ίδιος παίκτης ισοφάρισε στο 71'. Επτά λεπτά αργότερα ο Σαλαζάρ ολοκλήρωσε την ανατροπή για το 3-2. Με εννέα παίκτες τελείωσε το ματς η Πάουλι λόγω της αποβολής του Μπέιφους (71') και του Ματάνοβιτς (90+5'). Έτσι, η Σάλκε επέστρεψε έπειτα από έναν χρόνο στα σαλόνια.

Από εκεί και πέρα επικρατεί χαμός για τα υπόλοιπα εισιτήρια. Η δεύτερη θέση οδηγεί απευθείας στην Bundesliga, ενώ ο τρίτος θα παίξει διπλούς αγώνες μπαράζ με τον 16ο της πρώτης κατηγορίας. Το Αμβούργο, η Ντάρμσταντ και η Βέρντερ έχουν 57 βαθμούς, με τους πράσινους να παίζουν την Κυριακή κόντρα στην Άουε. Η Ζανκτ Πάουλι μετά την ήττα της έμεινε πίσω στους 54 πόντους. Πλέον, όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική.

Η 33η αγωνιστική

Η βαθμολογία

Η τελευταία αγωνιστική

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ