BUNDESLIGA

Σάλκε: Έλυσε το συμβόλαιο του Γραμμόζη που έδιωξε τον Μάρτιο του 2022

Ο Δημήτρης Γραμμόζης δίνει οδηγίες στο Χέρτα - Σάλκε
Ο Δημήτρης Γραμμόζης δίνει οδηγίες στο Χέρτα - Σάλκε 2021 AP PHOTO/MARTIN MEISSNER, POOL

Ο Δημήτρης Γραμμόζης αποτελεί και τυπικά παρελθόν για τη Σάλκε ένα χρόνο έπειτα από την απομάκρυνσή του που κατέληξε στον... τριπλασιασμό των αποδοχών του.

Η Σάλκε ανακοίνωσε την απομάκρυνση του Δημήτρη Γραμμόζη στις 6 Μαρτίου του 2022 και ο Έλληνας προπονητής πέρασε τον επόμενο ένα χρόνο με τριπλάσιες απολαβές από το γερμανικό σύλλογο, αν και δεν εργαζόταν!

Σε μία από τις πιο παράξενες ιστορίες της Γερμανίας, οι "βασιλικοί μπλε" έλυσαν το συμβόλαιο του Γραμμόζη τον Μάρτιο του 2023, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της χώρας, ήτοι ένα χρόνο μετά την απομάκρυνσή του.

Όλα άρχισαν με την πρόσληψη του Γραμμόζη στις 2 Μαρτίου του 2021. Η Σάλκε βρισκόταν σε αναπότρεπτη τροχιά υποβιβασμού απ' την Bundesliga, όμως η καλή εικόνα που έδειξε με τον 44χρονο στον πάγκο της, τον κράτησε στην ομάδα και την επόμενη σεζόν. Μάλιστα, στο συμβόλαιο που υπέγραψε προβλεπόταν αυτόματη ανανέωση για το 2022-2023 σε περίπτωση άμεσης επιστροφής στα "μεγάλα σαλόνια" και μάλιστα με τριπλασιασμό των αποδοχών του.

Η Σάλκε βρισκόταν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας για μεγάλο μέρος της σεζόν 2021-2022, όμως τον Φεβρουάριο κάποια αρνητικά αποτελέσματα έθεσαν εν αμφιβόλω τον προβιβασμό. Στις 6 Μαρτίου ανακοινώθηκε το τέλος του Γραμμόζη από τον πάγκο, με τον βοηθό του, Μάικ Μπίσκενς, να τον διαδέχεται. Η Σάλκε κατάφερε να ανέβει όμως, κάτι που αυτόματα ενεργοποιούσε τη ρήτρα του συμβολαίου του Γραμμόζη (το οποίο δεν είχε λυθεί), που πλέον θα έπρεπε να αμείβεται με 1.800.000 ευρώ από το σύλλογο για να... μην προσφέρει υπηρεσίες!

Κάτι αντίστοιχο συνέβαινε και με τον αθλητικό διευθυντή της ομάδας, Ρόουβεν Σρέντερ, ο οποίος εκδιώχθηκε στις 26 Οκτωβρίου του 2022, όμως παρέμεινε στο μισθολόγιο της ομάδας!

Σύμφωνα με το Kicker, Γραμμόζης και Σρέντερ συμφώνησαν μόλις τώρα να λύσουν το συμβόλαιό τους, βάζοντας τέλος σε μια παράλογη κατάσταση για τη Σάλκε, η οποία απειλείται άμεσα με νέο υποβιβασμό.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο Γραμμόζης βρίσκεται κοντά στην Αρμίνια, η οποία επίσης κινδυνεύει με υποβιβασμό, αλλά από την 2. Bundesliga.

TAGS BUNDESLIGA ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ