ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ

Σάκκαρη: Για την πρόκριση κόντρα στην άσχημη παράδοση με τη Κασάτκινα

Η Μαρία Σάκκαρη στον τελικό του Indian Wells
Η Μαρία Σάκκαρη στον τελικό του Indian Wells @ 2022 MARK J. TERRILL / AP IMAGES

Μετά από την αγχωτική νίκη της πρεμιέρας στο Madrid Open, η Μαρία Σάκκαρη (Νο5) επιστρέφει στο court για να αντιμετωπίσει την Ρωσίδα και Νο23 του κόσμου, Ντάρια Κασάτκινα (μετά τις 20:00), έχοντας στόχο την πρόκριση στη φάση των "16", αλλά και στην πρώτη νίκη της απέναντι στην 24χρονη. 

Σάκκαρη και Κασάτκινα έχουν αναμετρηθεί τρεις φορές με τη Ρωσίδα να μετράει ισάριθμες νίκες σε Βουκουρέστι (2015), Μόντρεαλ (2018) και Roland Garros (2018), έχοντας μάλιστα παραχωρήσει στην Ελληνίδα τενίστρια μόλις ένα set.

Όπως και η Σάκκαρη, έτσι και η Κασάτκινα χρειάστηκε 3 sets για να πάρει την πρόκριση για τον 2ο γύρο απέναντι στην προερχόμενη από τα προκριματικά Άννα Μπόνταρ, με τη Ρωσίδα να ξεκινάει εξαιρετικά τη φετινή σεζόν με τη συμμετοχή της σε δύο ημιτελικούς back-to-back στα warm-up τουρνουά του Australian Open (Μελβούρνη, Σίδνεϋ).

Ωστόσο από εκεί και πέρα, δεν έχει καταφέρει να κάνει πάνω από δύο σερί νίκες σε τουρνουά, αν και οι 3 από τις 8 συνολικά ήττες της (13-8) προήλθαν από την Ίγκα Σφιόντεκ (Australian Open, Ντουμπάι, Ντόχα).

Η Σάκκαρη από την πλευρά της (17-7) μετράει ήδη 2 συμμετοχές σε τελικούς (Αγ. Πετρούπολη, Indian Wells), όμως τόσο στο Μαϊάμι, όσο και στην Στουτγκάρδη υπέστη δύο σερί πρόωρους αποκλεισμούς, επιστρέφοντας στις νίκες στο Tour την περασμένη Παρασκευή με τη δύσκολη νίκη της απέναντι στην Μάντισον Κις.

Εκτός από την πρόκριση στις "16" η Σάκκαρη θέλει να κάνει ένα ακόμη βήμα για την άνοδο στο Νο3 του κόσμου ξεπερνώντας την Ισπανία Πάουλα Μπαντόσα η οποία το Σάββατο αποκλείστηκε από τη Σιμόνα Χάλεπ, αλλά και να διατηρήσει τις ελπίδες και για το Νο2 στο οποίο θα ανέβει σε περίπτωση που φτάσει μέχρι τον τελικό, αφήνοντας πίσω της την Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα.

Την ίδια περίπου ώρα (20:00 GR) θα ξεκινήσει και η αναμέτρηση της Ναόμι Οσάκα με τη φορμαρισμένη Ισπανίδα, Σάρα Σορίβες Τόρμο, με τη νικήτρια να αντιμετωπίζει μια εκ των Σάκκαρη και Κασάτκινα στον 3ο γύρο.

Στα άλλα παιχνίδια του σημερινού προγράμματος ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Έμμα Ραντουκάνου με την Μάρτα Κόστιουκ (18:00GR), αλλά κι αυτή της Λέιλα Φερνάντεζ με την Ζιλ Τάιχμαν (16:00 GR), ενώ σημαντικά παιχνίδια είναι κι αυτά των Μπιάνκα Αντρέσκου – Ντανιέλε Κόλινς και Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα – Ανχελίνα Καλίνινα.

TAGS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ MADRID OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ