ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Σαφαρίκας: Εξαργύρωσε την τρομερή χρονιά του με τριετές συμβόλαιο

Σαφαρίκας: Εξαργύρωσε την τρομερή χρονιά του με τριετές συμβόλαιο

Ο 20χρονος Έλληνας γκολκίπερ, Αλέξανδρος Σαφαρίκας, οδήγησε τη Λέκο στο πρωτάθλημα την 4η κατηγορία της Ιταλίας και οι Ιταλοί του πρόσφεραν νέο τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Αρκετές φορές τα φώτα όλων πέφτουν στις μεγάλες κατηγορίες και εκεί όπου υπάρχει προβολή. Αρκετοί Έλληνες ποδοσφαιριστές όμως διαπρέπουν στο εξωτερικό και σε μικρότερες κατηγορίες.

Ένας εξ αυτών είναι ο 20χρονος τερματοφύλακας, Αλέξανδρος Σαφαρίκας, ο οποίος το καλοκαίρι του 2018 τόλμησε να αναζητήσει την τύχη του στην Ιταλία, υπογράφοντας στη Λέκο, μια ομάδα που έπαιζε τότε στην Ερασιτεχνική κατηγορία γειτονικής χώρας.

Ένα χρόνο μετά ο Σαφαρίκας ο οποίος έχει ξεκινήσει την ποδοσφαιρική του Καριέρα από τη Βέροια ενώ ένα χρόνο ήταν στην ΑΕΛ είδε την επιλογή του να δικαιώνεται. Ο 20χρονος ταλαντούχος γκολκίπερ οδήγησε τη Λέκο στο πρωτάθλημα έχοντας συνολικά 31 συμμετοχές, 27 στο πρωτάθλημα και 4 στο Κύπελλο ενώ κράτησε 16 φορές ανέπαφη την εστία του.

Ο Σαφαρίκας εξαργύρωσε την τρομερή του παρουσία με τη Λέκο να του προσφέρει νέο τριετές συμβόλαιο το οποίο υπέγραψε τις προηγούμενες μέρες. Η Λέκο τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία της Ιταλίας έχοντας βλέψεις για ακόμη ψηλότερα.

*Στη βασική φωτογραφία ο Αλέξανδρος Σαφαρίκας με τον τεχνικό διευθυντή της Λέκο, Μάριο Τεσίνι, λίγο μετά το νέο συμβόλαιο του Έλληνα γκολκίπερ.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ