CHAMPIONS LEAGUE

Σαχτάρ - Ρεάλ 1-1: Η αυτοθυσία του Ρίντιγκερ στο 90+5' την έστειλε στα νοκ άουτ

Ο Αντόνιο Ρίντιγκερ πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στη Σαχτάρ
Ο Αντόνιο Ρίντιγκερ πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στη Σαχτάρ © 2022 MICHAL DYJUK/AP IMAGES

Ο Αντόνιο Ρϊντιγκερ με κεφαλιά στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων που οδήγησε στον τραυματισμό του ισοφάρισε σε 1-1 για τη Ρεάλ, η οποία πήρε το βαθμό και την πρόκριση στα νοκ άουτ απέναντι στην εξαιρετική Σαχτάρ για τον 6ο όμιλο του Champions League.

Η Σαχτάρ ετοιμαζόταν να εξαργυρώσει την εξαιρετική απόδοσή της με τρεις βαθμούς, όμως υπολόγιζε χωρίς την αυτοθυσία του Αντόνιο Ρίντιγκερ. Ο Γερμανός αμυντικός είχε ανέβει στην επίθεση για το γκολ της ισοφάρισης και τελικά το βρήκε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, έστω κι αν η προσπάθειά του οδήγησε σε τραυματισμό. Το 1-1 διατήρησε τη Ρεάλ έστειλε τη Ρεάλ στα νοκ άουτ από τον 6ο όμιλο του Champions League.

Οι Ουκρανοί κοίταξαν στα μάτια τους "μερένγκες" για ακόμα μία εβδομάδα, ύστερα από την ήττα τους στη Μαδρίτη με 1-2. Οι παίκτες του Ίγκορ Γιοβίτσεβιτς πίεζαν τους πρωταθλητές Ευρώπης, που παρατάχθηκαν με σχηματισμό 4-2-3-1 και τον Βινίσιους στον πάγκο.

Οι τύποις γηπεδούχοι, αφού το παιχνίδι διεξήχθη στη Βαρσοβία, εξαργύρωσαν την πίεσή τους με γκολ στην έναρξη του 2ου ημιχρόνου, όταν ο Αλεκσάνταρ Ζουμπκόφ έπιασε μία κοντινή κεφαλιά και νίκησε τον συμπατριώτη του, Αντρέι Λούνιν.

Η Ρεάλ απέτυχε να αντιδράσει, παρότι ο Κάρλο Αντσελότι έριξε στη μάχη τους Βινίσιους, Λούκα Μόντριτς και ακολούθως τους Νταβίντ Αλάμπα, Μάρκο Ασένσιο και Εντουαρντό Καμαβινγκά.

Η Σαχτάρ ήταν η ομάδα που έφτασε πιο κοντά στο επόμενο γκολ, όταν ο Λασινά Τραορέ είχε δοκάρι από διαγώνια θέση και εξουδετερωμένο τον Λούνιν.

Στα τελευταία λεπτά η δράση μεταφέρθηκε εξ ολοκλήρου στο γήπεδο της Σαχτάρ και στην τελευταία φάση του αγώνα, σε γέμισμα του Τόνι Κρόος, ο Ρίντιγκερ πρόλαβε την έξοδο του Ανατόλι Τρούμπιν και με κεφαλιά (πριν τον τραυματίσει ο Ουκρανός τερματοφύλακας) έστειλε την μπάλα στην εστία και τη Ρεάλ στα νοκ άουτ.

ΣΑΧΤΑΡ: Τρούμπιν, Κονόπλια, Μπόνταρ, Ματβιγένκο, Μιχαϊλιτσένκο, Στεπανένκο, Ζουμπκόφ (82' Τέιλορ), Μπονταρένκο, Σουντάκοφ (81' Τζούρασεκ), Μούντρικ (85' Πετριάκ), Τραορέ (77' Σίκαν)

ΡΕΑΛ: Λούνιν, Βάθκεθ, Ρίντιγκερ, Νάτσο, Μεντί (68' Αλάμπα), Βαλβέρδε (68' Καμαβινγκά), Τσουαμενί (57' Μόντριτς), Κρόος, Ροντρίγκο (68' Ασένσιο), Μπενζεμά, Αζάρ (57' Βινίσιους)

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

  • Σέλτικ - Λειψία 0-2 (75' Βέρνερ, 84' Φόρσμπεργκ)
  • Σαχτάρ - Ρεάλ 1-1 (46' Ζουμπκόφ / 90+5' Ρίντιγκερ)

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

  • 25/10 22:00 Σέλτικ - Σαχτάρ
  • 25/10 22:00 Λειψία - Ρεάλ

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

  • 02/11 19:45 Ρεάλ - Σέλτικ
  • 02/11 19:45 Σαχτάρ - Λειψία
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ