ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Σαχτάρ: Οι φιλικές αναμετρήσεις που θα δώσει μετά τον Ολυμπιακό

Οι παίκτες της Σαχτάρ πανηγυρίζουν γκολ απέναντι στην Σέριφ για το Champions League | 7 Δεκεμβρίου 2021
Οι παίκτες της Σαχτάρ πανηγυρίζουν γκολ απέναντι στην Σέριφ για το Champions League | 7 Δεκεμβρίου 2021 @2021 EFREM LUKATSKY/AP IMAGES

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ συνδράμει και αυτή με τη σειρά της, στη στήριξη των Ουκρανών προσφυγών με μια σειρά από φιλικές αναμετρήσεις. Πρώτος αγώνας το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, ενώ ακολουθούν άλλα τρία παιχνίδια.

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ θα δώσει μια σειρά με φιλικές αναμετρήσεις με στόχο να ευαισθητοποιήσει τον φίλαθλο κόσμο όλου του πλανήτη, για τις δύσκολες στιγμές που βιώνει ο ουκρανικός λαός, λόγω της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Πρώτος σταθμός της η Ελλάδα, καθώς θα αναμετρηθεί με τον Ολυμπιακό στις 9 Απριλίου. Ύστερα ακολουθεί η αναμέτρηση με τη Λέγκια Γκντανσκ στις 14 Απριλίου στην Πολωνία και στις 19 Απριλίου θα αναμετρηθεί με τη Φενέρμπαχτσε στην Κων/πολη. Τελευταία αναμέτρηση που ανακοίνωσε ο σύλλογος του Ντόνετσκ είναι με τη Χάιντουκ στο Σπλιτ για την 1η Μαΐου.

Τα έσοδα από τα συγκεκριμένα παιχνίδια, όπως και του αγώνα στο Φάληρο θα διατεθούν για τη στήριξη των προσφύγων του πολέμου. Σε μια αντίστοιχη κίνηση έχει προχωρήσει και η Ντιναμό Κιέβου, η οποία θα δώσει φιλικές αναμετρήσεις με κάποιες από τις ομάδες της ευρωπαϊκής ελίτ.

Μάλιστα ο ουκρανικός σύλλογος στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι συγκεκριμένες φιλικές αναμετρήσεις γίνονται με τη βοήθεια της SkyUP Airlines και του υπουργείου εξωτερικών της Ουκρανίας, ενώ την υποστηρίζουν αντιπρόσωποι της χώρας μας και άλλων χωρών που απάντησαν καταφατικά στη συγκεκριμένη ιδέα.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ