CHAMPIONS LEAGUE

Σαχτάρ - Ίντερ 0-0: Πιάτοφ και δοκάρι απέτρεψαν την πρώτη νίκη των Ιταλών

Στιγμιότυπο από το Σαχτάρ - Ίντερ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2021-2022 στο "Ολιμπίνσκι", Κίεβο | Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021
Στιγμιότυπο από το Σαχτάρ - Ίντερ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2021-2022 στο "Ολιμπίνσκι", Κίεβο | Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 © 2021 EFREM LUKATSKY/ASSOCIATED PRESS

Σαχτάρ και Ίντερ απέτυχαν να πάρουν την πρώτη νίκη τους στους ομίλους του Champions League, ύστερα από το 0-0 στην Ουκρανία. Ο Έντιν Τζέκο είχε τη μεγαλύτερη στιγμή του αγώνα, με τους Ιταλούς να έχουν και δοκάρι.

Σαχτάρ και Ίντερ έμειναν και στη 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Champions League δίχως νίκη, αφού αλληλοεξουδετερώθηκαν στο "Ολίμπινσκι" του Κιέβου. Το τελικό 0-0 δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, αφού οι δύο ομάδες είχαν αρκετές καλές στιγμές για να σκοράρουν.

Ο Νικολό Μπαρέλα είχε δοκάρι για τους "νερατζούρι" και ο Έντιν Τζέκο έχασε τεράστια ευκαιρία στο 1ο ημίχρονο, ανέβηκαν οι Ουκρανοί στο 2ο μέρος, με μία πολύ μεγάλη στιγμή με τον Πεντρίνια. Ο Αντρέι Πιατόφ έκανε δύο σωτήριες επεμβάσεις στα τελευταία λεπτά και κράτησε τη "λευκή" ισοπαλία.

Οι δύο ομάδες πήραν τους πρώτους βαθμούς στον όμιλο, όμως παραμένουν πίσω από Ρεάλ και Σέριφ.

Καμία από τις δύο ομάδες δεν ήθελε να περάσει και δεύτερη αγωνιστική δίχως βαθμό και αμφότερες επιτέθηκαν. Εκείνη του Ρολάντο ντε Τζέρμπι δεν γινόταν κι αλλιώς, αφού ο Ιταλός τεχνικός έχει μόνιμα επιθετικογενή φιλοσοφία, αλλά ούτε εκείνη του Σιμόνε Ιντζάγκι μπορούσε να κάνει διαφορετικά, με τους Λαουτάρο Μαρτίνες και Έντιν Τζέκο στην κορυφή και τον Ντένζελ Ντάμφρις να κάνει επελάσεις από δεξιά.

Ο Ολλανδός δεξιός μπακ ήταν και η (ακούσια) αιτία για το σοκαριστικό τραυματισμό του Λασινά Τραορέ μόλις στο 8', με τον επιθετικό από την Μπουρκίνα Φάσο να φεύγει πάνω σε φορείο και με τσακισμένο γόνατο.

Οι δύο ομάδες έβρισκαν χώρους για να φτάσουν έξω από τις αντίπαλες περιοχές, όμως εκεί άρχισαν τα δύσκολα. Επιδόθηκαν σε μακρινά σουτ, που παρότι ήταν επικίνδυνα, περνούσαν δίπλα από τα δοκάρια (ένα του Νικολό Μπαρέλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι). Εξαίρεση η κορυφαία στιγμή του αγώνα, όταν ο Τζέκο από τα δύο μέτρα στο 34'... κατόρθωσε να στείλει την μπάλα ψηλά άουτ.

Το 2ο ημίχρονο άρχισε με τους Ουκρανούς να πιέζουν αρκετά για το γκολ και να κλείνουν τους Ιταλούς στο γήπεδό τους. Ο Πεντρίνια έχασε κι αυτός μεγάλη ευκαιρία από τη μικρή περιοχή, ενώ ο Σαμίρ Χαντάνοβιτς έβλεπε την μπάλα να περνάει δίπλα από την εστία του από μακρινά σουτ.

Από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν αυτό το καλό διάστημά τους, η Ίντερ βρήκε περιθώριο να κερδίσει κάποια μέτρα από το 70' και μετά και με την είσοδο του Αλέξις Σάντσες "φρέσκαρε" την επίθεσή της. Δύο φορές ο Αντρέι Πιατόφ είπε "όχι" σε προσπάθειες των φιλοξενουμένων που έμοιαζαν ικανές να σπάσουν τη "λευκή" ισοπαλία, η οποία αποδείχθηκε το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα, αφήνοντας αμφότερες τις ομάδες εκτός ζώνης πρόκρισης.

ΣΑΧΤΑΡ: Πιατόβ, Ντοντό, Μάρλον, Ματβιένκο, Ισμαϊλί, Στεπανένκο, Σόλομον (78' Μούντρικ), Μάικον, Πάτρικ (85' Μάρλος), Πεντρίνιο, Τραορέ (11' Τετέ)

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι, Ντάμφρις, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς (55' Τσαλχάνογλου), Βεσίνο (82' Γκαλιαρντίνι), Ντιμάρκο (82' Πέρισιτς), Τζέκο (53' Κορέα), Μαρτίνες (72' Σάντσες)

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου του Champions League

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής


TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ