ΕΒΕΡΤΟΝ

Ρούνεϊ και Λάμπαρντ θα δώσουν συνέντευξη για τη θέση του προπονητή στην Έβερτον

Οι Γουέιν Ρούνεϊ και Φρανκ Λάμπαρντ με τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας σε ματς κόντρα στην Πολωνία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου | 15 Οκτωβρίου 2013
Οι Γουέιν Ρούνεϊ και Φρανκ Λάμπαρντ με τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας σε ματς κόντρα στην Πολωνία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου | 15 Οκτωβρίου 2013 @2013 KIRSTY WIGGLESWORTH/AP IMAGES

Η Έβερτον εντείνει τις προσπάθειές της για την ανέρευση του διαδόχου του Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο της, με την "Telegraph" να αποκαλύπτει πως οι Γουέιν Ρούνεϊ και Φρανκ Λάμπαρντ έχουν μπει στη μικρή λίστα των ανθρώπων των ζαχαρωτών.

Η διοίκηση της Έβερτον ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής (16/1) τη λύση της συνεργασίας της με τον Ράφα Μπενίτεθ, χρεώνοντάς του σε μεγάλο βαθμό την κακή πορεία της ομάδας στην Premier League που την έφερε στην 16η θέση, και εδώ και ένα 48ωρο έχει βγει στην αγορά ψάχνοντας για το νέο αφεντικό των αποδυτηρίων του "Γκούντισον Παρκ".

Παρά το γεγονός ωστόσο πως ο ιδιοκτήτης της, Μοσίρι, εμφανίζεται διατεθειμένος να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, η υπόθεση ανέρευσης του νέου "εκλεκτού" μόνο εύκολη δεν είναι. Αυτό φάνηκε άλλωστε από τα τρία "όχι" που εισέπραξαν το προηγούμενο διάστημα οι μπλε του Λίβερπουλ από τον Ζοζέ Μουρίνιο αλλά και το ναυάγιο στο οποίο φαίνεται να οδηγούνται οι διαπραγματεύσεις τους με την βελγική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

Αυτή τη στιγμή, πέρα από τον Μαρτίνεθ για τον οποίο εξακολουθούν να γίνονται προσπάθειες να λυθεί το συμβόλαιό του με την εθνική Βελγίου, υποψήφιος είναι και ο άλλοτε προπονητής των Μπάγερν και Μονακό, Νίκο Κόβατς, ωστόσο στο τραπέζι έπεσαν εσχάτως και άλλα δύο ονόματα που κάνουν "γκελ" στο αγγλικό κοινό.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της "Telegraph", στην τετράδα των υποψηφίων χώρεσαν και οι Γουέιν Ρούνεϊ και Φρανκ Λάμπαρντ, με τους δύο άλλοτε συμπαίκτες στην εθνική Αγγλίας να αναμένεται μάλιστα να περάσουν από... κάστινγκ για το ρόλο του προπονητή, δίνοντας συνέντευξη στους ανθρώπους της Έβερτον.

Η περίπτωση πάντως του καθενός είναι διαφορετική. Ο Ρούνεϊ έχει ομάδα αυτή τη στιγμή, την Ντέρμπι, με την οποία μάχεται να την κρατήσει στην Championship εν μέσω οικονομικών προβλημάτων που ταλανίζουν το σύλλογο, ενώ έχει συνδέσει το όνομά του με την Έβερτον φορώντας τη φανέλα της σε δύο διαφορετικές θητείες.

Στο αντίποδα, ο Φρανκ Λάμπαρντ παραμένει χωρίς δουλειά μετά από την απόλυσή του από την Τσέλσι πριν περίπου έναν χρόνο και σε αυτό το διάστημα έχει απασχοληθεί μόνο ως τηλεσχολιαστής για λογαριασμό του BBC, για τα ματς των "τριών λιονταριών" στο πρόσφατο Euro 2020.

Ντάνκαν Φέργκιουσον, η προσωρινή (;) λύση

Προς το παρόν, καθήκοντα πρώτου προπονητή στην ομάδα ασκεί ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των ζαχαρωτών, Ντάνκαν Φέργκιουσον, με τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ να κάνει γνωστό το απόγευμα της Τρίτης (18/1) πως θα έχει το ρόλο υπηρεσιακού στους προσεχείς αγώνες (κάτι που έχει διατελέσει και στο παρελθόν), έχοντας ως συνεργάτες τους Τζον Έμπρελ και Λέιτον Μπέινς μαζί με τον προπονητή τερματοφυλάκων, Άλαν Κέλι.

TAGS ΕΒΕΡΤΟΝ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ