ΑΓΓΛΙΑ

Ρούνεϊ για Φέργκιουσον: "Τον έστειλα στο διάολο όταν μου ζήτησε να πάω στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ"

Γουέιν Ρούνεϊ και Άλεξ Φέργκιουσον στο πλαίσιο αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Λιόν | 1 Νοεμβρίου 2005
Γουέιν Ρούνεϊ και Άλεξ Φέργκιουσον στο πλαίσιο αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Λιόν | 1 Νοεμβρίου 2005 @2005 CHRISTOPHE ENA/AP IMAGES

Ο Γουέιν Ρούνεϊ διέγραψε μία ονειρεμένη ποδοσφαιρκική πορεία στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όμως η πρώτη επαφή του μαζί της ήταν κάτι παραπάνω από επεισοδιακή, όπως εξομολογήθηκε μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην αγγλική "Sun".

Η καριέρα του Γουέιν Ρούνεϊ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αυτό αποτυπώνεται ανάγλυφα στους αριθμούς, αφού υπηρέτησε για 13 ολόκληρα χρόνια τους κόκκινους διαβόλους (2004-2017) και σε αυτό το διάστημα σήκωσε 16 τίτλους.

Ωστόσο, ουδείς αμφιβητεί την αγάπη του προς την ομάδα της γενέτειρας πόλης του (Λίβερπουλ), Έβερτον, με τον 36χρονο πλέον Ρούνεϊ να αποκαλύπτει μάλιστα πως λόγω του έντονου πάθους του για τα ζαχαρωτά είχε "στολίσει" τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον σε ηλικία 14 ετών.

"Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον προσπάθησε να με υπογράψει όταν ήμουν 14 ετών. Μιλούσα στο τηλέφωνο με τη μητέρα μου και τον πατέρα μου, οι οποίοι μου είπαν: "Ο Άλεξ είναι στο τηλέφωνο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλει να σε υπογράψει". Τότε εγώ τους απάντησα: "Πες του να πάει στο διάολο. Θέλω να παίξω για την Έβερτον".

Η αποκάλυψη αυτή έγινε από τον Ρούνεϊ μέσω συνέντευξής του στην αγγλική "Sun", με τον νυν προπονητή της Ντέρμπι να παραδέχεται πάντως ότι "Όσο περνούσε ο καιρός ήξερα ότι έπρεπε να παίξω για τον Άλεξ Φέργκιουσον. Ήταν ο λόγος που υπέγραψα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ".

Υπενθυμίζεται πως το deal της Έβερτον με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη μετακόμιση του παίκτη στο Ολντ Τράφορντ έγινε το 2004, με τους κόκκινους διαβόλους να δαπανούν το ποσό των 30 εκατομμυρίων λιρών για να αποκτήσουν τον 18χρονο τότε φορ και να μη μετανιώνουν ούτε στιγμή για την επιλογή τους.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ