ΑΓΓΛΙΑ

Ρούνεϊ: "Εάν με καλούσε ο Γκουαρδιόλα θα γινόμουν βοηθός του, δείτε τι κάνει τώρα ο Αρτέτα"

Ο Γουέιν Ρούνεϊ σε ματς του MLS μεταξύ της DC United και της Ορλάντο Σίτι | 31 Ιουλίου 2022
Ο Γουέιν Ρούνεϊ σε ματς του MLS μεταξύ της DC United και της Ορλάντο Σίτι | 31 Ιουλίου 2022 @2022 JULIO CORTEZ/AP IMAGES

Ο Γουέιν Ρούνεϊ έχει γράψει ιστορία στην Premier League ως ποδοσφαιριστής με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως αυτό δεν θα τον εμπόδιζε να εργαστεί τώρα στην συμπολίτισσα Σίτι, με την ιδιότητα του βοηθού του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Αναντίρρητα ο Γούειν Ρούνεϊ είναι ένας από τους πιο δεινούς φορ που έχουν κυκλοφορήσει στα γήπεδα της Premier League και η ομάδα που είχε την τύχη να απολαύσει για περισσότερα χρόνια τις υπηρεσίες του ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την οποία έγραψε ιστορία από το 2004 μέχρι το 2017.

Η παρουσία του πάντως στους κόκκινους διαβόλους δεν στέκεται αρκετή για να τον κάνει να κόψει κάθε γέφυρα επικοινωνίας με την συμπολίτισσα Σίτι. Τουναντίον, μέσω της παρουσίας του στο Podcast με τίτλο "Stick to Football", ο 38χρονος προπονητής δεν είχε πρόβλημα να παραδεχτεί πως αν τον καλούσε τώρα ο Πεπ Γκουαρδιόλα για να ενταχθεί στο προπονητικό επιτελείο των πολιτών, θα το έκανε με μεγάλη του χαρά και χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό.

"Εάν με καλούσε τώρα ο Γκουαρδιόλα να γίνω βοηθός του, θα το έκανα", δήλωσε ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που είδε πρόσφατα την πόρτα της εξόδου από την Μπέρμιγχαμ, πληρώνοντας το μάρμαρο για το γεγονός πως στα 15 ματς που έκατσε στον πάγκο της, πανηγύρισε μόλις δύο νίκες.

Και εξήγησε το σκεπτικό του: "Ο Γκουαρδιόλα είναί ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο. Δείτε πώς προσαρμόζεται, ο τρόπος με τον οποίο παίζει τώρα η Μάντσεστερ Σίτι δεν είναι ο ίδιος με τον οποίο έπαιζε πριν από τέσσερα χρόνια.

Είδα ένα από τα παιχνίδια μας κόντρα στην Λίβερπουλ πριν από 15 χρόνια και η διαφορά με το πώς παίζαμε τότε με το πώς παίζεται σήμερα το ποδόσφαιρο, είναι τεράστια. Ο Γκουαρδιόλα συνεχίζει να κάνει μικρές αλλαγές και όλοι οι υπόλοιποι προσπαθούν να κάνουν το ίδιο".

Σύμφωνα μάλιστα με τον Ρούνεϊ, ένας από τους προπονητές που οφείλουν πολλά για την εξέλιξή τους στον Γκουαρδιόλα είναι ο Μικέλ Αρτέτα, με το νυν αφεντικό των αποδυτηρίων της Άρσεναλ να είναι άμεσος συνεργάτης του Καταλανού στην Σίτι επί σειρά ετών.

"Δείτε τι κάνει τώρα στην Άρσεναλ ο Αρτέτα, πιστεύω ακράδαντα ότι έχει διδαχτεί πάρα πολλά πράγματα από τον Πεπ που τα εφαρμόζει πλέον ο ίδιος. Είναι πάντως σημαντικό για τον καθένα να έχει τις δικές του αρχές και τις δικές του ιδέες και αυτό προσπάθησα και εγώ να κάνω στην Ντέρμπι, στην DC United και στην Μπέρμιγχαμ, αν και δυστυχώς δεν λειτούργησαν".

TAGS ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΕΠ ΓΚΟΥΑΡΔΙΟΛΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ