ΕΘΝΙΚΗ ΡΩΣΙΑΣ

Ρωσία: Στον πάγκο της εθνικής ομάδας μέχρι το τέλος του 2022 ο Καρπίν

Ο Βαλερί Καρπίν κατά την παρουσίασή του ως ο νέος προπονητής της εθνικής Ρωσίας | 26 Ιουλίου 2021
Ο Βαλερί Καρπίν κατά την παρουσίασή του ως ο νέος προπονητής της εθνικής Ρωσίας | 26 Ιουλίου 2021 @2021 ALEXANDER ZEMLIANICHENKO/AP IMAGES

Ο Βαλερί Καρπίν θα συνεχίσει στον πάγκο της εθνικής Ρωσίας μέχρι το φινάλε του 2022 όπως ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, με τον 53χρονο προπονητή να διατηρεί ταυτόχρονα και τα ηνία της Ροστόφ.

Διπλό προπονητικό ρόλο θα έχει μέχρι το τέλος του 2022 ο Βαλερί Καρπίν, αφού πέρα από τον πάγκο της Ροστόφ θα είναι και σε αυτόν της εθνικής Ρωσίας, με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας να ανακοινώνει την Πέμπτη (10/3) πως ο 53χρονος θα παραμείνει στο πόστο του ομοσπονδιακού προπονητή μέχρι το τέλος της χρονιάς.

"Είμαι ευτυχισμένος που έχω την ευκαιρία να συνεχίσω να δουλεύω με την εθνική ομάδα. Ελπίζω ότι πολύ σύντομα το ποδόσφαιρό μας θα μπορέσει να επιστρέψει στο διεθνές παλκοσένικο και να παίρνει μέρος σε επίσημους αγώνες.

Είμαι ευγνώμων στους διοικούντες την ρωσική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και την Ροστόφ που, στην υπάρχουσα κατάσταση, συμφώνησαν να με αφήσουν να συνδυάσω τη δουλειά με το σύλλογο και με την εθνική ομάδα", τόνισε ο Καρπίν.

Ο άλλοτε διεθνής ποδοσφαιριστής με την εθνική Ρωσίας, Καρπίν (17 γκολ σε 72 συμμετοχές από το 1992 μέχρι το 2003), ανέλαβε το πόστο του ομοσπονδιακού στις 23 Ιουλίου 2021 μετά τη λήξη των υποχρεώσεών της στο Euro 2020, ενώ επί ημερών του οι Ρώσοι έχουν απολογισμό 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.

Σημειώνεται πως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είχε άμεσες (αρνητικές) συνέπειες για τους ρωσικούς συλλόγους αλλά και την εθνική ομάδα της Ρωσίας, με την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία να παίρνουν την απόφαση για την αποβολή τους από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις, μέχρι νεωτέρας.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΡΩΣΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ