ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Ροντρίγκο Εραμούσπε, ένας βράχος στην άμυνα που σκοράρει και κάνει τη διαφορά στον ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Ροντρίγκο Εραμούσπε
Ο Ροντρίγκο Εραμούσπε EUROKINISSI SPORTS

Ο Ροντρίγκο Εραμούσπε ξεχωρίζει με τη φανέλα του ΠΑΣ τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, αποτελώντας τον ηγέτη της ομάδας του Θανάση Στάικου. Το SPORT24 παρουσιάζει πώς ήρθε στην Ελλάδα ο Αργεντινός στόπερ, αλλά το ενδιαφέρον που υπήρξε τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Ύστερα από ένα σπουδαίο παιχνίδι με ανατροπή στην ανατροπή, ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 3-2 του Παναιτωλικού για την 4η αγωνιστική των playouts της Stoiximan Super League και πήρε τεράστια βαθμολογική ανάσα στη μάχη που δίνει για παραμονή στην κατηγορία.

Η αναμέτρηση ήταν οριακή για τους Ηπειρώτες εξαιτίας των αρνητικών αποτελεσμάτων του προηγούμενου διαστήματος, με συνέπεια το ματς με τους Αγρινιώτες να έχει τον χαρακτήρα του "τελικού". Ωστόσο, όταν ήρθαν τα δύσκολα, ο Ροντρίγκο Εραμούσπε ήταν εκεί για να δώσει το τρίποντο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 78ο λεπτό.

Ο Αργεντινός στόπερ πήρε ουσιαστικά... ρεβάνς από τον Γιάννη Ανέστη, ο οποίος λίγα λεπτά νωρίτερα τού είχε αρνηθεί το γκολ ξανά από την άσπρη βούλα. Μάλιστα, ο 32χρονος αμυντικός του ΠΑΣ με το συγκεκριμένο τέρμα έφτασε τα εννιά στη φετινή σεζόν και επιβεβαιώνει πως πέρα από εξαιρετικός στόπερ έχει έμφαση και στα σκοράρισμα είτε μέσω των πέναλτι είτε μέσω των στημένων φάσεων.

Η αλήθεια είναι πως η ομάδα του Θανάση Στάικου έχει πετύχει διάνα με την περίπτωσή του, αφού ο Εραμούσπε αποτελεί τον πιο σταθερό στόπερ του ΠΑΣ, αλλά κι έναν εκ των κορυφαίων του πρωταθλήματος τα τελευταία τρία χρόνια που βρίσκεται στη χώρα μας. Και μπορεί η πορεία των Ηπειρωτών να μην είναι αντίστοιχη με τα προηγούμενα δύο χρόνια, όπου είτε έδιναν μάχη για την εξάδα είτε συμμετείχαν στα playoffs της Stoiximan Super League, αλλά οι εμφανίσεις του ίδιου διατηρήθηκαν σε πολύ καλά επίπεδα.

Τι κάνει ο ΠΑΣ όταν σκοράρει ο Εραμούσπε

Κι αυτό έχει μεγαλύτερη αξία αν σκεφτεί κανείς ότι το περασμένο καλοκαίρι έχασε τον... Διόσκουρο του στην άμυνα, Γιάννη Κάργα, με τον οποίο είχαν συνθέσει ένα εξαιρετικό δίδυμο για μία διετία.

Πάμε, όμως, να δούμε τι έκανε ο ΠΑΣ Γιάννινα όταν σκόραρε ο Εραμούσπε στους αγώνες:

  • ΠΑΣ Γιάννινα - Λαμία 1-1 (1)
  • ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός 2-1 (1)
  • ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός 1-4 (1)*
  • ΠΑΣ Γιάννινα - Ιωνικός 2-2 (2)
  • Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-3 (1)
  • Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1 (1)
  • Αστέρας - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1 (1)
  • ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός 3-2 (1)

Όπως είναι εμφανές -με εξαίρεση το εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος που ουσιαστικά επιβεβαιώνει τον κανόνα- ο ΠΑΣ δεν χάνει όταν ο Εραμούσπε στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Μάλιστα, έχει δημιουργήσει και μία ξεχωριστή παράδοση με ομάδες όπως ο Παναιτωλικός (τρία γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια) και ο Λεβαδειακός (δύο γκολ σε δύο αναμετρήσεις).

Πώς ήρθε στον ΠΑΣ Γιάννινα

Όπως προείπαμε, ο Εραμούσπε ανήκει στο δυναμικό του ΠΑΣ από το καλοκαίρι του 2020. Ο Αργεντινός αποτέλεσε πρόταση του ατζέντη Γιάννη Σίμωση, ο οποίος έχει φέρει στην Ελλάδα πολλούς ενδιαφέροντες παίκτες από τη Λατινική Αμερική τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, ο Εραμούσπε ήταν η πρώτη (και όπως αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη) δουλειά του ως εκπρόσωπος ποδοσφαιριστών.

Βέβαια, για να ολοκληρωθεί το deal και να γίνει κάτοικος Ιωαννίνων ο Εραμούσπε έπαιξε καταλυτικό ρόλο ο Νίκος Μπαδήμας, ο οποίος ήταν βοηθός του Αργύρη Γιαννίκη εκείνη την περίοδο στον ΠΑΣ. Ο νυν τεχνικός της Κοζάνης επέμεινε να προχωρήσει η μεταγραφή, αφού στο πρόσωπο του Εραμούσπε έβλεπε έναν ποδοσφαιριστή με ηγετικά χαρακτηριστικά, αλλά και αγωνιστικά στοιχεία που έλειπαν από την ομάδα.

Μπορεί το πρώτο συμβόλαιο να είχε διάρκεια ενός έτους, αλλά άμεσα υπήρξε αναπροσαρμογή και επέκταση, ενώ πρόσφατα και πιο συγκεκριμένα στις αρχές της σεζόν, ο Αργεντινός υπέγραψε επέκταση έως το 2025 με αύξηση των αποδοχών του. Απόδειξη του πόσο τον πιστεύουν στον ΠΑΣ, αλλά και πόσο ευχαριστημένος είναι κι εκείνος από την ομάδα, αλλά και τη ζωή στην πόλη.

Το ενδιαφέρον του Αστέρα και η πρόταση από Περού

Η εξαιρετική εικόνα του Εραμούσπε είναι δεδομένο πως έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων όλα αυτά τα χρόνια. Από την Ελλάδα, είναι διαχρονικό το ενδιαφέρον του Αστέρα για την απόκτησή του, το οποίο έγινε πιο έντονο το περασμένο καλοκαίρι όταν ο Ηρακλής Μεταξάς κάθισε στον πάγκο των Αρκάδων. Ωστόσο, ο Εραμούσπε παρέμεινε στο ρόστερ του ΠΑΣ.

Επίσης, κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο ήρθε πρόταση από την Αλιάνσα Λίμα του Περού για τον έμπειρο στόπερ, αλλά ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε κι η ομάδα συζήτησαν το ενδεχόμενο αποχώρησής του. Κι είναι δεδομένο πως αν ήταν 2-3 χρόνια μικρότερος, τότε κι οι μεγάλες ομάδες της Ελλάδας θα είχαν εξετάσει πολύ σοβαρά την περίπτωσή του.

Όπως και να έχει όμως, ο Εραμούσπε παραμένει ένας από τους πιο ποιοτικούς στόπερ του ελληνικού πρωταθλήματος, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην πορεία του ΠΑΣ.

TAGS ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ