ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Ρονάλντο: Η "πρόκληση" από τον πρόεδρο της Πόρτο για τον τερατώδη αριθμό γκολ που πρέπει να πετύχει

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε @ 2023 LUIS VIEIRA / AP IMAGES

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σε δηλώσεις του μετά τη νίκη της Πορτογαλίας επί τη Σλοβακία, αναφέρθηκε στην πρόκληση που του έβαλε ο πρόεδρος της Πόρτο, Πίντο ντα Κόστα, να φτάσει τα 1.000 γκολ, με τον Πορτογάλο σούπερ σταρ να τονίζει ότι είναι δύσκολο, αλλά ότι μπορεία να τα φτάσει.

Η Πορτογαλία εξασφάλισε ένα εισιτήριο για τα τελικά του Euro 2024, μετά τη νίκη που πέτυχε κόντρα στη Σλοβακία. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μιλώντας αμέσως στα πορτογαλικά Μέσα αμέσως μετά το ματς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δέχθηκε, έστω και με χιουμοριστική διάθεση, μια πρόκληση από τον πρόεδρο της Πόρτο, Πίντο ντα Κόστα.

Στη συζήτηση που είχαν, ο Ρονάλντο δέχθηκε την πρόκληση να φτάσει τα 1.000 γκολ, ένα εξωπραγματικό επίτευγμα. Αυτή τη στιγμή ο Ρονάλντο έχει πετύχει 857 γκολ επομένως ο πρώτος στόχος είναι τα 900. Ωστόσο εξέφρασε την πεποίθησή του ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Παράλληλα για τη συμμετοχή του στο Euro 2024 τόνισε ότι υπάρχει ακόμα μακρύς δρόμος και ελπίζει ότι θα καταφέρει να δώσει το παρών στα γήπεδα της Γερμανίας, αν φυσικά είναι υγιής.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ρονάλντο αμέσως μετά το ματς: Για την παρουσία του στο Euro 2024: "Ελπίζω να είμαι εκεί, υπάρχει πολύς χρόνος ακόμα. Ελπίζω να μην έχω κανένα πρόβλημα. Όταν λέω πρόβλημα, μιλάω για τραυματισμούς ή κάποιο άλλο πρόβλημα. Ελπίζω να παίξω, προφανώς, να είμαι ξανά στα τελικά, αλλά μέχρι τότε υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα. Απομένουν πολλά παιχνίδια για τον σύλλογό μου ακόμα και την εθνική ομάδα και ελπίζω να μην έχω κανένα πρόβλημα".

Για το αν υπάρχει... ημερομηνία λήξης γι' αυτόν: "Έχουν συμβεί κάποια πράγματα στη ζωή μου, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά, που με κάνουν να σκέφτομαι βραχυπρόθεσμα τώρα. Δεν μπορώ να το σκεφτώ. Ο κόσμος λέει ότι θα παίξω μέχρι τα 40 ή τα 41 μου.

Δεν βάζω αυτούς τους στόχους. Έχει να κάνει με το να απολαμβάνεις τη στιγμή, κάτι που είναι καλό. Νιώθω καλά. Το σώμα μου ανταποκρίνεται δεδομένων όσων έδωσα αυτά τα χρόνια. Είμαι χαρούμενος τόσο στον σύλλογο μου όσο και στην εθνική ομάδα. Έχω πετύχει πολλά γκολ, νιώθω καλά σωματικά".

Για τη συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο της Πόρτο: "Η συζήτηση που είχα με τον πρόεδρο της Πόρτο ήταν ότι με προκάλεσε να φτάσω τα 1.000 γκολ. Ήταν σε φάση χιούμορ. Νομίζω ότι θα είναι αρκετά δύσκολο, αλλά όπως είπα, πρέπει να δω πώς θα είμαι ψυχικά, το κίνητρό μου.

Σωματικά, βέβαια, αν τα πόδια μου και η σωματική μου διάπλαση με φέρονται όπως εγώ θα δούμε. Αυτά είναι μικρά βήματα που με κινητοποιούν, αλλά πρώτα για να φτάσω τα 1.000, θέλω να φτάσω τα 900.

Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα. Πιστεύω ότι θα τα πετύχω. Πιστεύω ότι οι στόχοι πρέπει να καθορίζονται βραχυπρόθεσμα και όχι μακροπρόθεσμα. Κοιτάζω αυτόν τον στόχο, τα 900 γκολ. Για να φτάσω τα 1.000, υπάρχουν πολλές πέτρες που πρέπει να σπάσουν. Όλα όμως είναι πιθανά".

TAGS ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ