ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Ρονάλντο: Έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα ο φάκελος για την κατηγορία του βιασμού

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην Μαδρίτη | 14 Αυγούστου 2019
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην Μαδρίτη | 14 Αυγούστου 2019 @2019 PAUL WHITE/AP IMAGES

Ο φάκελος με την κατηγορία του βιασμού που ταλαιπωρούσε εδώ και χρόνια τον Κριστιάνο Ρονάλντο μπαίνει οριστικά στο αρχείο, με δικαστήριο των ΗΠΑ να απορρίπτει την προσφυγή της Κάθριν Μαγιόργκα για επανεξέταση της υπόθεσης.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε εμπλακεί τα τελευταία χρόνια σε μία ατελείωτη δικαστική διαμάχη με τους νομικούς εκπροσώπους της Κάθριν Μαγιόργκα, γυναίκα που τον κατηγορούσε για βιασμό το 2009, ωστόσο εδώ και λίγες ώρες ο 38χρονος σούπερ σταρ έχει κάθε λόγο να διακατέχεται από ένα αίσθημα ευφορίας και ελευθερίας.

Αιτία μία δικαστική απόφαση που διαμόρφωσε οριστικά δεδομένα στη συγκεκριμένη υπόθεση, με εφετείο του Λας Βέγκας να απορρίπτει την προσφυγή που είχε κάνει η άλλοτε δασκάλα και μοντέλο για επανεξέταση της υπόθεσης και έτσι ο φάκελος να μπαίνει οριστικά στο αρχείο και στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Τον Ιούνιο του 2022 ο Ρονάλντο είχε κερδίσει πρωτόδικα την υπόθεση, με το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Λας Βέγκας να απαλλάσει από τις κατηγορίες του βιασμού τον Πορτογάλο (στηριζόμενο στο γεγονός πως τα στοιχεία που είχε στα χέρια του δεν στοιχειοθετούσαν την καταδίκη του), με την Μαγιόργκα να μην παρατάσει ωστόσο την υπόθεση και να καταθέσει έφεση κατά των απορριπτικών αποφάσεων.

Πλέον, μετά και από την αρνητική για εκείνη απόφαση από πλευράς Εφετείου, δεν δύναται να ζητήσει επανεξέταση της υπόθεσης από άλλο δικαστήριο, την ώρα μάλιστα που ο δικηγόρος της έχει τιμωρηθεί με ένα βαρύ πρόστιμο ύψους 335.000 ευρώ για τη χρησιμοποίηση στοιχείων από το Football Leaks που είχαν προκύψει από χακάρισμα των emails του Ρονάλντο και των νομικών εκπροσώπων του.

Υπενθυμίζεται πως η Μαγιόργκα ήταν 25 ετών όταν συνάντησε τον Ρονάλντο σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης το 2009 και τον συνόδευσε μαζί με άλλα άτομα στη σουίτα του ξενοδοχείου του, με την ίδια να ισχυρίζεται σε μήνυσή της που κατατέθηκε σχεδόν μια δεκαετία αργότερα ότι ο 24χρονος τότε CR7 της επιτέθηκε σεξουαλικά σε ένα υπνοδωμάτιο.

Ο Ρονάλντο, μέσω των δικηγόρων του, υποστήριξε ότι το σεξ ήταν συναινετικό και ότι η συμφωνία εμπιστευτικότητας που επιτεύχθηκε το 2010 ήταν έγκυρη, με την Μαγιόργκα να έχει λάβει αρχικά το ποσό των 375.000 δολαρίων για να μην πάρει η υπόθεση τη δικαστική οδό.

Κάνε follow το NEO Instagram του SPORT24

TAGS ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ