ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρομπίνιο: Η ιταλική δικαιοσύνη ζήτησε να εκτίσει την ποινή για βιασμό στην Βραζιλία

Ρομπίνιο: Η ιταλική δικαιοσύνη ζήτησε να εκτίσει την ποινή για βιασμό στην Βραζιλία
@2015 NATACHA PISARENKO/AP IMAGES

Η ιταλική δικαιοσύνη δεν παρατάει την περίπτωση του Ρομπίνιο μετά την καταδίκη του για βιασμό, καθώς ζήτησε από την Βραζιλία στην οποία βρίσκεται ο πρώην φορ της Μίλαν, να εκτίσει εκεί την ποινή του από τη στιγμή που δεν μπορεί να εκδοθεί.

Ο Ρομπίνιο έχει καταδικαστεί σε εννιάχρονη φυλάκιση για ομαδικό βιασμό που διαπράχθηκε στο Μιλάνο το 2013, μετά από την επικύρωση της ποινής του από το Ιταλικό Ακυρωτικό Δικαστήριο στις 19 Ιανουαρίου 2022, και οι αρχές στη γειτονική χώρα δεν έχουν σταματήσει τον αγώνα για την εφαρμογή της ποινής του.

Αγκάθι σε αυτές τις προσπάθειες είναι το γεγονός πως ο πρώην διεθνής επιθετικός έφυγε για την πατρίδα του και δεν μπορεί να εκδοθεί (το Σύνταγμα της Βραζιλίας δεν επιτρέπει την έκδοση των υπηκόων της), με αποκλειστικό ρεπορτάζ της βραζιλιάνικης ιστοσελίδας "Uol" να αναφέρει πως η ιταλική δικαιοσύνη ζήτησε από την Βραζιλία να εκτίσει εκεί την ποινή του.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κάρλο Νόρντιο υπέγραψε το αίτημα στις 24 Ιανουαρίου και το έστειλε στην κυβέρνηση της Βραζιλίας δια της διπλωματικής οδού στις 31 του ίδιου μήνα, με τις ιταλικές αρχές να ζητούν επίσης την επιβολή της ποινής σε βάρος του Ρικάρντο Φάλκο, φίλου του πρώην επιθετικού της Μίλαν.

Οι δυο τους καταδικάστηκαν στην Ιταλία για τον βιασμό μιας νεαρής Αλβανίδας που έλαβε χώρα στο Μιλάνο στις 22 Ιανουαρίου 2013. Ο Νόρντιο -όπως αναφέρει η Uol- ζητά "να υποβληθεί η υπόθεση στην αρμόδια δικαστική αρχή της Βραζιλίας ώστε να εξουσιοδοτήσει, σύμφωνα με σύμφωνα με τη βραζιλιάνικη νομοθεσία, την εκτέλεση της ποινής φυλάκισης εννέα ετών που επιβλήθηκε στον Ρόμπσον ντε Σόουζα με την ποινή του Δικαστηρίου του Μιλάνου της 23ης Νοεμβρίου 2017, η οποία κατέστη τελεσίδικη στις 19 Ιανουαρίου 2013".

Επιπλέον, η ιταλική κυβέρνηση εξηγεί ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε από τη Βραζιλία να εκδώσει τον Ρομπίνιο και τον Φάλκο τον Σεπτέμβριο του 2022, αίτημα που απορρίφθηκε τον περασμένο Νοέμβριο επειδή το άρθρο 5 του Συντάγματος της Βραζιλίας απαγορεύει την έκδοση υπηκόων της.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΚΟΣΜΟΣ ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ