ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Ρόμπερτσον: "Περνώ τις 10 πιο δύσκολες ημέρες της ποδοσφαιρικής καριέρας μου"

Ο Άντι Ρόμπερτσον με τη φανέλα της Λίβερπουλ σε ματς Champions League κόντρα στην Βιγιαρεάλ | 27 Απριλίου 2022
Ο Άντι Ρόμπερτσον με τη φανέλα της Λίβερπουλ σε ματς Champions League κόντρα στην Βιγιαρεάλ | 27 Απριλίου 2022 @2022 JON SUPER/AP IMAGES

Ο Άντι Ρόμπερτσον είδε την απογοήτευση από την ήττα στον τελικό του Champions League με την Λίβερπουλ να τη διαδέχεται εκείνη του αποκλεισμού από το Μουντιάλ με την Σκωτία, για να κάνει λόγο για τις δυσκολότερες ημέρες στην καριέρα του.

Πριν από δύο εβδομάδες είχε την ευκαιρία για μία μυθική σεζόν σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, αν κατακτούσε όλους τους τίτλους που διεκδικούσε με την Λίβερπουλ και πήγαινε με την Σκωτία στα τελικά του Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά από το 1998, όμως το φινάλε τον κέρασε φαρμάκι.

Ο λόγος για τον Άντι Ρόμπερτσον, που μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα βίωσε τρεις τεράστιες απογοητεύσεις: αρχικά έχασε τον τίτλο της Premier League για ένα βαθμό από την Μάντσεστερ Σίτι, ακολούθησε η ήττα από την Ρεάλ στο Παρίσι στον τελικό του Champions League, ενώ η τελευταία "κατραπακιά" ήρθε στο "Χάμπτεν Παρκ", όταν η Σκωτία ηττήθηκε με 3-1 από την Ουκρανία και αποχαιρέτησε το όνειρο της παρουσίας στα γήπεδα του Κατάρ.

Πώς το βιώνει όλο αυτό ο αριστερός μπακ των ρεντς και κάπτεν των χαϊλάντερς; Κάτι παραπάνω από δύσκολα, με τον 28χρονο να μην κρύβει τη στενοχώρια του με δηλώσεις του στην εφημερίδα "Irish Examiner":

"Προσωπικά, είναι οι 10 πιο δύσκολες και σκληρές ημέρες της ποδοσφαιρικής καριέρας μου. Συναισθηματικά, πνευματικά, από άποψη σωματικής κούρασης, τα πάντα. Οπότε δεν είναι ωραία τα πράγματα.

Για να είμαι όμως ειλικρινής, θα το διαχειριστώ με τον εαυτό μου, θα πάω μακριά να ηρεμήσω και θα σκεφτώ", τόνισε ο μπακ της Λίβερπουλ, για να προσθέσει:

"Είμαι τσαντισμένος για τους συμπαίκτες μου στην εθνική. Ήθελα απελπισμένα να πάμε σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και να παίξουμε στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική σκηνή αλλά δεν μπορεσαμε.

Έτσι είναι η κατάσταση με το ποδόσφαιρο σε εθνικό επίπεδο, οι παίκτες μεγαλώνουν και ποτέ δεν ξέρεις πότε είναι η τελευταία σου ευκαιρία. Για αυτό πονάει τόσο πολύ".

Όσον αφορά στο αν η Σκωτία άξιζε κάτι παραπάνω βάσει της συνολικής της παρουσίας στον ημιτελικό αγώνα μπαράζ με την Ουκρανία, απάντησε:

"Δεν είχαμε εμφάνιση με την οποία αξίζαμε να προκριθούμε. Μπόρεσαν και προσαρμόστηκαν πιο γρήγορα στο ματς και σε τέτοιες καταστάσεις, όποιος το κάνει γρηγορότερα έχει το πάνω χέρι.

Αργήσαμε να παίξουμε το ποδόσφαιρό μας. Ξέραμε πως θα κουραζόντουσαν όμως αρχίσαμε να τους βάζουμε πίεση μόνο στα τελευταία 15 λεπτά που ήμασταν 2-0 πίσω στο σκορ και όταν αρχίζεις να κυνηγάς, κινδυνεύεις με τις αντεπιθέσεις.

Παλέψαμε στα 15 τελευταία λεπτά αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να κερδίσουμε το παιχνίδι".

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΕΘΝΙΚΗ ΣΚΩΤΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ