EURO 2020

Ρομπέρτο Κάρλος: "Ο Σο έχει τα πάντα για να φτάσει στην κορυφή"

Ο Λουκ Σο με τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας κόντρα στην Σκωτία στο Euro 2020
Ο Λουκ Σο με τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας κόντρα στην Σκωτία στο Euro 2020 @ 2021 CARL RECINE/POOL PHOTO VIA AP IMAGES

Ο Λουκ Σο εντυπωσιάζει με την παρουσία του στο Euro 2020 με την εθνική Αγγλίας και λίγο πριν από τον ημιτελικό με την Δανία δέχτηκε ένα ακόμα παράσημο, με τον Ρομπέρτο Κάρλος να αφιερώνει διθυραμβικά σχόλια για την αξία του.

Με κεκτημένη ταχύτητα από την εκπληκτική σεζόν που είχε με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε στο Euro 2020 ο Λουκ Σο και το αποτέλεσμα είναι να καπαρώσει τη φανέλα του βασικού και στην εθνική Αγγλίας και να θεωρείται βασικό και αναπόσπαστο στέλεχος της ομάδας του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στο δρόμο προς τη... δόξα.

Επιστέγασμα των μεστών εμφανίσεών του στο τουρνουά ήταν ο προημιτελικός με την Ουκρανία όπου σέρβιρε δύο εξαιρετικές ασίστ στο 4-0 των τριών λιονταριών που τους έστειλε στις 4 κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης, με τον Άγγλο αριστερό μπακ να βαφτίζεται μέσα σε ένα βράδυ "Shawberto Carlos".

Ακόμα και ο Χάρι Κέιν χρησιμοποίησε αυτό το προσωνύμιο για να τον αποθεώσει, θέλοντας να τον συγκρίνουν με τον Ρομπέρτο Κάρλος, με τον θρυλικό παλαίμαχο μπακ να ερωτάται για τον Σο και να του βγάζει απλόχερα το καπέλο.

"Μπορεί να δει κανείς ότι είναι γεμάτος κίνητρα. Βελτιώνεται συνεχώς, η απόδοσή του κόντρα στην Ουκρανία ήταν πολύ καλή.

Είναι σημαντικό κομμάτι της αγγλικής ομάδας, γίνεται καλύτερος από παιχνίδι σε παιχνίδι και έχει τα πάντα προκειμένου να φτάσει στην κορυφή.

Είναι ο βασικός αριστερός μπακ της εθνικής Αγγλίας, αυτό από μόνο του λέει πολλά", τόνισε με δηλώσεις του ο Βραζιλιάνος, ενώ σε ερώτηση για το αν βλέπει ομοιότητες μεταξύ του δικού του τρόπου παιχνιδιού και του Σο, απάντησε:

"Δεν μου αρέσει να κάνω συγκρίσεις. Μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικές περιόδους στο ποδόσφαιρο. Ανήκουμε σε άλλες εποχές. Ως ομοιότητα βλέπω πως και εκείνος έχει την ίδια δύναμη και το ίδιο πάθος για τη νίκη".

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ