ΡΟΜΑ

Ρόμα: "Βεβήλωσαν" την τοιχογραφία του Μουρίνιο με το τρόπαιο του Conference League

Ρόμα: "Βεβήλωσαν" την τοιχογραφία του Μουρίνιο με το τρόπαιο του Conference League
PRINT SCREEN

Ο Ζοζέ Μουρίνο είδε να γίνεται τοιχογραφία προς τιμήν του σε κεντρικό σημείο της Ρώμης μετά την κατάκτηση του Conference League από την Ρόμα, όμως το συγκεκριμένο έργο τέχνης έπεσε θύμα σοβαρής φθοράς μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Η Ρόμα επιβλήθηκε 1-0 της Φέγενορντ στον τελικό του Conference League και κατέκτησε το πρώτο της τρόπαιο μετά το 2008 και πρώτο ευρωπαϊκό έπειτα από το 1961, γεγονός που έκανε τους τιφόζι των Ρωμαίων να πίνουν νερό στο όνομα του Ζοζέ Μουρίνιο.

Μάλιστα, η αγάπη για τον special one βρήκε και έναν ακόμα πιο εντυπωσιακό τρόπο για να εκφραστεί, με τον καλλιτέχνη Χάρι Γκραμπ να σχεδιάζει σε μία τοιχογραφία κοντά στη στάση μετρό "Circo Massimo", όπου τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο 59χρονος Πορτογάλος κρατώντας το βαρύτιμο τρόπαιο του νεοσύστατου Conference League ντυμένος ως Ιούλιος Καίσαρας.

Οι συνειρμοί ήταν φυσικά αναπόφευκτοι, αφού ο Μουρίνιο συνδέθηκε ουσιαστικά με τον θρυλικό Ρωμαίο αυτοκράτορα, το άσχημο όμως είναι πως λίγο καιρό αργότερα το συγκεκριμένο έργο τέχνης "βεβηλώθηκε".

Όπως έγινε γνωστό, η τοιχογραφία που ήταν αφιερωμένη στον Μουρίνιο μετά τον θρίαμβο της Ρόμα στον τελικό των Τιράνων υπέστη καταστροφές, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό το πως μπόρεσαν κάποιοι να φτάσουν απαρατήρητοι στο χώρο και να προχωρήσουν στις φθορές.

TAGS ΡΟΜΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ