SERIE A

Ρόμα - Βενέτσια 1-1: Η ουραγός σταμάτησε την ομάδα του Μουρίνιο που έκανε 44 τελικές

Ο Λορέντσο Πελεγκρίνι κατά τη διάρκεια του αγώνα ανάμεσα στη Ρόμα και την Κροτόνε
Ο Λορέντσο Πελεγκρίνι κατά τη διάρκεια του αγώνα ανάμεσα στη Ρόμα και την Κροτόνε © 2021 GREGORIO BORGIA / AP IMAGES

Η Ρόμα έμοιαζε να έχει εύκολο έργο απέναντι στην ουραγό και υποβιβασμένη Βενέτσια των 10 παικτών, όμως έμεινε στην ισοπαλία 1-1 στο "Ολίμπικο", που της στερεί πολύτιμους βαθμούς στη μάχη για την έξοδο στο Europa League.

Η Βενέτσια έμαθε πριν από τη σέντρα ότι υποβιβάστηκε και μαθηματικά, λόγω της ισοπαλίας της Σαλερνιτάνα με την Έμπολι και στο 32' έμεινε με 10 παίκτες λόγω απευθείας κόκκινης κάρτα στον Σοφιάν Κιγινέ. Κι όμως, η Ρόμα απέτυχε να πάρει τη νίκη απέναντι σε αυτόν τον αντίπαλο παρότι έκανε 44 τελικές και το 1-1 στο "Ολίμπικο" για την 37η αγωνιστική της Serie A και έβαλε δύσκολα στον εαυτό της για την έξοδο στους ομίλους του Europa League.

Οι "τζιαλορόσι" βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 1ο λεπτό από το γκολ του Ντέιβιντ Οκερέκε. Το 1-0 προκάλεσε άμεση αντίδραση από τους παίκτες του Ζοζέ Μουρίνιο, οι οποίοι άρχισαν το χορό των ευκαιριών. Το 1ο μέρος έκλεισε με 13 τελικές, εκ των οποίων μόλις τέσσερις στο στόχο και μία στο δοκάρι.

Αυτό που συνέβη στο 2ο μέρος όμως δεν είχε προηγούμενο. Οι γηπεδούχοι είχαν 33 τελικές και 11 στην εστία, καθώς και τρία δοκάρια. Ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας της Βενέτσια που πήρε την ευκαιρία του σε αυτό το παιχνίδι, Νίκι Μαένμπα, μαζί με τους αμυντικούς που έβαζαν τα κορμιά τους στην εστία, έσωσαν όλες τις προσπάθειες πλην εκείνης του Έλντορ Σομουρόντοβ που πέρασε αλλαγή στο 76' και έκανε το 1-1.

Οι ευκαιρίες που χάθηκαν στα τελευταία λεπτά δεν είχαν προηγούμενο, με τη Βενέτσια να αντέχει και να παίρνει έναν τιμητικό βαθμό, λίγο πριν από το "αντίο" της στην κατηγορία. Αυτό σημαίνει ότι το έργο της Ρόμα για ένα "εισιτήριο" από τη Serie A δυσκολεύει, αν και έχει πάντα τον τελικό Europa Conference League κόντρα στη Φέγενορντ, που μπορεί να τη στείλει στον προορισμό της. Ο Δημήτρης Κεραμίτσης έμεινε στον πάγκο των Ρωμαίων.

Τα αποτελέσματα της 37ης αγωνιστικής

Τα highlights

Ουντινέζε - Σπέτσια 2-3

Έμπολι - Σαλερνιτάνα 1-1

Βερόνα - Τορίνο 0-1

Η βαθμολογία της Serie A

Το πρόγραμμα της 38ης αγωνιστικής

TAGS SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΟΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ