SERIE A

Ρόμα - Σπέτσια 2-0: Επέστρεψε στις νίκες από αέρος

Οι παίκτες της Ρόμα πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν στη Serie A
Οι παίκτες της Ρόμα πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν στη Serie A © 2021 ALESSANDRA TARANTINO / AP IMAGES

Η Ρόμα νίκησε τη Σπέτσια με 2-0 στο Ολίμπικο, χάρη στο κεντρικό της αμυντικό δίδυμο και συγκεκριμένα στις κεφαλιές των Σμόλινγκ στο 6' και Ιμπάνιεθ στο 53'. Με αυτή τη νίκη οι Ρωμαίοι έπιασαν τη Γιουβέντους στον βαθμολογικό πίνακα.

Η Ρόμα υποδέχθηκε τη Σπέτσια στο Ολίμπικο για τη 17η αγωνιστική της Serie A, με την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο να επιστρέφει στα τρίποντα μετά από δύο ήττες στο πρωτάθλημα, κόντρα σε εκείνη του Τιάγκο Μότα, επικρατώντας με 2-0. Για τους φιλοξενούμενους βασικός ξεκίνησε ο Δημήτρης Νικοάλου , ενώ ο πρώην μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ, Ντανιέλε Βέρντε, χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή στο 53'.

Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο και δεν άργησε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Έιμπραχαμ έπιασε την πρώτη κεφαλιά πάσα και ο Σμόλινγκ από τη μικρή περιοχή με νέα κεφαλιά έβαλε μπροστά στο σκορ τους Ρωμαίους.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος, ωστόσο η Σπέτσια θα μπορούσε να πετύχει το γκολ σε δύο περιπτώσεις, με δύο τελικές του Ρέκα, ωστόσο η πρώτη εξουδετερώθηκε από τον Ρούι Πατρίσιο στο 35' και η δεύτερη πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Πορτογάλου κίπερ.

Η Ρόμα καθάρισε την υπόθεση νίκη στο δεύτερο ημίχρονο με ακόμα ένα γρήγορο γκολ. Έπειτα από νέα εκτέλεση κορνερ απο τα δεξιά (στην άλλη εστία), ο Βερετού συνδυάστηκε πολύ ωραία με τον Ιμπάνιεθ που πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και χρίστηκε και αυτός σκόρερ.

Μετά το γκολ του Ιμπάνιεθ η Σπέτσια πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να πάρει κάτι από το παιχνίδι, δίχως όμως αποτέλεσμα. Μάλιστα βρήκε δίχτυα με τον Μάναϊ, στο 62ο λεπτό, ωστόσο ο Αλβανός φορ υποδέθχηκε οφσάιντ με παρέμβαση του VAR.

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν ένα ακόμα γκολ με τον Αφένα - Γκιάν στο 90+3', ωστόσο το γκολ όχι μόνο ακυρώθηκε γιατί χρησιμοποίησε το χέρι στο πρώτο του κοντρόλ, αλλά αποβλήθηκε και με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Μετά από αυτή τη νίκη, η Ρόμα ανέβηκε στην έκτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας 28 βαθμούς, όσους και η Γιουβέντους. Την ίδια στιγμή η Σπέτσια παρεμένει σε δύσκολη θέση, καθώς είναι στη 17η θέση με 12 βαθμούς, δύο περισσότερους από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ρόμα: Πατρίσιο, Ιμπάνιεθ, Σμόλινγκ (64' Ντιαβαρά), Κουμπούλα, Βερετού (90+3' Βερετού), Κριστάντε, Μικιταριάν, Βίνα, Μαγιοράλ (64' Αφενά - Γκιάν), Έιμπραχαμ.

Σπέτσια: Προβεντέλ, Γκιάσι, Αμιάν, Έρλιτς, Νικολάου, Ρέκα, Σάλα (17' Κιβιόρ), Κοβαλένκο (53' Κοβαλένκο), Μαγκιόρε (53' Μπαστόνε), Στρέλετς (53' Βέρντε), Μανάι.

Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής

Τα highlights

Βερόνα - Αταλάντα 1-2

Ουντινέζε - Μίλαν 1-1

Βενέτσια - Γιουβέντους 1-1

Νάπολι - Έμπολι 0-1

Σασουόλο - Λάτσιο 2-1

Φιορεντίνα - Σαλερνιτάνα 4-0

Τζένοα - Σαμπντόρια 1-3

Τορίνο - Μπολόνια 2-1

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

TAGS SERIE A ΡΟΜΑ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ