SERIE A

Ρόμα: Ο Μουρίνιο αρνήθηκε να μιλήσει στα ιταλικά και αφιέρωσε φαρμακερή ατάκα για Μπεράρντι

Ο Ζοζέ Μουρίνιο σε ματς πρωταθλήματος της Ρόμα απέναντι στην Ουντινέζε | 26 Νοεμβρίου 2023
Ο Ζοζέ Μουρίνιο σε ματς πρωταθλήματος της Ρόμα απέναντι στην Ουντινέζε | 26 Νοεμβρίου 2023 @2023 ALESSANDRA TARANTINO/AP IMAGES

Το φινάλε του αγώνα της Σασουόλο με την Ρόμα βρήκε τους Ρωμαίους να πανηγυρίζουν σπουδαία νίκη και τον Ζοζέ Μουρίνιο να δίνει ρεσιτάλ στη συνέντευξη Τύπου, βάζοντας στο στόχαστρο τον Μπεράρντι και αρνούμενος να μιλήσει στα ιταλικά.

Η Ρόμα ίδρωσε για να κάνει την ανατροπή στην έδρα της Σασουόλο και να επιβληθεί με 2-1 πανηγυρίζοντας την τρίτη νίκη της στα τέσσερα τελευταία ματς πρωταθλήματος, με το αποτέλεσμα ωστόσο αυτό να την διατηρεί στα υψηλά πατώματα του πίνακα και να επιτρέπει στον Ζοζέ Μουρίνιο να δώσει ρεσιτάλ στη συνέντευξη Τύπου.

Εκεί αρνήθηκε να μιλήσει στα ιταλικά και προτίμησε να μιλήσει στη γλώσσα του (πορτογαλικά) έχοντας δίπλα του μεταφραστή ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να βάλει στο στόχαστρο το αστέρι των νεροβέρντι και διεθνή με την εθνική Ιταλίας, Ντομένικο Μπεράρντι.

"Θα μιλήσω στα πορτογαλικά γιατί τα ιταλικά μου δεν είναι επαρκή για να εκφράσω συγκεκριμένες έννοιες. Θέλω να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες και τον διευθυντή Τιάγκο Πίντο που με στήριξαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Ήταν μια σκληρή νίκη αλλά την αξίζαμε. Ακόμα και όταν ήμασταν πίσω στο σκορ, ήμασταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Είμαι πολύ χαρούμενος για τους παίκτες και για όλους τους οπαδούς μας.

Πρέπει επίσης να αφιερώσω μια λέξη στον βοηθό μου Σαλβατόρε Φώτι, που δεν ήταν μαζί μας απόψε αλλά που δούλεψε τόσο σκληρά για αυτό το ματς", τόνισε αρχικά Μουρίνιο, για να προσθέσει με νόημα:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

"Όσο για τη μπάλα που δεν επιστράφηκε στο τέλος, είπαμε στην ομάδα της Σασουόλο ότι για να λάβεις το fair play πρέπει να το τηρείς και εσύ και στην ομάδα τους υπάρχει ένας παίκτης που του λείπει το δίκαιο παιχνίδι".

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, η αναφορά του Μουρίνιο ήταν "καρφί" για τον Μπεράρντι, με τον Πορτογάλο να έχει κάνει ειδική αναφορά στον παίκτη της Σασουόλο την παραμονή του ματς λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Με ανησυχεί ο Μπεράρντι, που είναι φανταστικός παίκτης και τον αγαπώ αλλά θα πρέπει να δείχνει περισσότερο σεβασμό για τους αντιπάλους. Κοροϊδεύει τους άλλους παίκτες και δέχεται κάρτες, οπότε τον αγαπώ και τον μισώ.

Δεν μου αρέσει αυτού του είδους η συμπεριφορά στον αγωνιστικό χώρο και δεν θα μου άρεσε να την δω από κάποιον από τους ποδοσφαιριστές της δικής μου ομάδας".

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΟΜΑ ΙΤΑΛΙΑ ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ