SERIE A

Ρόμα - Μπολόνια 0-0: Κόλλησε στο μηδέν με το μυαλό στην Λέστερ

Ο Νικολό Τζανιόλο με τη φανέλα της Ρόμα σε ματς κόντρα στην Λέστερ στο Conference League | 28 Απριλίου 2022
Ο Νικολό Τζανιόλο με τη φανέλα της Ρόμα σε ματς κόντρα στην Λέστερ στο Conference League | 28 Απριλίου 2022 @2022 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Λίγες ημέρες πριν το μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού της με την Λέστερ, η Ρόμα υποχρεώθηκε σε λευκή εντός έδρας ισοπαλία απέναντι στην Μπολόνια και ισοβαθμεί πλέον στην 5η θέση της Serie A με τη συμπολίτισσα, Λάτσιο.

Τρία 24ωρα μετά από τον πρώτο ημιτελικό του Conference League όπου έμεινε στο 1-1 με την Λέστερ και ενόψει της σπουδαίας ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης στο "Ολίμπικο" όπου θα διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό, η Ρόμα κόλλησε στο 0-0 με την Μπολόνια στο ίδιο γήπεδο, για την 35η αγωνιστική της Serie A.

Οι δύο ομάδες είχαν αμφότερες από αρκετές καλές στιγμές και με την απόδοσή τους φρόντισαν ώστε το φίλαθλο κοινό να παρακολουθήσει ένα συναρπαστικό παιχνίδι, με το μόνο που έλειψε και από τις δύο να είναι το γκολ.

Η Μπολόνια ήταν η ομάδα που έδειχνε να έχει το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο διάστημα και είχε τη σημαντικότερη ευκαιρία στο 88' με το γυριστό σουτ του Ντε Σιλβέστρι που απέκρουσε σωτήρια ο Πατρίσιο, με την Ρόμα από την πλευρά της να έχει ως καλύτερες στιγμές το διαγώνιο σουτ του Έιμπραχαμ στο 82' και το δυνατό σουτ εκτός περιοχής του Πελεγκρίνι στο 94'.

Σημειώνεται πως οι τζαλορόσι έμειναν άσφαιροι απέναντι στην Μπολόνια για δεύτερο σερί ματς πρωταθλήματος (είχαν χάσει με 1-0 εκτός έδρας στον πρώτο γύρο), κάτι που είχε να τους συμβεί από τον Φεβρουάριο του 1977, ενώ απέτυχαν να βρουν δίχτυα σε εντός έδρας παιχνίδι τους απέναντι στους ροσομπλού μετά από 30 διαδοχικά παιχνίδια.

Στον αντίποδα, η Μπολόνια απέδειξε πως μόνο τυχαία δεν έριξε στο καναβάτσο την Ίντερ μεσοβδόμαδα, μένοντας μάλιστα αήττητη για έκτο διαδοχικό ματς στο πρωτάθλημα με τον απολογισμό των 2 νικών και 4 ισοπαλιών σε αυτό το διάστημα.

ΡΟΜΑ: Πατρίσιο, Μαντσίνι, Κουμπούλα, Ιμπάνεθ, Μέιτλαντ-Νάιλς (58' Κάρσντορπ), Κριστάντε, Βερτού (77' Σομουρόντοφ), Ελ Σααραουί (59' Πελεγκρίνι), Πέρεθ (59' Έιμπραχαμ), Αφένα-Τζάν (59' Ζαλέβσκι), Τζανιόλο

ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Σκορούπσκι, Σουμαορό, Μεδέλ, Μπονιφάτσι (82' Τεατέ), Σούτεν, Κάσιους (62' Μπάροου), Σοριάνο (82' Έμπισερ), Ντομίνγκες (69' Σβάνμπεργκ), Χίκεϊ, Ορσολίνι (62' Ντε Σιλβέστρι), Αρναούτοβιτς

Τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής

Τα highlights

Κάλιαρι - Βερόνα 1-2

Γιουβέντους - Βενέτσια 2-1

Νάπολι - Σασουόλο 6-1

Σαμπντόρια - Τζένοα 1-0

Σπέτσια - Λάτσιο 3-4

Έμπολι - Τορίνο 1-3

Μίλαν - Φιορεντίνα 1-0

Ουντινέζε - Ίντερ 1-2

Η βαθμολογία της Serie A

Το πρόγραμμα της 36ης αγωνιστικής

TAGS SERIE A ΡΟΜΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ