SERIE A

Ρόμα - Μίλαν 1-2: Με one Zlatan show οι ροσονέρι έπιασαν την Νάπολι στην κορυφή

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς πανηγυρίζει γκολ της Μίλαν σε ματς της Serie A απέναντι στην Ρόμα | 31 Οκτωβρίου 2021
Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς πανηγυρίζει γκολ της Μίλαν σε ματς της Serie A απέναντι στην Ρόμα | 31 Οκτωβρίου 2021 @2021 GREGORIO BORGIA/AP IMAGES

Η Μίλαν ήταν κυρίαρχος για μεγάλο διάστημα στο "Ολίμπικο" και με ηγέτη έναν απολαυστικό Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς που σκόραρε, κέρδισε πέναλτι και είχε ακυρωθέν γκολ, νίκησε 2-1 την Ρόμα και έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας την Νάπολι.

Τι και αν έχει συμπληρώσει (από τις 3 Οκτωβρίου) τα 40 του χρόνια; Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς είναι βιονικός και αειθαλής και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται, με τον Σουηδό σούπερ σταρ να είναι το βράδυ της Κυριακής (31/10) ο καταλύτης στη μεγάλη νίκη της Μίλαν με 2-1 επί της Ρόμα στο "Ολίμπικο" για την 11η αγωνιστική της Serie A, που της επιτρέπει να συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της προς τον τίτλο κοντράροντας την Νάπολι.

Ο "Ίμπρα" τα έκανε ουσιαστικά όλα, στα 58 λεπτά που αγωνίστηκε. Ήταν εκείνος που άνοιξε το δρόμο προς το τρίποντο για τους ροσονέρι με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ στο 26', φτάνοντας τα 400 πρωταθληματικά γκολ στην καριέρα του, για να πάρει τη σκυτάλη από τον... εαυτό του στο δεύτερο ημίχρονο, όπου πέτυχε γκολ που δεν μέτρησε μετά από χρήση VAR και κατόπιν κέρδισε πέναλτι, που έφερε το δεύτερο γκολ για τους ροσονέρι με χτύπημα του Κεσιέ από την άσπρη βούλα.

Η αποβολή του Τεό Ερναντέζ στο 66' με δεύτερη κίτρινη κάρτα έδωσε την ευκαιρία στους Ρωμαίους να πιέσουν, όμως άργησαν να βρουν το γκολ, που ήρθε στο 93' με τον Ελ Σααραουί, με τους παίκτες του Στέφανο Πιόλι να αντέχουν και να παίρνουν τη 10η νίκη τους στις 11 πρώτες αγωνιστικές (έχουν και το 1-1 εκτός έδρας με την Γιουβέντους) που τους φέρνει στην 1η θέση μαζί με την Νάπολι.

Το ματς

Η Ρόμα ήταν δραστήρια στην αρχή του ματς και είχε ένα επικίνδυνο σουτ του Πελεγκρίνι στο 14' όμως η συνέχεια βρήκε την Μίλαν να παίρνει τα ηνία. Στο 17' έριξε προειδοποιητική βολή με το σουτ του Ιμπραχίμοβιτς εντός περιοχής που πέρασε άουτ για να έρθει το 1-0 στο 26'.

Ο 40χρονος Σουηδός εκτέλεσε απευθείας φάουλ και έστειλε τη μπάλα να περάσει κάτω από το τείχος που είχαν σχηματίσει οι παίκτες του Ζοζέ Μουρίνιο, για να αφήσει άγαλμα τον Ρουί Πατρίσιο και να φτάσει τα 150 γκολ στην καριέρα του σε επίπεδο Serie A και τα 400 συνολικά σε πρωταθλήματα.

Ακολούθως, οι ροσονέρι έχασαν ευκαιρίες με τους Μπενασέρ και Λέαο, με τον Πορτογάλο να στέλνει μάλιστα τη μπάλα στα δίχτυα με υπέροχο τρόπο όμως το γκολ να ακυρώνεται καθώς ήταν εκτεθειμένος ο Ιμπραχίμοβιτς που του έβγαλε την ασίστ.

Στο δεύτερο ημίχρονοι οι Μιλανέζοι μπήκαν εκ νέου με το πόδι στο γκάζι και αφού πρώτα ο Ιμπραχίμοβιτς είδε να μη μετράει δικό του εντυπωσιακό γκολ (μετά από χρήση VAR), λίγα λεπτά αργότερα κέρδισε πέναλτι από τον Ιμπάνεθ και ο Κεσιέ το μετέτρεψε σε γκολ για το 0-2 υπέρ των ροσονέρι στο 57ο λεπτό.

Σε εκείνο το σημείο η Μίλαν φάνταζε ως η απόλυτη κυρίαρχος και μόνο μετά το 66' που έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τεό Ερναντέζ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, η Ρόμα κατάφερε να εμφανιστεί εκ νέου στον αγωνιστικό χώρο.

Ουσιαστικά οι τζαλορόσι άρχισαν να γίνονται επικίνδυνοι μόνο μετά το 80' που βγήκε η κούραση στους Μιλανέζους, με τους παίκτες του Μουρίνιο να μειώνουν με τον Ελ Σααραουί στο 93' αλλά να μην προλαβαίνουν κάτι παραπάνω, μιας που ο Ταταρουσάνου είπε όχι στον Πέρεθ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Μίλαν έγινε μόλις η τρίτη ομάδα στην ιστορία της Serie A που σημειώνει 15 εκτός έδρας νίκες μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος, μετά από την Νάπολι το 2017 (18) και την Γιουβέντους το 2018 (15), ενώ στον αντίποδα ο Ζοζέ Μουρίνιο γνώρισε την πρώτη εντός έδρας ήττα του σε αγώνα ιταλικού πρωταθλήματος μετά από ένα αήττητο σερί 43 αγώνων, το μεγαλύτερο εντός έδρας σερί για προπονητή από τη σεζόν 1994-95.

ΡΟΜΑ: Πατρίσιο, Κάρσντορπ (80' Σομουρόντοφ), Μαντσίνι, Ιμπάνεθ, Βίνα (68' Πέρεθ), Κριστάντε, Βερτού, Τζανιόλο, Πελεγκρίνι, Μιχιταριάν (46' Αφένα-Γκιάν), Έιμπραχαμ (63' Ελ Σααραουί)

ΜΙΛΑΝ: Ταταρουσάνου, Καλάμπρια, Κιάερ, Τομόρι, Ερναντέζ, Κεσιέ, Μπενασέρ (76' Ρομανιόλι), Σαλεμάκερς (68' Μπαλό-Τουρέ), Κρούνιτς (76' Μπακαγιόκο), Λεάο (76' Τονάλι), Ιμπραχίμοβιτς (58' Ζιρού)

Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής

Τα καλύτερα στιγμιότυπα

Αταλάντα - Λάτσιο 2-2

Βερόνα - Γιουβέντους 2-1

Τορίνο - Σαμπντόρια 3-0

Ίντερ - Ουντινέζε 2-0

Τζένοα - Βενέτσια 0-0

Σασουόλο - Έμπολι 1-2

Φιορεντίνα - Σπέτσια 3-0

Σαλερνιτάνα - Νάπολι 0-1

Ρόμα - Μίλαν 1-2

Η βαθμολογία της Serie A

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

TAGS SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΟΜΑ ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ