CONFERENCE LEAGUE

Ρόμα - Λέστερ 1-0: Ο χρυσοκέφαλος Έιμπραχαμ έστειλε τους Ρωμαίους στον τελικό

Ο Τάμι Έιμπραχαμ πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της Ρόμα κόντρα στην Λέστερ για τα ημιτελικά του Conference League | 5 Μαΐου 2022
Ο Τάμι Έιμπραχαμ πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της Ρόμα κόντρα στην Λέστερ για τα ημιτελικά του Conference League | 5 Μαΐου 2022 @2022 ANDREW MEDICHINI/AP IMAGES

Χάρη σε μία ασύλληπτη κεφαλιά του Έιμπραχαμ στο 11ο λεπτό η Ρόμα υπέταξε 1-0 την Λέστερ στο "Ολίμπικο" και σε συνδυασμό με το 1-1 στην Αγγλία πανηγύρισε σπουδαία πρόκριση στον τελικό του Conference League όπου θα βρει την Φέγενορντ.

Πάρτι δίχως τέλος στήθηκε στο "Ολίμπικο" το βράδυ της 5ης Μαΐου! Μετά το 1-1 που απέσπασε στο King Power Stadium την περασμένη Πέμπτη, η Ρόμα μπήκε με αέρα στο σπίτι της μπροστά σε 70.000 τρελαμένους οπαδούς της και έριξε στο καναβάτσο με 1-0 την Λέστερ, με τον Τάμι Έιμπραχαμ να πληγώνει τους συμπατριώτες του σκοράροντας στο 11ο λεπτό και να υπογράφει την πρόκριση των τζαλορόσι στον τελικό του Conference League.

Εκεί η ομάδα της αιώνιας πόλης θα βρει απέναντί της την Φέγενορντ, που με τη σειρά της ξεπέρασε το εμπόδιο της Μαρσέιγ στον έτερο ημιτελικό, με τον Ζοζέ Μουρίνιο να έχει την ευκαιρία να κατακτήσει τίτλο με την Ρόμα στην πρώτη του σεζόν στον πάγκο της που θα είναι μάλιστα και ο πρώτος της μετά από 14 χρόνια χωρίς κάποια διάκριση.

Το ματς

Έχοντας τη συμπαράσταση 70.000 οπαδών της που κατέκλυσαν κάθε γωνιά του Ολίμπικο, η Ρόμα μπήκε ορμητικά στον δεύτερο ημιτελικό του Conference League απέναντι στην Λέστερ και ανταμείφθηκε για την επιθετική και δυναμική της προσέγγιση.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου είχε ήδη απειλήσει δύο φορές τους Άγγλους με σουτ του Πελεγκρίνι ενώ στο 11ο λεπτό οι παίκτες του Ζοζέ Μουρίνιο έβαλαν φωτιά στις εξέδρες ανοίγοντας το σκορ μέσα από στημένη φάση.

Ο κάπτεν Πελεγκρίνι εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Έιμπραχαμ έπιασε μία κεφαλιά-κανονιά στην καρδιά της άμυνας της Λέστερ παρά την πίεση που είχε από τον Περέιρα, για να νικήσει τον Σμάιχελ και να γράψει το 1-0, με το γκολ Νο 25 για εκείνον τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις, εκ των οποίων τα 9 στο Europa Conference League.

Οι τζαλορόσι συνέχισαν μέχρι το ημίωρο να κρατούν ψηλά το ρυθμό και να έχουν τα ηνία, για να παραχωρήσουν στη συνέχεια γήπεδο στους αντιπάλους τους και να παίζουν πίσω από τη μπάλα, χωρίς ωστόσο να δεχτεί την παραμικρή απειλή ο Πατρίσιο.

Η κατάσταση δεν άλλαξε δραματικά στο δεύτερο μέρος, με την Ρόμα να παίζει με αποκλειστικό στόχο να κρατήσει το 1-0 και να κλειδώσει όλα τα επιθετικά ατού των αντιπάλων της και να το καταφέρνει, με το ματς να πηγαίνει στη δύναμη και την Λέστερ να δυσκολεύεται να απειλήσει πραγματικά την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο.

Εκείνη μάλιστα που πλησίασε πρώτη σε ένα γκολ στο δεύτερο μέρος ήταν η Ρόμα στο 80', όταν το σουτ του Ζαλέβσκι μέσα από την περιοχή που είχε κατεύθυνση προς την εστία του Σμάιχελ σταμάτησε πάνω σε σώμα αντιπάλου.

Η Λέστερ είχε την καλύτερη στιγμή της στο 90+2' όμως το σουτ του Μάντισον έστειλε τη μπάλα να περάσει λίγο έξω από την εστία του Πατρίσιο, με την Ρόμα να μένει όρθια σε αυτή τη φάση και λίγα λεπτά αργότερα να πανηγυρίζει μία μεγάλη πρόκριση που την φέρνει παρούσα στον πρώτο τελικό Conference League.

ΡΟΜΑ: Πατρίσιο, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνεθ, Κάρσντορπ, Κριστάντε, Ολιβέιρα, Πελεγκρίνι, Ζαλέβσκι (84' Βίνα), Τζανιόλο (78' Βερτού), Έιμπραχαμ (88' Σομουρόντοφ)

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Περέιρα (69' Καστάνιε), Φοφανά, Έβανς, Τζάστιν, Μάντισον, Τίλεμανς, Ντιούσμπερι-Χολ (77' Πέρεθ), Λούκμαν (46' Αμαρτέι), Βάρντι, Μπαρνς (46' Ιχεανάτσο)

Τα αποτελέσματα των πρώτων ημιτελικών

Τα αποτελέσματα των δεύτερων ημιτελικών

*Ο τελικός θα διεξαχθεί στην "Αρένα Κομπετάρε" των Τιράνων την Τετάρτη 25 Μαΐου.

TAGS CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΟΜΑ ΛΕΣΤΕΡ ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ