ΡΟΜΑ

Ρόμα: Η Λίνα Σουλούκου νέα CEO των τζαλορόσι

Η Λίνα Σουλούκου
Η Λίνα Σουλούκου EUROKINISSI SPORTS

Μετά από αρκετά χρόνια παρουσίας στον Ολυμπιακό η Λίνα Σουλούκου θα προσφέρει πλέον τις υπηρεσίες της στην Ρόμα, με την ομάδα της αιώνιας πόλης να ανακοινώνει την πρόσληψή της για της θέση της CEO και γενικής διευθύντριας του συλλόγου.

Η Λίνα Σουλούκου έδωσε τα διαπιστευτήριά της για αρκετά χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχοντας τη θέση της Γενικής Διευθύντριας του Ολυμπιακού (αποχώρησε από την ομάδα του Πειραιά τον Ιούνιο του 2022) και πλέον η Ελληνίδα δικηγόρος θα προσφέρει τις υπηρεσίες στην Ρόμα συμφωνώντας με τους Ρωμαίους για να αναλάβει τη θέση της CEO του συλλόγου.

"Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στην οικογένεια Φρίντκιν που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία: είχα τη δυνατότητα να εκτιμήσω και να κατανοήσω το πνεύμα και τη φιλοδοξία που εμπνέουν την ιδιοκτησία και είναι τιμή μου που έχω τη δυνατότητα να συμμετάσχω στις προκλήσεις που περιμένουν την Ρόμα", τόνισε στις πρώτες δηλώσεις της η Λίνα Σουλούκου, και πρόσθεσε:

"Είμαι ενθουσιασμένη που γίνομαι μέλος αυτού του ιστορικού συλλόγου και ανυπομονώ να θέσω στη διάθεση του συλλόγου, των διευθυντών του και όλων των υπαλλήλων την εμπειρία που έχω αποκτήσει στον διεθνή ποδοσφαιρικό κόσμο".

Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες της ομάδας της αιώνιας πόλης, Νταν και Ράιαν Φρίντκιν, σχολίασαν με τα εξής λόγια την πρόσληψη της Λίνας Σουλούκου: "Η Λίνα είναι μία έμπειρη, σεβαστή και αξιόπιστη ηγέτης τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στις επιχειρήσεις και είμαστε στην ευχάριστη θέση να την καλωσορίσουμε στην οικογένεια της Ρόμα.

Θα συνεργαστούμε στενά μαζί της για να συνεχίσουμε να χτίζουμε τον σύλλογο στο υψηλότερο επίπεδο, που αξίζει τόσο στους οπαδούς των τζαλορόσι όσο και στην πόλη".

Η Λίνα Σουλούκου παίρνει το πόστο που κατείχε μέχρι πρότινος ο Πιέτρο Μπεράρντι ο οποίος αποδεσμεύτηκε από την Ρόμα το βράδυ της Δευτέρας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ των ονομάτων που είχαν κυκλοφορήσει ως υποψήφιοι νέοι CEO των τζαλορόσι ήταν και εκείνα των Ζμπίγκνιεφ Μπόνιεκ (παλαίμαχος άσος της ομάδας) και Ουμπέργκο Γκαντίνι (νυν πρόεδρος της ιταλικής λίγκας μπάσκετ).

Σημειώνεται πως η Ελληνίδα δικηγόρος είχε προσληφθεί για τη θέση της CEO στον Ολυμπιακό το 2018 και είχε αυτό το ρόλο μέχρι τον Ιούνιο του 2022 ενώ το 2019 προσελήφθη ως μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ECA, θέση που διατηρεί μέχρι σήμερα.

TAGS ΡΟΜΑ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ