SERIE A

Ρόμα - Φιορεντίνα 3-1: Έιμπραχαμ και Βερτού σε μεγάλα κέφια στην πρεμιέρα του Μουρίνιο

Ο Χένριχ Μχιταριάν της Ρόμα πανηγυρίζει με τον Τάμι Έιμπραχαμ γκολ που σημείωσε κόντρα στη Φιορεντίνα για τη Serie A 2021-2022 στο "Ολίμπικο", Ρώμη | Κυριακή 22 Αυγούστου 2021
Ο Χένριχ Μχιταριάν της Ρόμα πανηγυρίζει με τον Τάμι Έιμπραχαμ γκολ που σημείωσε κόντρα στη Φιορεντίνα για τη Serie A 2021-2022 στο "Ολίμπικο", Ρώμη | Κυριακή 22 Αυγούστου 2021 © 2021 GREGORIO BORGIA/ASSOCIATED PRESS

Η Ρόμα βρήκε δύο γκολ από τον Ζορντάν Βερτού και δύο ασίστ από τον Τάμι Έιμπραχαμ και νίκησε με 3-1 τη Φιορεντίνα στην επιστροφή του Ζοζέ Μουρίνιο στη Serie A.

Η εποχή του Ζοζέ Μουρίνιο στη Serie A ως τεχνικός της Ρόμα άρχισε με ιδανικό τρόπο. Το 3-1 επί της Φιορεντίνα ήρθε σχετικά εύκολα, αλλά μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε η κόκκινη των "βιόλα" μόλις στο 17ο λεπτό.

Ο Μπαρτολομιέι Ντραγκόβσκι βγήκε για να ανακόψει τον κεφάτο Τάμι Έιμπραχαμ που άρχισε βασικός, αλλά δεν τον πρόλαβε και τον ανέτρεψε. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Άγγλος βρήκε ωραία τον Χενρίχ Μχιταριάν και ο παίκτης που έδιωξε ο Μουρίνιο από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν αυτός που σημείωσε το πρώτο γκολ της Ρόμα στο φετινό πρωτάθλημα.

Με παίκτη λιγότερο η Φιορεντίνα δεν απειλούσε, ωστόσο τη μία φορά που το έκανε, η Ρόμα έπαιζε κι αυτή με 10 παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας του Νικολό Τζανιόλο. Στο 60' ο Νίκολα Μιλένκοβιτς έφτασε στο γκολ της ισοφάρισης σε 1-1, έπειτα από κόρνερ, όμως η χαρά του κράτησε για λίγο.

Τα "ηνία" ανέλαβε ο Ζορντάν Βερτού, ο οποίος πατούσε στην αντίπαλη περιοχή χωρίς να τον μαρκάρει κανείς. Στο 64' ο Έιμπραχαμ του έβγαλε ασίστ για το 2-1 και στο 79' ο Έλντορ Σομουρόντοφ τον βρήκε με κάθετη για το τελικό 3-1.

ΡΟΜΑ: Πατρίσιο, Κάρσντορπ, Μαντσίνι, Ιμπάνιεζ, Βίνια, Κριστάντε, Βερτού (88' Μπόβε), Τζανιόλο, Πελεγκρίνι (84' Πέρεθ), Μχιταριάν (85' Ελ Σαραουί), Έιμπραχαμ (69' Σομουρόντοφ)

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Ντραγκόβσκι, Βενούτι (84' Σοτίλ), Μιλένκοβιτς, Ιγκόρ, Μπιράγκι, Μποναβεντούρα (74' Μπενάσι), Πούλγκαρ, Μάλεχ (46' Καστροβίλι), Καγεχόν (19' Τερατσιάνο), Βλάχοβιτς, Γκονσάλες (84' Σαπονάρα)

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής στη Serie A

Τα highlights της 1ης αγωνιστικής στη Serie A

Ίντερ - Τζένοα 4-0

Ουντινέζε - Γιουβέντους 2-2

Τορίνο - Αταλάντα 1-2

Έμπολι - Λάτσιο 1-3

Μπολόνια - Σαλερνιτάνα 3-2

Βερόνα - Σασουόλο 2-3

Η βαθμολογία της Serie A

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στη Serie A


TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΟΜΑ ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ