ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Ριαβόγλου: "Αποχωρώ οριστικά από τον Αγροτικό Αστέρα"

Ριαβόγλου: "Αποχωρώ οριστικά από τον Αγροτικό Αστέρα"

Παρελθόν από την προεδρία και τα δρώμενα της ΠΑΕ Αγροτικός Αστέρας αποτελεί ο Κώστας Ριαβόγλου, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Διαβάστε τους λόγους που τον οδήγησαν σ' αυτή την απόφαση και ποιος αναλαμβάνει πλέον.

Μετά από 6 χρόνια στην προεδρία και 12 στην ΠΑΕ του Αγροτικού Αστέρα, ο Κώστας Ριαβόγλου, αποχωρεί οριστικά κάτι που γνωστοποίησε ο ίδιος με δηλώσεις του.

Ο πρώην πλέον πρόεδρος της ομάδας της Μακεδονίας, υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, μίλησε με σκληρά λόγια για τους χορηγούς που εγκατέλειψαν την ομάδα τα τελευταία χρόνια και εξήγησε τους λόγους της αποχώρησής του.

"Μετά από 12 συναπτά έτη ως παράγοντας του Αστέρα, τα 6 τελευταία εκ των οποίων ως Πρόεδρος, νιώθω ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και ότι ο κύκλος προσφοράς και ενασχόλησής μου έχει κλείσει. Σε αυτά τα 12 χρόνια, ό,τι έπραξα το έπραξα πάντα με γνώμονα το συμφέρον του Αγροτικού Αστέρα. Δυστυχώς, όμως, πέρυσι τέτοιον καιρό έκανα ένα διπλό λάθος.

Πίστεψα στις υποσχέσεις κάποιων ανθρώπων, που μου είπαν, ότι θα είναι στο πλευρό της ομάδας και με έπεισαν να μείνω. Εκτός από αυτό, επειδή, ο Αστέρας είναι το πάθος μου και ήθελα πάντα να τον βλέπω να πρωταγωνιστεί, δεν αρκέστηκα σε ένα χαμηλό μπάτζετ, αλλά επένδυσα στο έμψυχο υλικό, έχοντας ως στόχο την εξάδα και έτσι η ψαλίδα των χρεών άνοιξε περισσότερο. Το οικονομικό ήταν το πρόβλημα, που μας ταλάνιζε όλα τα χρόνια, τα τελευταία δύο ακόμα περισσότερο. Από τους περίπου 15 βασικούς χορηγούς, που είχαμε, φέτος δεν μας στήριξε σχεδόν κανείς, ενώ μειώθηκαν δραματικά και οι διαφημίσεις στο γήπεδο. Το ίδιο έγινε και με τα έσοδα από ΟΠΑΠ και τηλεοπτικά. Και έτσι παλεύαμε μόνοι μας", δήλωσε αρχικά.

Για το ιδιοκτησιακό θέμα: "Επί 6 χρόνια υπήρξα Πρόεδρος, ποτέ μεγαλομέτοχος της ομάδας. Ήμουν ο διαχειριστής και όχι ιδιοκτήτης, κάτι άλλωστε, που δε θα μου το επέτρεπε το οικονομικό μου back round. Αυτό το υπογραμμίζω, γιατί τον τελευταίο μήνα έχουν ακουστεί τόσες αναλήθειες και έχουν γραφτεί τόσα μυθεύματα, σχετικά με το ιδιοκτησιακό του Αστέρα, που θα ξεχάσουμε ποια είναι η αλήθεια. Ο Αγροτικός Αστέρας είναι πολυμετοχικός."

Για το περιβόητο θέμα των "στημένων": "Τον τελευταίο μήνα είναι στο προσκήνιο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η δικαιοσύνη θα κρίνει ποιοι τελικά είναι οι ένοιχοι και ποιοι οι αθώοι, αλλά θέλω να σταθώ στον πόλεμο, που δέχτηκε ο Αστέρας, με αφορμή δημοσιεύματα ανυπόστατα.Οι δήθεν εξυγιαντές του ποδοσφαίρου πήραν αμπάριζα τα ΜΜΕ, μιλούσαν για παίκτες της ομάδας, που συνελήφθησαν και για Πρόεδρο φυγά.

Όπως αποδείχτηκε τίποτε από αυτά δεν ισχύει. Κανένας ποδοσφαιριστής του Αγροτικού Αστέρα δεν εμπλέκεται στις τρεις δικογραφίες. Υπάρχει μόνο το όνομα του πρώην προπονητή, επειδή ακούστηκε το όνομά του σε συνομιλία δύο άλλων, και το δικό μου όνομα, για κάποιο ποσό που έλαβα την περίοδο 2006-2007 από το μοναδικό πολύ καλό μου φίλο, που έχω στο ελληνικό ποδόσφαιρο, και για το οποίο υπάρχουν όλα τα παραστατικά, ότι του το επέστρεψα.

Οι καφενειακού τύπου συζητήσεις, είναι εύκολο να παρασύρουν την κοινή γνώμη. Αλλά και η κοινή γνώμη θα πρέπει κάποια στιγμή να μάθει την αλήθεια και να ξεχωρίζει τα μυθεύματα και τα κατασκευάσματα. Το λάθος το δικό μου είναι ότι δεν είμαι άνθρωπος, που επικοινωνεί συνεχώς με τα ΜΜΕ και ίσως δεν πουλάω. Γι' αυτό άλλωστε και ο Αγροτικός Αστέρας δεν είχε ποτέ την προβολή, που θα έπρεπε. Τα ΜΜΕ πολύ εύκολα μπορούν να καταδικάσουν ανθρώπους, να σπιλώσουν ονόματα και να δημιουργήσουν προβλήματα σε οικογένειες.

Το τελευταίο μου λάθος, για μερικούς, είναι ότι είμαι πιστός σε κάποιους φίλους μου, που είχαν μεγάλη δύναμη στο χώρο του ποδοσφαίρου. Και αυτήν τη φιλία τη θεωρούν κολάσιμο αδίκημα. Εγώ, όμως, ούτε απαρνιέμαι τις φιλίες μου, ούτε και μετανοιώνω για αυτές. Όσο κι αν κάποια θέλουν να φτιάξουν ενόχους, αυτοί θα φανούν τελικά στις αίθουσες των δικαστηρίων."

Ο Κώστας Ριαβόγλου με τη σημερινή του συνέντευξη έδωσε τη σκυτάλη στον Ερασιτέχνη: " Εγώ αποχωρώ οριστικά και τα ηνία παίρνουν νέοι άνθρωποι, με μεράκι, όρεξη και αγάπη για την ομάδα. Είναι η διοίκηση του Ερασιτέχνη, που αν δεν υπήρχε, αυτή τη στιγμή θα μιλούσαμε για βέβαιη πτώση του Αγροτικού Αστέρα στη Δ' Εθνική. Αυτά τα παιδιά, όπως και εγώ όταν ξεκίνησα με τους συνεργάτες μου πριν 6 χρόνια, θα ρίξουν όλο το βάρος και την αγάπη τους στην ομάδα, περιμένοντας τη συμπαράσταση όλων. Ίσως ο Ριαβόγλου να είναι πια ανασταλτικός παράγοντας για τον Αστέρα, αλλά πάνω από όλα τα πρόσωπα θα είναι πάντα η ομάδα.

Ο Δήμος Ευόσμου-Κορδελιού, κάποιοι παλιοί παράγοντες και οι φίλαθλοι θα πρέπει να σταθούν αρωγοί αυτής της προσπάθειας του Ερασιτέχνη. Ειδικά όσων αφορά τους φιλάθλους, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα νέα παιδιά, που μας συμπαραστάθηκαν όλη αυτή τη δύσκολη χρονιά και ήταν δίπλα μας, ακόμα και όταν δεν μπορούσαμε να σφραγίσουμε εισιτήρια. Αυτά τα νέα παιδιά, θέλω να τα ευχαριστήσω ιδιαίτερα."

Ο πρώην πλέον Πρόεδρος του Αστέρα ολοκλήρωσε λέγοντας: " Από 7 χρονών παιδάκι, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ήμουν, είμαι και θα είμαι Αγροτικός Αστέρας. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, ακόμα κι αν πλέον θα απέχω από τα κοινά."

TAGS ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ