Ρεχάγκελ:”Οι καλύτεροι πρεσβευτές”

"Πρέπει να είμαστε οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας", δήλωσε ο Ότο Ρεχάγκελ
Στην ειδική εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Χατζηαποστόλου, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Οτο Ρεχάγκελ, ο συνεργάτης του, Γιάννης Τοπαλίδης και οι διεθνείς ποδοσφαιριστές Χαλκιάς, Τοροσίδης, Πατσατζόγλου, Αντζας, Γκούμας, Γκέκας, ενώ από την πλευρά της Τράπεζας Πειραιώς παρέστη και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Πρόεδρός της, Μιχάλης Σάλλας.
«Η Εθνική με τη μεγάλη της επιτυχία το 2004, αναδείχθηκε σε ένα νέο πρεσβευτή για τη φήμη της χώρας, την προσπάθεια αναβάθμισης που καταβάλλει σε όλα τα επίπεδα, την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό. Την προσπάθειά της θέλουμε κι εμείς να επιβραβεύσουμε και να ενισχύσουμε, με τη χορηγία μας μέσω της ΕΠΟ.
Διότι κατανοούμε απόλυτα τη σημασία που έχουν για όλους οι διακρίσεις της Εθνικής. Κατανοούμε επιπλέον τη σημασία που έχει μια οικονομική βοήθεια για τα πλάνα και τη δουλειά της Ομοσπονδίας.
Τη διαμόρφωση υποδομών και κινήτρων, την ανάπτυξη των υποδομών, το σχεδιασμό του μέλλοντος. Το ποδόσφαιρο είναι χώρος ανάπτυξης τακτικής, τεχνικής, στρατηγικής, συλλογικότητας και η Εθνική Ελλάδος, με αρχιτέκτονα τον Οτο Ρεχάγκελ και τη σημερινή διοίκηση της ΕΠΟ, εδώ έχει κάνει θαύματα. Με επίκεντρο την Εθνική, όλοι οι Ελληνες είμαστε μια ψυχή. Εύχομαι καλή επιτυχία στο EURO 2008. Ολη η Ελλάδα θα είναι δίπλα στην ομάδα και ασφαλώς ο Μέγας Χορηγός της Εθνικής, η Τράπεζα Πειραιώς», ήταν τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του κ. Σάλλα.
Στην εκδήλωση μεταδόθηκε μέσω video μήνυμα του προέδρου της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση (βρίσκεται στη Μόσχα για τον τελικό Champions League).
«Υπάρχει μια συνεργασία εξαιρετικά επωφελής και για τις δύο πλευρές. Το ποδόσφαιρο επιτρέπει σε μεγάλες επιχειρήσεις να βγουν κερδισμένες», υπογράμμισε ο κ. Γκαγκάτσης, ενώ ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Χατζηαποστόλου, τόνισε:
«
Εχω τη χαρά να εκπροσωπώ την ΕΠΟ σε μια πολύ σημαντική εκδήλωση. Υπάρχουν αισθήματα ικανοποίησης και αισιοδοξία γι’ αυτά που πρόκειται να έρθουν. Είναι μεγάλο στοίχημα αυτή η συνεργασία. Τα χρόνια που προηγήθηκαν αποδεικνύουν την επιτυχία αυτής της συνεργασίας. Δίνουμε με όλους ραντεβού στο Σάλτσμπουργκ, όπου έχουμε έναν τίτλο να υπερασπιστούμε».
Τέλος, ο κ. Ρεχάγκελ ανέφερε: «
Σας ευχαριστώ κ. Σάλλα. Οπως όλοι καλά ξέρουμε ο αθλητισμός κοστίζει πολλά χρήματα και χωρίς χορηγούς δεν γίνεται.
Ακόμα και για τις υποδομές χρειάζονται αρκετά χρήματα. Η Εθνική και γενικά όλη η Ελλάδα θα πάρει μέρος σε μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις. Πρέπει να είμαστε οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας.
Γι΄ αυτό ευχαριστούμε πάρα πολύ την Τράπεζα Πειραιώς που μας βοηθάει».