ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ρέτσος: Το background της συμφωνίας με τη Βερόνα

Ο Πάνος Ρέτσος με τη φανέλα της Βερόνα
Ο Πάνος Ρέτσος με τη φανέλα της Βερόνα VERONA FC

Ο Πάνος Ρέτσος θα συνεχίσει την καριέρα του στη Βερόνα και το SPORT24 παρουσιάζει όλες τις λεπτομέρειες του deal.

Ο Πάνος Ρέτσος είναι από το βράδυ της Τρίτης (25/01) με κάθε επισημότητα παίκτης της Βερόνα. Ο Έλληνας διεθνής στόπερ πέρασε με επιτυχία τα ιατρικά τεστ και στη συνέχεια υπέγραψε συμβόλαιο έως το 2023, το οποίο ανανεώνεται αυτόματα γι' ακόμη τρία χρόνια αν πιάσει έναν συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών.

Ο υψηλόσωμος αμυντικός αποχώρησε από τη Λεβερκούζεν ύστερα από 3,5 χρόνια, με δύο ενδιάμεσους σταθμούς ως δανεικός σε Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Σεντ Ετιέν, και πλέον ανοίγεται μπροστά του μία νέα πρόκληση για την καριέρα του. Η αλήθεια είναι πως την τελευταία διετία ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, ενώ ο κορονοϊός του έβαλε... τρικλοποδιά και δεν του επέτρεψε να ζήσει -όπως επιθυμούσε- το όνειρο της Premier League με τη Σέφιλντ.

Την ίδια στιγμή, οι ιθύνοντες της Λεβερκούζεν προτίμησαν να επενδύσουν σε άλλες περιπτώσεις στόπερ, με αποτέλεσμα ο χρόνος συμμετοχής του τη φετινή σεζόν να είναι περιορισμένος. Ωστόσο, όσες φορές αγωνίστηκε έδειξε πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση και έχει αφήσει πίσω τις δυσκολίες, δείχνοντας έτοιμος να επαναφέρει το "τρένο" στις ράγες.

Η προεργασία με Βερόνα και το ενδιαφέρον από Γαλλία - Πορτογαλία

Αποδείχθηκε, άλλωστε, και κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Με το συμβόλαιό του να ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι, ο Ρέτσος είχε τη δυνατότητα να υπογράψει με ομάδα της αρεσκείας του από την 1η Ιανουαρίου. Αρκετές ομάδες έδειξαν ενδιαφέρον και εξέτασαν την περίπτωσή του, προερχόμενες από το γαλλικό, το πορτογαλικό και το ιταλικό πρωτάθλημα.

Ωστόσο, εκείνη που έδειξε τη μεγαλύτερη θέληση και επιθυμία για να τον αποκτήσει ήταν η Βερόνα. Η προεργασία άρχισε περίπου τρεις εβδομάδες, δηλαδή στις αρχές Ιανουαρίου. Το ελληνικό μανατζερικό γραφείο "Fair Football" που εκπροσωπεί τον Ρέτσο, σε συνεργασία φυσικά με τη LIAN Sports, είχαν ενημερώσει τους ανθρώπους της Λεβερκούζεν ότι η Βερόνα θέλει να αποκτήσει άμεσα τον διεθνή αμυντικό.

Μάλιστα, οι διοικούντες τη γερμανική ομάδα δεν έδειχναν αρχικά ιδιαίτερα θετικοί στην παραχώρησή του, καθώς οι βασικοί στόπερ, Έντμοντ Ταπσόμπα και Οντιλόν Κουσουνού απουσίαζαν στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής με την Μπουρκίνα Φάσο και την Ακτή Ελεφαντοστού αντίστοιχα. Επομένως, οι επιλογές για τα μετόπισθεν ήταν περιορισμένες. Γι' αυτό το λόγο, είχαν ξεκαθαρίσει τόσο στους εκπροσώπους του παίκτη όσο και στους ιθύνοντες της Βερόνα πως οι εξελίξεις θα δρομολογηθούν μετά τις 22 Ιανουαρίου.

Όπως και συνέβη. Η Βερόνα, όπως διαβάσατε από το SPORT24, συμφώνησε να αποκτήσει ως ελεύθερο τον Ρέτσο, προσφέροντας στη Λεβερκούζεν ένα 10% ως ποσοστό μεταπώλησης. Ο Έλληνας αμυντικός ταξίδεψε τη Δευτέρα (24/01) στην ιταλική πόλη, μαζί με τους εκπροσώπους του, Χρήστο Αποστόλου και Μιχάλη Ρέτσο, ολοκλήρωσε τα διαδικαστικά και την Τρίτη (25/01) φόρεσε τα "τζαλομπλού" για πρώτη φορά.

Το συμβόλαιο, ο Τούντορ και το 3-4-2-1

Αξίζει να σημειωθεί πως παρότι στην αρχή οι συζητήσεις αφορούσαν συμβόλαιο 3,5 ετών, η Βερόνα ζήτησε να γίνει για 4,5 χρόνια, με τις δύο πλευρές να τα βρίσκουν σε ένα deal της μορφής 1,5+3 χρόνια. Με το +3, όπως προείπαμε, να ενεργοποιείται σε περίπτωση που ο 23χρονος στόπερ πιάσει έναν συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών. Σε ό,τι αφορά στις ετήσιες αποδοχές του, θα είναι αντίστοιχες με εκείνες που είχε στη Λεβερκούζεν, δηλαδή λίγο πάνω από το 1.000.000 ευρώ.

Το πιο σημαντικό, ωστόσο, για τον Έλληνα διεθνή σέντερ μπακ είναι πως πηγαίνει σε μία ομάδα που πιστεύουν πολύ στις δυνατότητές του. Ο προπονητής της ομάδας, Ιγκόρ Τούντορ, που πέρασε τη σεζόν 2015-16 από τον πάγκο του ΠΑΟΚ, τον θεωρεί ιδανικό διάδοχο του Νικολό Καζάλε, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στη Λάτσιο και ήταν ουσιαστικά ο στυλοβάτης της αμυντικής γραμμής τη φετινή σεζόν.

Ο Τούντορ έχει επιλέξει την -κλασική για ιταλική ομάδα- διάταξη 3-4-2-1. Μία επιλογή που του έχει βγει 100% και έχει οδηγήσει τη Βερόνα σε μία πολύ καλή πορεία στο ιταλικό πρωτάθλημα, καθώς βρίσκεται στην 9η θέση με 33 βαθμούς και στο -3 από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Το γεγονός πως ο στόχος της παραμονής στην κατηγορία έχει επιτευχθεί από (πολύ) νωρίς, δίνει τη δυνατότητα στον Τούντορ να δοκιμάσει πράγματα, αλλά και να προσφέρει στον Ρέτσο τον χρόνο που χρειάζεται για να ξεδιπλώσει τις αρετές του.

Άλλωστε, στα 23 του, δείχνει πιο έτοιμος και αποφασισμένος από ποτέ να επαναφέρει την καριέρα του σε ανοδική πορεία. Το ιταλικό πρωτάθλημα φαίνεται πως ταιριάζει στους Έλληνες στόπερ, επομένως από εδώ και πέρα τα πάντα είναι στα... πόδια του.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ