ΣΚΩΤΙΑ

Ρέιντζερς - Σέλτικ 1-2: Αγκαλιά με τον τίτλο οι κέλτες του Γιακουμάκη

Ο Γιώργος Γιακουμάκης
Ο Γιώργος Γιακουμάκης MALCOLM MACKENZIE/PROSPORTSIMAGES/DPPI VIA AFP

Η Σέλτικ θριάμβευσε στο Άιμπροξ επικρατώντας 2-1 της Ρέιντζερς με ανατροπή και είναι πλέον μία ανάσα από τον τίτλο της πρωταθλήτριας, ούσα στο +6 από τους τζερς με έξι αγωνιστικές να απομένουν. Βασικός ο Γιώργος Γιακουμάκης για τους κέλτες.

Πράσινη ζωγραφιά σε μπλε φόντο στο απόλυτο ντέρμπι της Σκωτίας! Η Σέλτικ, με τον Γιώργο Γιακουμάκη να αγωνίζεται βασικός και να μένει στο χορτάρι μέχρι το φινάλε, επιβλήθηκε 2-1 της Ρέιντζερς με ανατροπή μέσα στο Άιμπροξ Παρκ και είναι πλέον το ακλόνητο φαβορί για να στεφθεί πρωταθλήτρια Σκωτίας για 52η φορά στην ιστορία της, αυξάνοντας σε έξι βαθμούς της διαφορά από την αιώνια αντίπαλό της.

Οι τζερς του Τζιοβάνι φαν Μπρόνχορστ μπήκαν φουριόζοι στο ματς και βρήκαν γκολ με το καλημέρα με τον Ράμσεϊ (3'), όμως οι κέλτες όχι μόνο απάντησαν μέσα σε λίγα λεπτά με τον Ρόγκιτς (7') αλλά μπόρεσαν να φέρουν τούμπα το ματς πριν οι δύο ομάδες πάνε στην ανάπαυλα με τον Κάρτερ-Βίκερς, για να κρατήσουν το υπερπολύτιμο για αυτούς 2-1 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Με το αποτέλεσμα μάλιστα αυτό, επέκτειναν σε 32 ματς το εκπληκτικό αήττητο σερί τους στις εγχώριες διοργανώσεις, ενώ στον αντίποδα η Ρέιντζερς υπέστη την πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα της στο πρωτάθλημα, που θα της κοστίσει -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- τον τίτλο της πρωταθλήτριας.

Το ματς

Η Ρέιντζερς καιγόταν για τη νίκη έναντι της αιωνίας αντιπάλου της για να την φτάσει στη βαθμολογία και μόλις στο 3ο λεπτό έβαλε φωτιά στις εξέδρες του Άιμπροξ, με τον Κεντ να πλαγιοκοπεί και να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά και τον Ράμσεϊ να νικάει με σουτ μέσα από την περιοχή τον Χαρτ (1-0).

Η αντίδραση της Σέλτικ δεν θα μπορούσε όμως να είναι πιο άμεση, με την ισοφάριση να έρχεται τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο ΜακΓρέγκορ κατάφερε να αποκρούσει το σουτ του Χατάτε από το ύψος της μικρής περιοχής, το έκανε όμως ασθενώς, με τη μπάλα να στρώνεται στον Ρόγκιτς που με νέο δυνατό σουτ έγραψε το 1-1.

Η συνέχεια βρήκε τους παίκτες του Άγγελου Ποστέκογλου να είναι καλύτεροι και να δημιουργούν ευκαιρίες για γκολ (μία από αυτές είχε την υπογραφή του Γιώργου Γιακουμάκη, όταν η κεφαλιά του στο 38' πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι), για να έρθει η δικαίωση βάσει της απόδοσής τους στο 43'.

Μετά από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, οι γηπεδούχοι απέτυχαν να απομακρύνουν, με τον Κάρτερ-Βίκερς να βλέπει τη μπάλα να στρώνεται στα πόδια του και να νικάει τον ΜακΓκρέγκορ για το 1-2 που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε αισθητά, γεγονός που εξυπηρέτησε απόλυτα την Σέλτικ που είχε το προβάδισμα, με το ντέρμπι (συναρπαστικό στο πρώτο 45λεπτο) να αποκτάει ξανά ζωή από το 75' και μετά. Σε εκείνο το σημείο ο Χαρτ έκανε σπουδαία επέμβαση σε προσπάθεια του Σακαλά ενώ στο 81' ήταν η σειρά του ομολόγου του της Ρέιντζερς, ΜακΓκρέγκορ, να τον μιμηθεί, κατεβάζοντας τα ρολά σε προσπάθεια του Αμπάντα.

Όσον αφορά στο τελευταίο δεκάλεπτο της κανονικής διάρκειας και στα πέντε λεπτά του έξτρα χρόνου, η Ρέιντζερς πίεσε για την ισοφάριση ώστε να σώσει την παρτίδα και να μείνει ζωντανή όμως η Σέλτικ αμύνθηκε με πάθος και σθένος και μπόρεσε να κρατήσει το 2-1, παίρνοντας μία τεράστια νίκη που την φέρνει αγκαλιά με την κατάκτηση του τίτλου, 52ου στην ιστορία της.

ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ: ΜακΓκρέγκορ, Ταβερνιέ, Γκόλντσον, Μπαλογκούν, Μπάσεϊ, Τζακ (66' Σακαλά), Λούνστραμ, Ράμσεϊ (66' Άρφιλντ), Ρουφ, Κεντ, Αρίμπο

ΣΕΛΤΙΚ: Χαρτ, Γιουράνοβιτς, Κάρτερ-Βίκερς, Στάρφελτ, Τέιλορ (71' Ράλστον), Χατάτε (62' Μπάιτον), ΜακΓκρέγκορ, Ρόγκιτς (62' Ο'Ράιλι (78' Αμπάντα)) Ζότα (77' Τέρνμπουλ) Γιακουμάκης, Μαέντα

Η βαθμολογία της σκωτσέζικης Premiership:

TAGS ΣΚΩΤΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ