ΣΚΩΤΙΑ

Ρέιντζερς - Σέλτικ 1-0: Ο Χελάντερ έβαψε "μπλε" το Old Firm

Οι παίκτες της Ρέιντζερς πανηγυρίζουν γκολ του Φίλιπ Χελάντερ
Οι παίκτες της Ρέιντζερς πανηγυρίζουν γκολ του Φίλιπ Χελάντερ © 2021 PETR DAVID JOSEK / AP IMAGES

Η Ρέιντζερς επικράτησε της Σέλτικ με 1-0 στο Άιμπροξ με τον Φίλιπ Χελάντερ να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 68ο λεπτό.

Η Ρέιντζερς πήρε το πρώτο "Old Firm" της χρονιάς, καθώς νίκησε τη Σέλτικ με 1-0 στην έδρα της και μείωσε την απόστασή της από την κορυφή της Scottish Premiership στον έναν βαθμό, όπου συγκατοικούν οι Χαρτς και οι Χιμπέρνιαν.

Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να παίρνουν κατα διαστήματα τα ηνία του παιχνιδιού, δίχως να παράξουν κάτι αξιοσημείωτο στις δύο εστίες.

Οι παίκτες του Άγγελου Ποστέκογλου, έχασαν μια καλή στιγμή στο 25ο λεπτό. Ο Φουρουχάσι έκανε την κάθετη μπαλιά στον Έντουαρ αλλά αυτός δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα προς την εστία, αν και ήταν σε πλεονεκτική θέση.

Οι Σκωτσέζοι πέτυχαν το γκολ της νίκης στο 68ο λεπτό με τον Χελάντερ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μπάρισιτς, προκαλώντας τον ενθουσιασμό στους φιλαθλους των γηπεδούχων.

Η Σέλτικ προσπάθησε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, αλλά με εξαίρεση την ευκαιρία του Φουρουχάσι στο 86ο λεπτό, δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του ΜακΡόρι.

Ο Μπάρκας ήταν εκτός αποστολής για τη Σέλτικ, ενώ οι Κέλτες είναι εν αναμονή της μεταγραφής του Γιώργου Γιακουμάκη.

Ρέιντζερς: ΜακΡόρι, Μπαλογκάν, Γκόλντσον, Χελάντερ, Μπάρισιτς, Αρίμπο, Ντέιβις, Καμάρα, Ρουφ (74' Λούντστραμ), Κεντ (89' Άρφιλντ), Μορέλος (84' Σάκαλα)

Σέλτικ: Χαρτ, Ράλστον, Στάρφελτ, Γουέλς, Γιουράνοβιτς, Κρίστι, ΜακΓκρέγκορ, Τέρνμπουλ (67' Ρόγκιτς), Αμπάντα (86' Μοντγκόμερι), Φουρουχάσι, Έντουαρ (68' Σόρο)

Τα highlights του Ρέιντζερς - Σέλτικ:

Η βαθμολογία της σκωτσέζικης Premier League:

TAGS ΣΚΩΤΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ