CHAMPIONS LEAGUE

Ρέιντζερς - Νάπολι 0-3: Αποβολή και πέναλτι έκριναν τη νίκη στη Γλασκόβη

Ο Ματέο Πολιτάνο πανηγυρίζει γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Ρέιντζερς για τη φάση των ομίλων του Champions League 2022-2023 στο "Άιμπροξ", Γλασκώβη | Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022
Ο Ματέο Πολιτάνο πανηγυρίζει γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Ρέιντζερς για τη φάση των ομίλων του Champions League 2022-2023 στο "Άιμπροξ", Γλασκώβη | Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022 © 2022 SCOTT HEPPELL/ASSOCIATED PRESS

Η Ρέιντζερς άντεχε το σφυροκόπημα της Νάπολι μέχρι να αρχίσουν τα πέναλτι οι "παρτενοπέι". Η αποβολή του Τζέιμς Σαντς άφησε τους Ιταλούς να φτάσουν σε άνετο 3-0 για τον 1ο όμιλο του Champions League.

Η Ρέιντζερς άντεξε για περίπου μία ώρα σφυροκοπήματος από τη Νάπολι, όμως όταν άρχισαν τα πέναλτι και οι κάρτες εις βάρος της, κατέρρευσε. Οι Ιταλοί βρήκαν τα γκολ της νίκης με 3-0 για τη 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Champions League και έκαναν το 2/2.

Ο αγώνα διεξήχθη με μία ημέρα καθυστέρηση λόγω του λαϊκού προσκηνύματος της σορού της βασίλισσας Ελισάβετ στη Σκωτία την Τρίτη. Πριν από τη σέντρα, δεν ακούστηκε ο ύμνος της διοργάνωσης από τα μεγάφωνα, αλλά ούτε και του Ηνωμένου Βασιλείου, παρά το έτοιμα των Σκοτσέζων. Εν τέλει, τον έψαλαν οι φίλαθλοι, που ετοίμασαν κι ένα εντυπωσιακό κορεό, με το παιχνίδι να αρχίζει υπό αυτήν την ατμόσφαιρα.

Η Νάπολι δεν πτοήθηκε από το τελετουργικό των γηπεδούχων και τους έπιασε από το "λαιμό" στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη, με κοινή συνισταμένη την αστοχία τους. Τόσο ο Χιοβάνι Σιμεόνε όσο και ο Χβίτσα Κβαρατσχέλια δεν σημάδευαν σωστά στις τελικές προσπάθειές τους, ωστόσο φόβισαν τόσο τους γηπεδούχους, που το παιχνίδι είχε μεταφερθεί στην περιοχή τους.

Στο 2ο μέρος όλα άλλαξαν στο 55ο λεπτό, όταν ο Τζέιμς Σαντς υπέπεσε σε πέναλτι και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, δύο λεπτά μετά την πρώτη που αντίκρισε στο παιχνίδι. Ο Πιοτρ Ζιελίνσκι νικήθηκε από τον Άλαν Μακγκρέγκορ, όμως ο Ματέου Λαόθ έδωσε επανάληψη, επειδή είχαν μπει παίκτες και από τις δύο ομάδες στην περιοχή πριν από την εκτέλεση. Ο Πολωνός εκτέλεσε ξανά, ο Σκοτσέζος απέκρουσε ξανά και το παιχνίδι συνεχίστηκε.

Λίγα λεπτά αργότερα, ένα χέρι του Μπόρνα Μπάρισιτς έστειλε ξανά τους Ιταλούς στη βούλα. Ο Ματέο Πολιτάνο ανέλαβε την εκτέλεση αυτήν τη φορά νίκησε τον 40χρονο τερματοφύλακα. Το γκολ αυτό καθόρισε την έκβαση του αγώνα, με τον Τζιάκομο Ρασπαντόρι να κάνει το 2-0 στο 85' και τον Τανγκί Εντομπελέ να διαμορφώνει το 3-0 στις καθυστερήσεις, με τους "παρτενοπέι" να γίνονται το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση από τον 1ο όμιλο.

ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ: ΜακΓκρέγκορ, Ταβερνιέρ (82' Καμάρα), Γκόλντσον, Σαντς, Μπάρισιτς, Τζακ (63' Κινγκ), Λούνστραμ, Άρφιλντ (73' Άρφιλντ), Ντέιβις (82' Τίλιμαν), Κεντ, Μορέλος (72' Τσόλακ)

ΝΑΠΟΛΙ: Μέρετ, Ντι Λορέντσο, Κιμ, Ραχμάνι, Ρούι (77' Ολιβέρα), Ανγκισά, Λομπότκα, Ζιελίνσκι (83' Εντομπελέ), Πολιτάνο (79' Τζερμπίν), Σιμεόνε (77' Ρασπαντόρι), Κβαρατσχέλια (90' Έλμας)

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Λίβερπουλ - Άγιαξ 2-1 (17' Σαλάχ, 89' Μάτιπ / 27' Κουντούς)

Ρέιντζερς - Νάπολι 0-3 (68' πέν. Πολιτάνο, 85' Ρασπαντόρι, 90+1' Εντομπελέ)

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

04/10 22:00 Άγιαξ - Νάπολι

04/10 22:00 Λίβερπουλ - Ρέιντζερς

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΑΠΟΛΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ