EUROPA LEAGUE

Ρέιντζερς - Λειψία 3-1: Ανατροπή στο Άιμπροξ και πρόκριση στον τελικό του Europa League

Ο Ταβερνιέρ πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε στο Ρέιντζερς - Λειψία
Ο Ταβερνιέρ πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε στο Ρέιντζερς - Λειψία @ 2022 SCOTT HEPPELL / AP IMAGES

Η Ρέιντζερς θα βρεθεί στον τελικό του Europa League με αντίπαλο την Άιντραχτ ύστερα από την υποταγή της Λειψίας με 3-1 στο "Άιμπροξ" και σε συνδυασμό με την ήττα 0-1 στη Γερμανία.

Η Ρέιντζερς βρισκόταν στην 4η κατηγορία της Σκωτίας πριν από εννέα χρόνια. Τον Μάιο του 2022 διεκδικεί το δεύτερο τη τάξει τρόπαιο στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, αφού έπειτα από ακόμα μια ανατροπή, απέκλεισε στα ημιτελικά τη Λειψία (3-2 συνολικό σκορ) και προκρίθηκε στον τελικό του Europa League.

Τα γκολ των Τζέιμς Τάβερνιερ και Γκλεν Καμάρα διαμόρφωσαν την πλατφόρμα για μία σπουδαία ανατροπή. Ο ασταμάτητος Κριστοφέρ Ενκουνκού μείωσε στο τέλος, όμως ο Τζον Λούντραμ αρνήθηκε την παράταση στους Γερμανούς και με το 3-1 έστειλε τους Σκοτσέζους στον τελικό της Σεβίλλης (25/5), όπου θα αντιμετωπίσει άλλη μια γερμανική ομάδα, την Άιντραχτ.

Απέναντι στην Μπράγκα ένα γύρο νωρίτερα, η Ρέιντζερς είχε στείλει την μπάλα δύο φορές στα δίχτυα στο πρώτο δεκάλεπτο (αν και το ένα γκολ δεν είχε μετρήσει). Κόντρα στη Λειψία έκανε εξίσου εντυπωσιακή εκκίνηση. Στο 18' με κοντινό πλασέ ο Τζέιμς Τάβερνιερ έφτασε τα 7 γκολ στη διοργάνωση κι έμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή των σκόρερ αν και δεξί μπακ. Έξι λεπτά αργότερα, ο Γκλεν Καμάρα με σουτ εκτός περιοχής έγραφε το 2-0 για τους Σκοτσέζους.

Το σκορ αυτό έδινε πρόκριση στην ομάδα του Τζιοβάνι φαν Μπρόνκχορστ, η οποία δεν επαναπαύτηκε. Αν ο Τζο Αγιοντέλε ήταν πιο συγκεντρωμένος στη φάση του 28ου λεπτού θα μπορούσε να κάνει το 3-0 μέσα από τη μικρή περιοχή, όμως ο Νιγηριανός μέσος αγχώθηκε και απέτυχε, έστω κι αν η Λειψία ήταν αποσβολωμένη στον αγωνιστικό χώρο.

Το 2ο μέρος δεν είχε την ίδια εντυπωσιακή εκκίνηση. Οι γηπεδούχοι ήταν υποψιασμένοι για μία απάντηση της Λειψίας και σε ορισμένες περιπτώσεις θύμισαν την ομάδα που αμύνθηκε υποδειγματικά πριν μία εβδομάδα στην Ανατολική Γερμανία. Η είσοδος του Λεόν Μπαλογκούν "φρέσκαρε" τα μετόπισθεν, ωστόσο εκείνη του Ντόμινικ Σομποσλάι αποδείχθηκε πιο κομβική για τους φιλοξενούμενους.

Στο 70ό λεπτό, μία σέντρα του Ανχελίνιο κι ένα υπέροχο πλασέ του Κριστοφέρ Ενκουνκού έγραψε το 2-1 που έστελνε το ζευγάρι στην παράταση. Παρ' όλα αυτά, στο 80' ο Τζον Λούντστραμ μάζεψε το ριμπάουντ από κακή επέμβαση του Πέτερ Γκουλάτσι, έδωσε ξανά σκορ πρόκρισης στους γηπεδούχους, που επέστρεψαν σε ευρωπαϊκό τελικό ύστερα από το 2007-2008 και το Κύπελλο UEFA.

ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ: Μακγκρέγκορ, Τάβερνιερ, Γκόλντσον, Λούντστραμ, Μπάσεϊ, Μπάρισιτς, Τζακ (59' Μπαλογκούν), Αγιοντέλε (45+3' Σακάλα), Καμάρα, Ράιτ (58' Άρφιλντ), Κεντ

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάτσι, Γκβάρντιολ, Όρμπαν, Κλόστερμαν, Χένριχ, Λάιμερ, Καμπλ, Ανχελίνιο (83' Χάλστενμπεργκ), Ενκουνκού, Πόουλσεν (83' Σίλβα), Όλμο (62' Σομποσλάι)

Τα αποτελέσματα των πρώτων ημιτελικών

Το πρόγραμμα των δεύτερων ημιτελικών

*Ο τελικός θα διεξαχθεί στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν" της Σεβίλλης την Τετάρτη 18 Μαΐου.

TAGS EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΕΙΨΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ