CHAMPIONS LEAGUE

Ρέιντζερς - Άγιαξ 1-3: Στο Europa League ο Άιαντας, χωρίς βαθμό οι Σκοτσέζοι

Ο Μοχάμεντ Κουντούς του Άγιαξ πανηγυρίζει με τον Κένεθ Τέιλορ γκολ που σημείωσε κόντρα στη Ρέιντζερς για τη φάση των ομίλων του Champions League 2022-2023 στο "Άιμπροξ", Γλασκώβη | Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022
Ο Μοχάμεντ Κουντούς του Άγιαξ πανηγυρίζει με τον Κένεθ Τέιλορ γκολ που σημείωσε κόντρα στη Ρέιντζερς για τη φάση των ομίλων του Champions League 2022-2023 στο "Άιμπροξ", Γλασκώβη | Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022 © 2022 SCOTT HEPPELL/ASSOCIATED PRESS

Ο Άγιαξ έκανε το ελάχιστο δυνατό καθήκον στο "Άιμπροξ" και με το 3-1 επί της Ρέιντζερς εξασφάλισε και τυπικά την 3η θέση του 1ου ομίλου που οδηγεί στο Europa League, αφήνοντας τελευταίους τους Σκοτσέζους.

Ο Άγιαξ περίμενε μόνο τη μαθηματική εξασφάλιση της 3ης θέσης και του Europa League και το έκανε με νίκη 3-1 στη Γλασκώβη απέναντι στη Ρέιντζερς για την 6η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Champions League.

Ο "Αίαντας" πέτυχε δύο γκολ πριν συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνα χάρη στους Στίβεν Μπέρχαουζ και Μοχάμεντ Κουντούς και πλην μιας καλής στιγμής των Σκοτσέζων ενδιάμεσα, το παιχνίδι ήταν ένας μονόλογος των Ολλανδών.

Ο Άλαν Μακγκρέγκορ είχε αρκετή δουλειά αλλά όχι όση στο παιχνίδι του 1ου γύρου, όπου δέχθηκε τέσσερα (αναπάντητα) γκολ. Ο Άγιαξ ήταν ανώτερος και προσπάθησε να αποδείξει ότι η βαθμολογική εικόνα του δεν συνάδει με τις δυνατότητές του.

Ο Κουντούς ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και στο 2ο μέρος όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Στο τέλος του αγώνα ο Τζέιμς Τάβερνιερ με πέναλτι και ο Φρανσίσκο Κονσεϊσάο με κοντινό πλασέ διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα.

Οι Ολλανδοί θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στα μπαράζ για τη φάση των 16 του Europa League, απέναντι σε ομάδα που θα τερματίσει στη 2η θέση της διοργάνωσης και οι Σκοτσέζοι αποκλείστηκαν από την Ευρώπη χωρίς βαθμό.

ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ: Μακγκρέγκορ, Τάβερνιερ, Κινγκ, Σαντς, Μπάρισιτς, Άρφιλντ (84' Λόουρι), Ντέιβις (60' Καμάρα), Σακαλά, Τίλμαν (60' Ράιτ), Κεντ (83' Ματόντο), Τσόλακ (60' Μορέλος)

ΑΓΙΑΞ: Πάσφεερ, Σάντσες, Τίμπερ, Μπάσεϊ, Βάινταλ (44' Ρενσχ), Μπέρχαουζ (55' Κλάασεν), Άλβαρες, Τέιλορ (87' Γκρίλιτς), Μπέρχβαϊν (88' Κονσεϊσάο), Κουντούς, Τάντιτς

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

  • Λίβερπουλ - Νάπολι 2-0 (85' Σαλάχ, 90+10' Νούνιες)
  • Ρέιντζερς - Άγιαξ 1-3 (87' πέν. Τάβερνιερ / 4' Μπέρχαουζ, 29' Κουντούς, 89' Κονσεϊσάο)
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΙΑΞ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ