LA LIGA

Ρεάλ Σοσιεδάδ - Μπαρτσελόνα 1-4: Φάτι και Λεβαντόβσκι έκαναν πάρτι στο Σαν Σεμπαστιάν

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζει με τον Άνσου Φάτι γκολ που σημείωσε κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ για τη La Liga 2022-2023 στο "Ανοέτα", Σαν Σεμπαστιάν | Κυριακή 21 Αυγούστου 2022
Ο Ουσμάν Ντεμπελέ της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζει με τον Άνσου Φάτι γκολ που σημείωσε κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ για τη La Liga 2022-2023 στο "Ανοέτα", Σαν Σεμπαστιάν | Κυριακή 21 Αυγούστου 2022 © 2022 ALVARO BARRIENTOS/ASSOCIATED PRESS

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι σημείωσε τα πρώτα γκολ του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα ανήμερα των γενεθλίων του, όμως ο Άνσου Φάτι ήταν η "χρυσή" αλλαγή του Τσάβι, στη νίκη 4-1 επί της Ρεάλ Σοσιεδάδ στο "Ανοέτα".

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι είχε τα 34α γενέθλιά του, ωστόσο για να κάνει... πάρτι στο Σαν Σεμπαστιάν χρειάστηκε να περάσει στον αγώνα ο Άνσου Φάτι. Όταν ο Τσάβι τον έριξε στη μάχη, η Μπαρτσελόνα έπαιξε εκπληκτικό ποδόσφαιρο και διέλυσε τη Ρεάλ Σοσιεδάδ με 4-1 για τη 2η αγωνιστική της La Liga.

Οι Καταλανοί μετρούσαν τρία σερί παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς γκολ (ύστερα και από το 0-0 στην πρεμιέρα κόντρα στη Ράγιο), με τον Πολωνό να βάζει τα πράγματα στη θέση τους μόλις στα 44 δευτερόλεπτα με το πρώτο γκολ του στους "μπλαουγκράνα". Η χαρά για το 1-0 κράτησε πέντε λεπτά, αφού οι κόντρες ευνόησαν τον Αλεξάντερ Ίσακ για την ισοφάριση στο 6'.

Το παιχνίδι περιελάμβανε ευκαιρίες εκατέρωθεν και τον Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν να αποσοβεί το 2-1 στο 1ο ημίχρονο. Στο 2ο μέρος δεν τα κατάφερε, αλλά οι Βάσκοι έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από οφσάιντ και το τέρμα δεν μέτρησε.

Ο Τσάβι έριξε στον αγώνα τον Φάτι στο 64' και αμέσως άρχισε η αντεπίθεση των φιλοξενουμένων. Ο 19χρονος Ισπανός με τακουνάκι έβγαλε ασίστ στον Ουσμάν Ντεμπελέ για το 2-1 στο 66' και δύο λεπτά αργότερα η μπάλα κρύφτηκε ξανά, με τον Φάτι να την εμφανίζει στον Λεβαντόβσκι για το 3-1. Στο 79', ήταν η σειρά του Πολωνού να τροφοδοτήσει τον Φάτι με τακουνάκι (και τη βοήθεια μιας κόντρας) και αυτός να χριστεί σκόρερ, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της La Liga

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

TAGS LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΡΟΜΠΕΡΤ ΛΕΒΑΝΤΟΒΣΚΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ