LA LIGA

Ρεάλ - Σεβίλλη 2-2: Γκέλα για τους "μερένγκες", στέφουν την Ατλέτικο

Ο Φερνάντο της Σεβίλλης πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Ρεάλ για τη La Liga 2020-2021 στο "Αλφρέδο ντι Στέφανο", Μαδρίτη | Κυριακή 9 Μαΐου 2021
Ο Φερνάντο της Σεβίλλης πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Ρεάλ για τη La Liga 2020-2021 στο "Αλφρέδο ντι Στέφανο", Μαδρίτη | Κυριακή 9 Μαΐου 2021 © 2021 MANU FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Η Ρεάλ είχε την ευκαιρία να πατήσει κορυφή, αλλά έμεινε στην ισοπαλία στο ντέρμπι τίτλου με τη Σεβίλλη και έχρισε την Ατλέτικο απόλυτο φαβορί για τον τίτλο στη La Liga.

Η Σεβίλλη έκανε την έκπληξη στο ντέρμπι τίτλου και απέσπασε ισοπαλία 2-2 από τη Ρεάλ στο "Αλφρέδο ντι Στέφανο", με συνέπεια να βάλει φωτιά στην κούρσα τίτλου της La Liga, με μεγάλη κερδισμένη την Ατλέτικο! Οι Ανδαλουσιάνοι πήραν δύο φορές το προβάδισμα, αλλά οι "μερένγκες" κατάφεραν να ισοφαρίσουν πρώτα με τον Μάρκο Ασένσιο και στη συνέχεια με τη βοήθεια της τύχης, με αυτογκόλ του Ντιέγκο Κάρλος στις καθυστερήσεις!

Οι Μαδριλένοι προέρχονταν από τον αποκλεισμό στο Champions League, από νέους τραυματισμούς (έξω οι Φερλάν Μεντί και Σέρχιο Ράμος μεταξύ άλλων), αλλά είχαν το κίνητρο για να κυριαρχήσουν στον αγωνιστικό χώρο. Δεν τα κατάφεραν στον απόλυτο βαθμό, αν και η φιλοσοφία της Σεβίλλης τους βοήθησε να έχουν την κατοχή.

Ένα γκολ του Καρίμ Μπενζεμά νωρίς στο 1ο ημίχρονο ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Αυτή δεν ήταν η μοναδική καλή στιγμή της Ρεάλ στον αγώνα, ωστόσο οι υπόλοιπες δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιου σχεδίου ή επιθετικής ενέργειας. Σουτ εκτός περιοχής του Καζεμίρο και προσπάθειες του Βινίσιους χωρίς τύχη. Οι Ανδαλουσιάνοι είχαν να αντιπαρατάξουν μία καλή στιγμή και με αυτήν σκόραραν, σε ωραία κομπίνα από εκτέλεση φάουλ και τελικό αποδέκτη της μπάλας τον Φερνάντο.

Το 2ο μέρος άρχισε χωρίς αλλαγές, με τον Ζιντάν να εμπιστεύεται τους παίκτες του. Εν μέρει είχε δίκιο, αφού οι "μερένγκες" μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έχασαν ευκαιρίες. Σε μία εξ αυτών, μοιραίος ήταν ο Βινίσιους που έκλεψε την μπουκιά απ' το στόμα του Μπενζεμά. Όταν ο Γάλλος τεχνικός αποφάσισε να κάνει αλλαγή, δικαιώθηκε άμεσα. Στο 66' έριξε στη μάχη τον Μάρκο Ασένσιο και δευτερόλεπτα αργότερα ο Ισπανός ισοφάρισε σε 1-1.

Το φινάλε, όμως, ήταν συναρπαστικό. Στο 77ο λεπτό σημειώθηκε αναμπουμπούλα στην περιοχή της Ρεάλ, αλλά η μπάλα διώχθηκε και ο Μπενζεμά την πήρε, διένυσε 60 μέτρα χωρίς αντίπαλο και ανατράπηκε απ' τον Γιασίν Μπουνού. Ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, αλλά ο VAR γύρισε πίσω τη φάση για χέρι του Έντερ Μιλιτάο στο κόρνερ της Σεβίλλης! Ο Ίβαν Ράκιτιτς το εκτέλεσε και οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν το προβάδισμα.

Το 2-1 υπέρ της Σεβίλλης δεν έμεινε μέχρι τέλους, αφού το πολλοστό σουτ εκτός περιοχής τους δικαίωσε. Αυτήν τη φορά ήταν η σειρά του Τόνι Κρόος, αλλά χρειάστηκε και τη βοήθεια του Ντιέγκο Κάρλος. Η κόντρα ξεγέλασε τον Μπουνού και κατέληξε στα δίχτυα του, αν και η ισοπαλία δεν αλλάζει πολλά πράγματα. Η Ρεάλ βρίσκεται σε απόσταση δύο βαθμών από πρωτοπόρο Ατλέτικο και ισόβαθμη με την Μπαρτσελόνα.

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Οντριοθόλα, Μιλιτάο, Νάτσο, Μαρσέλο (66' Γκουτιέρεθ), Μόντριτς (66' Ασένσιο), Καζεμίρο, Κρόος, Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Βινίσιους (80' Αζάρ)

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπουνού, Νάβας, Κουντέ, Κάρλος, Ακούνια, Ράκιτιτς (88' Τόρες), Φερνάντο, Χορδάν (84' Γκούντελ), Σούσο (83' Όσκαρ), Οκάμπος (88' Ντε Γιονγκ), Γκόμες (57' Εν Νεσιρί)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  1. Ατλέτικο 77: Ρεάλ Σοσιεδάδ (Μ), Οσασούνα (Μ), Βαγιαδολίδ (Ε)
  2. Ρεάλ 75: Γρανάδα (Ε), Αθλέτικ (Ε), Βιγιαρεάλ (Μ)
  3. Μπαρτσελόνα 75: Λεβάντε (Ε), Θέλτα (Μ), Έιμπαρ (Ε)
  4. Σεβίλλη 71: Βαλένθια (Μ), Βιγιαρεάλ (Ε), Αλαβές (Μ)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 35ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 7 Μαΐου

Ρεάλ Σοσιεδάδ - Έλτσε 2-0 (72' Ελουστόντο, 90+2' Ογιαρθάμπαλ)

Σάββατο 8 Μαΐου

Αλαβές - Λεβάντε 2-2 (30' Πονς,, 87' Χοσέλου - 36', 42' Μοράλες)

Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο 0-0

Κάντιθ - Ουέσκα 2-1 (43' Λόπες, 45+2' Σίλβα - 45+1' Μιρ)

Αθλέτικ - Οσασούνα 2-2 (1' Μορθίγιο, 62' Σανθέτ - 12' Μπράσανατς, 89' Μπούντιμιρ)

Κυριακή 9 Μαΐου

Χετάφε - Εϊμπάρ 0-1 (89' πέν. Ρέθιο)

Βαλένθια - Βαγιαδολίδ 3-0 (45+1', 48' Γκόμεθ, 89' Κορέια)

Βιγιαρεάλ - Θέλτα 2-4 (25' Γκόμεθ, 87' πέν. Μορένο - 10', 34' πέν. Μίνα, 45+3' πέν. Μέντεθ, 57' Σολάρι)

Ρεάλ - Σεβίλλη 2-2 (67' Ασένσιο, 90+4' αυτ. Κάρλος - 22' Φερνάντο, 77' πέν. Ράκιτιτς)

Δευτέρα 10 Μαΐου

Μπέτις - Γρανάδα (22:00)

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της La Liga και των υπόλοιπων δημοφιλών πρωταθλημάτων

Photo Credits: © 2021 Manu Fernandez/Associated Press

TAGS LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΕΒΙΛΛΗ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ