Ρεάλ: “Ο Πέρεθ σχεδιάζει να πουλήσει το 5% με 10% του συλλόγου σε εξωτερικό επενδυτή”, αποκάλυψε ο Cadena Ser

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ καμαρώνει για το ένδοξο παρελθόν και το λαμπρό παρόν της Ρεάλ αλλά ενδιαφέρεται και για το μέλλον του συλλόγου, με τον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser να αποκαλύπτει ότι έχει στο μυαλό του να παραχωρήσει σε έναν εξωτερικό επενδυτή το 5% με 10% των μετοχών του στους μερένγκες.
Αναντίρρητα η Ρεάλ είναι ο πλέον επιτυχημένος ποδοσφαιρικός σύλλογος στον πλανήτη έχοντας 15 κατακτήσεις Champions League και ένα από τα σημαντικά όπλα της είναι πως διαθέτει μεγάλη οικονομική ευρωστία, με τους ανθρώπους της να μην σταματούν πάντως να σκέφτονται τρόπους για να κάνουν ακόμα πιο ισχυρό το κλαμπ.
Ενδεχομένως ένας από αυτούς να αφορά και την είσοδο νέων δυνατών “παικτών” στα κοινά του συλλόγου, με τον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser να αποκαλύπτει την Δευτέρα (17/11) ότι ο Φλορεντίνο Πέρεθ σχεδιάζει να πουλήσει το 5% έως 10% της Ρεάλ σε έναν εξωτερικό επενδυτή (σ.σ. κάποιον που δεν ανήκει στην εταιρία).
“Θα παρουσιάσει το σχέδιο στην έκτακτη κοινωνική συνάντηση αυτού του μήνα, στις 23 Νοεμβρίου. Ο πρόεδρος αποτιμά τον σύλλογο στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι η πώληση θα αποφέρει μεταξύ 500 εκατομμυρίων ευρώ και 1 δισεκατομμυρίου ευρώ”, ανέφερε αρχικά στην El Pais ο Νταβίντ Άλβαρεθ, με τον ίδιο δημοσιογράφο να προσθέτει στην εκπομπή “Carrusel Canalla” του Cadena Ser.
“Υπάρχουν δύο πολύ σημαντικά πράγματα που θα ανακοινώσει ο Φλορεντίνο. Το ένα είναι ότι θέλει να ανοίξει τον σύλλογο σε έναν επενδυτή και το άλλο ότι ο σύλλογος δεν θα γίνει Ανώνυμη Αθλητική Εταιρεία (SAD). Θα αποκαλύψει επίσης ότι η υπόλοιπη ομάδα θα παραμείνει υπό τον έλεγχο των μελών και ο πρόεδρος θα συνεχίσει να εκλέγεται όπως πριν”.
Αυτή η πώληση, όπως εξηγεί ο Άλβαρεθ, μπορεί να γίνει με παρόμοιο τρόπο με τον οποίο η Ρεάλ συνεργάστηκε με δύο εταιρείες για τη διαχείριση της επιχείρησης του Μπερναμπέου: δημιουργώντας μια νέα εταιρεία και φέρνοντας άλλους επενδυτές.
“Υπάρχει μια εταιρεία που διαχειρίζεται την επιχείρηση του Μπερναμπέου εδώ και μήνες, στην οποία η Ρεάλ είναι εταίρος, και έχουν ενταχθεί και άλλοι εταίροι. Η ιδέα είναι προς αυτή την κατεύθυνση”, δήλωσε σχετικά.