LA LIGA

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπιλμπάο 3-1: Με Μπενζεμά έπιασε κορυφή

Ο Μπενζεμά πανηγυρίζει γκολ της Ρεάλ κόντρα στην Μπιλμπάο
Ο Μπενζεμά πανηγυρίζει γκολ της Ρεάλ κόντρα στην Μπιλμπάο AP PHOTO/BERNAT ARMANGUE)

Η Ρεάλ Μαδρίτης δυσκολεύτηκε απέναντι στην Μπιλμπάο όμως κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-1 στο Βαλντεμπέδας και με αυτόν τον τρόπο έπιασε την Σοθιεδάδ και την Ατλέτικο στην κορυφή. Δύο γκολ πέτυχε ο Μπενζεμά.

Δεν είχε εύκολο έργο η Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στην Μπιλμπάο, όμως η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν κατάφερε να επιβληθεί. Οι μερένγκες επικράτησαν των Βάσκων με σκορ 3-1 και πήραν την τρίτη συνεχόμενη νίκη στη La Liga. Με αυτόν τον τρόπο η Ρεάλ έφτασε τους 26 πόντους και έπιασε στην κορυφή την Ρεάλ Σοθιεδάδ και την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Πρωταγωνιστής των Μαδριλένων ήταν ο Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος έδωσε τη λύση για την Ρεάλ με δύο γκολ στο 74' και στο 90+2' καθοδηγώντας την ομάδα του στη νίκη.

Η Μπιλμπάο μπήκε με διάθεση να πιέσει ψηλά την Ρεάλ Μαδρίτης, προκειμένου να μην την αφήσει να φτιάξει παιχνίδι. Ωστόσο, το σχέδιο των φιλοξενούμενων ανατράπηκε από πολύ νωρίς, μόλις στο 14ο λεπτό. Ο Ινιάκι Γουίλιαμς πάτησε στην περιοχή και πλάσαρε άουτ, με τους παίκτες της Μπιλμπάο να ζητούν πέναλτι. Αμέσως μετά ο Ραούλ Γκαρθία μάρκαρε αντικανονικά τον Κρόος και είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, επτά λεπτά αργότερα μετά την πρώτη.

Από εκεί και ύστερα, η Μπιλμπάο σταδιακά άρχισε να οργανώνεται πίσω, με την Ρεάλ να μην μπορεί να βρει χώρους να μπει στην περιοχή των Βάσκων. Στο 41ο λεπτό χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τους μερένγκες, όταν ο Μόντριτς έβγαλε μία σέντρα την οποία δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν οι Βινίσιους και Βαλβέρδε.

Το δεύτερο "καμπανάκι" ήρθε στο 43' με τον Βαλβέρδε να μην μπορεί πάλι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Τελικά στο 45+1' η Ρεάλ πήρε το προβάδισμα με τον Κρόος, έπειτα από πάσα του Βινίσιους, να πιάνει ένα ωραίο σουτ έξω από την περιοχή για το 1-0.

Η Μπιλμπάο ήταν εκείνη που ισοφάρισε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, συγκεκριμένα στο 52ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν στην κόντρα, ο Ντε Μάρκος έψαξε τον Κάπα μέσα στην περιοχή, ο οποίος πλάσαρε τον Κουρτουά. Ο Βέλγος αρχικά απέκρουσε, αλλά στη συνέχεια ο παίκτης της Αθλέτικ ισοφάρισε. Αμέσως μετά ο Βινίσιους βρήκε δίχτυα, αλλά ήταν εκτεθειμένος στο 54'.

Η Ρεάλ Μαδρίτης κυκλοφορούσε την μπάλα, όμως δυσκολευόταν αρκετά να γίνει πραγματικά απειλητική στην Μπιλμπάο. Οι Βάσκοι αμύνονταν σωστά, ακόμη και με δέκα παίκτες. Στο 65' ο Κρόος επιχείρησε ένα σουτ εκτός περιοχής, με τον Ουνάι Σιμόν να μπλοκάρει.

Οι μερένγκες βρήκαν λύση στο 74ο λεπτό. Ένα κόρνερ της Ρεάλ εκτελέστηκε χαμηλά, ο Καρβαχάλ γέμισε στην περιοχή, ο Καρίμ Μπενζεμά σηκώθηκε, πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ουνάι Σιμόν για το 2-1. Στη συνέχεια, η ομάδα του Ζιντάν επιδίωξε να διαχειριστεί το παιχνίδι, όμως η Μπιλμπάο προσπάθησε να γίνει απειλητική. Στο 84' Λέκουε βρήκε τον Κόρδοβα στην περιοχή, εκείνος πλάσαρε, αλλά η μπάλα από κόντρες έφυγε κόρνερ.

Στο 90+2' η Μπιλμπάο έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Κουρτουά είπε όχι σε τετ α τετ του Βέσγκα. Αμέσως μετά όμως η Ρεάλ καθάρισε το παιχνίδι. Ο Μόντριτς έβγαλε κάθετη πάσα και ο Μπενζεμά βρέθηκε σε θέση βολής για να εκτελέσει τον γκολκίπερ της Μπιλμπάο με δεξί διαγώνιο σουτ γράφοντας το τελικό 3-1.

Ρεάλ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Μεντί, Κρόος, Βαλβέρδε (64' Ίσκο), Μόντριτς, Βάθκεθ (75' Ροντρίγκο), Μπενζεμά, Βινίσιους (63' Ασένσιο)

Μπιλμπάο: Σιμόν, Κάπα (80' Λέκουε), Άλβαρες, Μαρτίνεθ, Μπερσίτσε, Βενθεδόρ (59' Βέσγκα), Γκαρθία, Ντε Μάρκος (80' Μουνιαΐν), Ραόυλ Γκαρθία, Μπερενγκέρ (59' Κόρδοβα), Γουίλιαμς (67' Βιγιαλίμπρε)

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της La Liga και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

TAGS LA LIGA ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ